Több embert megkéseltek a Charlie Hebdo szerkesztőségének közelében

2020. szeptember 25. 13:05
A helyszín köré kordont kellett vonni egy gyanús csomag miatt.

Péntek reggel három embert késeltek meg Párizs 11. kerületében, nem messze a Charlie Hebdo szerkesztőségétől – számolt be a Local francia kiadása nyomán a 24.hu.

A támadó elmenekült, a lakosságot arra kérték, hogy maradjanak távol a tett helyszínétől. Értesülések szerint az áldozatok súlyos sérüléseket szenvedtek. A cikkből kiderül: a helyszín köré kordont kellett vonni egy gyanús csomag miatt erről azonban egyelőre nem közöltek részleteket. A rendőrség sem a támadók, sem az áldozatok személyazonosságát nem fedte fel.

„Szeptember elején kezdődött a franciaországi dzsihadista merényletsorozat nyitányát jelentő, 2015 januárjában elkövetett, tizenhét halálos áldozatot követelő párizsi támadások pere. 2015. január 7-én két francia dzsihadista hatolt be a Charlie Hebdo szatirikus hetilap párizsi szerkesztőségébe, ahol tizenkét embert megöltek és tizenegyet megsebesítettek. Az alig két percig tartó vérengzésben 34 lövéssel a lap hét legfőbb karikaturistáját, köztük a főszerkesztő Charb-t is kivégezték” – emlékeztet az oldal.

Összesen 56 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A Charli Hebdo címe, ahol működnek, az öt évvel ezelőtti támadás óta nem publikus. Rejtőzködve folytatják a szemétkedést. Nem kell a bevándorló muszlimok pártfogójának lenni ahhoz, hogy a vallási érzékenységüket, akár csak másokét elismerjük. Hiszen a liberálisok egyik kedvence a mások érzékenysége - ha nekik kedves témáról van szó.

Nem pártolom az ilyen jellegű bosszúállást, de egyáltalán nem sajnálom ennek szemét újságnak a munkatársait. Ezt kéne sajtószabadságnak nevezni? Ebben a hülye liberalizmusban már polgárjogot nyer a sunyi módon, rejtőzködve folytatott szemétkedés, alapvető érték lett a jellemtelenség. Hát, kapjanak rá csattanós választ.

Franciaország pár éven belül lángokban áll.
Érdekes, hogy ez mit hoz nekünk. (Román-francia viszony, Trianon?)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés