Orbán Viktor: Készen áll a magyar egészségügy a második hullámra

2020. szeptember 26. 11:02
Rendelkezésre áll a szükséges számú kórházi ágy, egészségügyi eszköz és személyzet Magyarországon – mondta Orbán Viktor miniszterelnök.

Rendelkezésre áll a szükséges számú kórházi ágy, egészségügyi eszköz és személyzet Magyarországon – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a koronavírus-járvány elleni védekezésről a Facebook-oldalára szombat reggel feltöltött videóban. A miniszterelnök az operatív törzs reggeli ülése után kiemelte: a koronavírus-járvány második hulláma nagy lendülettel megindult Magyarországon is. Emlékeztetett arra, hogy az operatív törzs ülésein rendszeresen áttekintik a kórházi kapacitásokat, vagyis azt, hogy van-e elegendő ágy, eszköz, lélegeztetőgép, orvos és személyzet.

A szombati ülésen azt a tájékoztatást kapta – tette hozzá –, hogy ezek közül minden rendelkezésre áll, és bár vannak „lezsírozott” járványkórház-kapacitások is, ezeknek a megnyitása most még nem szükséges. A betegek száma valószínűleg emelkedni fog, „és valamikor ezeket meg kell nyitnunk, de egyelőre biztonságos mennyiségű tartalékkal rendelkezünk” – mondta Orbán Viktor.

(MTI)

Összesen 53 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ő ( Dávid) bár hős volt, de még sem volt tökéletes. Gondolj a Betsabe/Uriás történetre. Egyébként mostanában találtak olyan régészeti leleteket, amelyek bizonyítják, hogy tényleg élt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés