Az LMP előválasztást tartana az egyéni választókerületekben

2020. szeptember 26. 17:19
Kanász-Nagy Máté az ellenzék kormányra kerülése esetén nem venné el a határon túli magyarok választójogát.

Az LMP célja, hogy az ellenzéki pártokkal közösen győzze le a jelenlegi kormányt a 2022-es országgyűlési választáson - jelentették be a párt társelnökei szombaton Budapesten, online is közvetített sajtótájékoztatójukon.

Schmuck Erzsébet az LMP országos politikai tanácsának döntéséről beszámolva hangsúlyozta, alapfeltételnek tartják, hogy az ellenzék minden egyéni választókerületben egy jelöltet állítson a kormányoldallal szemben, az ő személyükről pedig – a miniszterelnök-jelölthöz hasonlóan – előválasztásnak kell döntenie.

Az LMP olyan ellenzéki miniszterelnök-jelöltet támogat, aki egyetért a zöld célokkal és azoknak megfelelően kormányoz majd - tette hozzá. Schmuck Erzsébet rendkívül fontosnak nevezte, hogy a közös ellenzéki kormányprogramnak olyan fenntartható Magyarország kialakítása legyen a célja, ahol elsőbbséget élvez a szociális és ökológiai válság kezelése, a klímaváltozás megfékezése. Megjegyezte, az LMP kormányra kerülése esetén felfüggesztené a paksi atomerőmű bővítését. 

Kanász-Nagy Máté azt hangsúlyozta, az ellenzéknek kormányra kerülése esetén nem szabad elvenni a határon túli magyarok választójogát. Kiemelte,

az LMP nem támogatja az „Európai Egyesült Államok” koncepcióját,

mivel a szerint szerintük egyértelműen a centrumországok diadalmaskodnának a periférián lévő tagok, így Magyarország kárára.

Kanász-Nagy Máté szólt arról is, hogy az alapvető élelmiszerek áfacsökkentését, a szociális dolgozók bérének rendezését is látni kívánják a közös ellenzéki kormányprogramban.

(MTI)

Összesen 42 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Tegnap nemzetellenes cselekedetnek nevezik a Momentum románkodását.
Ma közlik, hogy elutasítják a DK legfontosabb programpontját, az Európai Egyesült Államokat.

Biztos, hogy ebben a koalícióban akarnak kormányozni? Ennek mi értelme?!?

Majd támogatják, ha ezen múlik, hogy továbbra is megélhetési politikusok lehessenek. Mert lássuk be, komolytalanok a Párbeszéddel együtt.

Akik az ellenzéki összefogásban látják az esélyt, nem gondolják végig, hogy a középút nélküli, abszolút vagy ez, vagy az választáson sokan lesznek, akik bírálják a Fideszt, de az nem mindegy nekik, mi az alternatíva. Ha ez csak az Apró klán és Gyurcsány lehet, akkor középút híján, befogott orral, nagyot nyelve - Heller és Gyurcsány kifejezései - inkább a Fideszt választják. Akik elvszerűen utasítják el a mostani liberális kínálatot, így fogbak szavazni.

Nahát, ez az LMP mily' oroginális!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés