Egy kis halál?

2020. szeptember 25. 16:33

Váncsa István
Élet és Irodalom
(Kormányzó urunk) több mint tíz éve már, hogy mindenestül lenyúlt egy európai országot.

„Kormányzó urunknak a Magyar Nemzet hétfői számában megjelent rendkívüli horderejű fogalmazványát mostanra nyilván mindenki elolvasta, a derekabbak be is magolták, a legderekabbak pedig idézeteket másoltak ki belőle avval a céllal, hogy azokat ügyes kezű asszonyaik falvédőre hímezzék az egész család okulását és lelki épülését támogatandó. Mindez roppant dicséretes, ennél is fontosabb azonban kormányzó urunk szavainak magányos elmélkedéseinkben való naponkénti fölidézése, átgondolása és mind mélyebb megértése, ez az, ami a mostani nehéz napokban legfontosabb dolgunk leend.

»A szellemi szuverenitásért és intellektuális szabadságért évekkel ezelőtt éppen Tusnádfürdőn megindított küzdelmünk lassan termőre fordul. A politikai korrektség, vagyis a libernyák doktrína-, beszédmód- és stílusdiktátumok elleni lázadás medre egyre szélesedik«, írja kormányzó urunk mindjárt az elején. Természetesen itt nem az ő saját szellemi szuverenitásáról és intellektuális szabadságáról van szó, bár arról is, hiszen ha kimegy Brüsszelbe, akkor ott kénytelen betartani néhány civilizációs normát, és ezt ő egyfajta szellemi rabigaként fogja fel, saját szempontjából nyilván teljes joggal. Több mint tíz éve már, hogy mindenestül lenyúlt egy európai országot, és azóta azt csinál vele, amit akar, de lám, a kontinens bizonyos részein még mindig nem ő a zsinórmérték. Ez az, ami tarthatatlan, és amit az európai, sőt világméretűvé szélesedő antilibernyák lázadás, vagy nevezzük inkább forradalomnak, hamarosan elsöpör.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 109 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Váncsa egy Orbánfóbiás nyomorult.

A Magyar Nemzet hétfői számában O.V. .... na az a zseniális .

(Kormányzó urunk) több mint tíz éve már, hogy mindenestül lenyúlt egy európai országot.
Hál Istennek, az utolsó pillanatban jött a magyaroknak- a többi etnikai csoport nyilván ezt máshogy látja...

Váncsa és sok hasonló szemléletű elvtársa éppen "csak" a demokratikus szavazókról, polgárokról feledkezik el. Van egy zseniális politikus, aki a okos, szenvedélyes népbarát, a polgárok érdekét képviseli, akik közül 2,5 millió ezt észre is veszi. A harmatgyenge ellenzék pedig egyre agresszívabb, mert látja, hogy a liberális hülyeségeire nem vevő a többség. 2022-ben is győzni fogunk, mert értjük Orbánt, értjük a világot, értjük a valódi érdekeinket, s nem dőlünk be a liberális-ellenzéki-balos ostoba szlogeneknek, ijesztő antropológiai tévelygéseknek.

"(Kormányzó urunk) több mint tíz éve már, hogy mindenestül lenyúlt egy európai országot."
Szebb napokat látott honfitársunk arra az országra gondolt, amely 9 év alatt DUPLÁJÁRA NÖVELTE AZ ÁTLAGBÉREKET, államcsődöt konszolidálva?
Vajh, melyik ez az ország?
Talán Románia, csak ez lehet... Ott a Secu tényleg lenyúlta az országot...

Egyre szánalmasabb vagy, keresem a régi lapszámokban, hogy mikor emeltél szót a ballib országrombolása, a nemzeti vagyon kiárusítása miatt, de nem találom........

Nekem nem lenne jobb, ha a ti kedvezményezetteid nyúlták volna le.

Lenyúlt? Helyesen: a szavazók adták ismételten a kezébe.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés