Franciaországban megint szoknyát viselő nőkre támadtak

2020. szeptember 25. 20:46
Nyolcvan szociális munkást vesznek fel a francia rendfenntartókhoz, mert elszaporodtak a zaklatási ügyek.

Pár nap leforgása alatt több nőt is bántalmaztak, mert az túl rövidnek találták a szoknyájukat. Korábbi hasonló esetben muszlimok voltak az érintettek – írta meg az Index. Gyorsított eljárásban két hónap, felfüggesztett börtönbüntetésre és 75 óra közmunkára ítéltek, egyben pedig állampolgársági tanfolyamon való részvételre köteleztek Franciaországban egy 18 éves fiatalembert, amiért szerdán fiatal nőket bántalmazott, mert túl rövidnek találta a szoknyájukat – számolt be róla pénteken az LCI francia hírtelevízió honlapja.

Az eset az elzászi Mulhouse egy villamosmegállójában történt; a fiatal nők egyikét az elkövető állítólag személyesen is ismerte, megpofozta, a másikkal pedig – aki társa segítségére sietett – dulakodott.  Nem ritkák az ilyen esetek Franciaországban. Egy hete az ugyancsak elzászi Strasbourgban történt hasonló eset: egy diáklányt három fiatalember bántalmazott ugyanezért. Marlène Schiappa, az illetékes francia kormánytag ezek után közölte: a jövő év végéig 80 szociális támogatót vesznek fel a rendőrséghez és a csendőrséghez, hogy segítséget nyújtsanak a bántalmazott nőknek.

Bántalmazták, kurvának nevezték, a járókelők semmit sem tettek

A francia médiában nagy visszhangot váltott ki az Elisabeth nevű, 22 éves diáklány ügye, aki a Bleu Alsace rádiónak beszámolt arról, hogyan bántalmazták és hogyan nevezték kurvának, szólították fel, hogy süsse le a szemét és hallgasson. A járókelők semmit nem tettek a védelmére. "Mintegy tizenöten voltak a környéken, de semmit nem tettek. Se előtte, se közben, sem pedig utána, a mai napig. Mintha semmit nem láttak volna, semmi nem történt volna" – mondta.

Gabriel Attal francia kormányszóvivő elítélte az esetet. „Franciaországban olyan öltözékben kell, hogy kiléphessünk az utcára, amilyenben csak szeretnénk. Elfogadhatatlan, hogy ma Franciaországban egy nő veszélyben érzi magát, zaklatják, fenyegetik vagy megverik azért, ahogyan fel van öltözve” – mondta Attal. Az elkövetők hátterét ezúttal nem hozták nyilvánosságra, de volt korábbi hasonló eset, amelynek minden érintettje muszlim volt, és a feltételezett elkövető ugyancsak azért háborodott fel, mert erkölcstelennek találta a rövid szoknyát. Tavaly Párizsban egy buszvezető nem engedett felszállni egy lányt, mert hiányosnak találta az öltözetét. Feljelentésre végül nem került sor, de az esetnek külön aktualitást adott, hogy Kamel Bencheikh, ismert algériai író lánya volt az egyik utas, aki nem szállhatott fel a járműre – írja az Index.

Fotó: MTI/EPA/Mak Remissa

Összesen 82 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Legnagyobb világháborús jóakaróink most kapnak egy kis ízelítőt abból, hogy milyen, amikor a saját otthonukban nőnek a fejükre az olá.. az arabok.

"És ha magadat véded, azzal mikor leszel bűnös? Ez borzasztó nehéz kérdés."
Valamikor én is morfondíroztam ilyesmiken, ma már nem, a válasz világos:
Isten azért teremtett, hogy megvédd magad, méghozzá - ez szubjektív véleményem: csak arányosan...
De ezt már a büntetőjog feltalálta és alkalmazza, persze, mára már a támadót illeti a védelem, és aki védekezik, azt elítélik.
Ez a progresszív gender-liberalizmus.
Szóval: ha engem valaki meg akarna ölni, habozás nélkül megölném azt, ha idegen, nem keresztény.
Ha ismerősöm tenné, talán leverném, amennyire csak tudnám...

"Isten részéről maximálisan LOGIKUS, hogy letiltja a bosszút, sőt még az önvédelmet is (de minimum erősen korlátozza). "
A bosszú, az más, nem erről beszélünk, hanem a testnek, amely Isten temploma, a megvédéséről.
Senkinek sincs joga elvenni más ember testét, életét.
Aki megkísérli, kilép Istenből, ezért a válaszcsapáskor sem hivatkozhat Istenre. Nem tiltja le az önvédelmet Isten, mert így nem lenne értelme a születésnek.
Itt egy kérdés létezik: látható, megállapítható-e, a támadó szemében a gyilok, igen vagy nem.
Szerintem, igen.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés