Az esszé hete

2020. szeptember 26. 15:53

Bolgár György
Népszava
Azt állította Orbán Viktor, hogy „a liberálisok politikai stratégiája arra épül, hogy a politika világát két részre osszák”.

„Azt állította Orbán Viktor (a Magyar Nemzetben közölt hosszú cikkében),
hogy »a liberálisok politikai stratégiája arra épül, hogy a politika világát két részre osszák. A liberálisok egyfelől, akik tisztességes emberek (…), és vannak azok, akik elkóboroltak a liberalizmus térfeléről, mert tudatlanságból vagy ősi ösztönös gyűlöletből nem tudnak haladni a korral«.

Ezzel szemben a tény az, hogy az Orbán által liberálisnak nevezett politikai erők (például Merkel vagy Macron) éppen hogy nem osztják ketté a politika világát, hanem széleskörű együttműködésre törekednek kereszténydemokraták, szociáldemokraták, zöldek és liberálisok között. Ellentétben az illiberális Orbánnal, aki azóta, hogy elkóborolt a liberalizmus térfeléről, csakis ellenséget lát maga körül. Van ő, és van vele szemben az egész világ. Tudatlanságból vagy ősi, ösztönös gyűlöletből? Esetleg önző hatalmi számításból?

Azt is állította Orbán (esszének nevezett cikkében), hogy Magyarországon »2015 és 2019 között az egy főre eső nemzeti össztermék (GDP) 39,65 százalékkal nőtt«.
Ezzel szemben a tény az, hogy még feleannyival sem. Az Eurostat adatai szerint ugyanis a 2015-ös 11 ezer 130 euróról 2019-re 13 ezer 180 euróra, vagyis 18 százalékkal emelkedett. Aki nem tud arabusul…”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 44 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kettéosztásnak is lehet mondani.
Ann Coulter inkább úgy fogalmazott. egy liberálist a kettős mércéjéről ismered fel.

Ha megnézzük a többi országra vonatkozó adatokat, akkor egyértelműen megállapíthatjuk, hogy az adatok nem 2015-2019 időszakra vonatkoznak, hanem 2010-2019 időszakra. Vagyis elírás történt.

Ezzel szemben a tény az, hogy Bolgár György csúsztat mert nem a teljes szakaszt idézi, melyben szó sincs Merkelről, Macronról.

A teljes szakasz

,,A liberálisok politikai stratégiája arra épül, hogy a politika világát két részre osszák. A liberálisok egyfelől, akik tisztességes emberek, és akik elfogadják, hogy minden tisztességes embernek a józan ész szabályai alapján azonos politikai meggyőződésre és következtetésre kell jutniuk. És vannak azok, akik elkóboroltak a liberalizmus térfeléről, mert tudatlanságból vagy ősi ösztönös gyűlöletből nem tudnak haladni a korral, a történelemmel, amelynek oly nyilvánvaló célja, hogy eljuttasson bennünket a liberális világértékek, világbéke és világkormányzás nyújtotta boldogsághoz. Ezért a libernyákok felől nézve egy csoporthoz tartozik Trump, Johnson, az Újtestamentum alapján álló keresztények, az ótestamentumi alapokon álló zsidók, mindenféle ajatollahok, rendű és rangú diktátorok, kommunisták és nácik, és mi, közép-európai kereszténydemokraták pedig végképp. Ezt szajkózza a nyugati sajtó kilencven százaléka.

Nekünk, kereszténydemokratáknak azonban megvan a saját szellemi rendszerünk, amellyel leírjuk a politika univerzumát, s amelyről kellő szerénység mellett is állítható, hogy intelligensebb, mint a ma erőfölényben lévő, nemzetközi szervezeteket uraló, bornírt liberális világábrázolás.,,

Egyértelmű, hogy az első szakasz a Bolgár György félékre vonatkozik.

Francia demokrácia

,,Összeverik a nőket a francia nagyvárosokban fényes nappal, mert miniszoknyában járnak

Egyre gyakoribbá válik Franciaországban, hogy szélsőséges, radikális férfiak - a közszolgálati francia médiumok megkerülik, hogy ezek a nőgyűlölő radikálisok iszlamisták - összevernek nőket pusztán azért, mert szerintük túlságosan rövid a szoknyájuk. Párizs tizennyolcadik kerületében, a Sacré-Coeur szomszédságában sötétedés után már félnek a nők, rendszeresen megalázzák, vagy éppen megütik őket. Gyakran középkorú nőket is, volt, akit összevissza rugdostak. De Strasbourgban és Mulhouse-ban is egyre több a támadás a miniszoknyás nők ellen. Csak ezen a héten kettő is volt.,,
https://www.origo.hu/nagyvilag..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés