Sepsiszentgyörgyön nyílik meg az MCC Fiatal Tehetség Programjának első erdélyi központja

2020. szeptember 25. 13:34
„Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy az MCC ingyenes képzései a teljes Kárpát-medencei magyarság számára elérhetők legyenek a jövőben” – mondta Orbán Balázs, az MCC kuratóriumának elnöke.

Sepsiszentgyörgyön nyitja meg kapuit a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Fiatal Tehetség Programjának (FIT) első erdélyi központja. Az októbertől kezdődő ingyenes kurzusokra szeptember 30-ig várják az ötödik osztályos diákok jelentkezését. Emellett már javában zajlik a debreceni és székesfehérvári FIT központ elindításának előkészítése – derül ki az MCC sajtóközleményéből.

A Fiatal Tehetség Program egy „egyedülálló képzési forma, amely felső tagozatos diákoknak nyújt kivételes, iskolán túli tehetséggondozást. A program emeli a gyerekekben a tudás iránti vágyat, felkészíti őket a továbbtanulásra, segíti tudatos pályaválasztásukat és az életben való érvényesülésüket”. A program keretein belül a diákok megtanulhatnak újraéleszteni, a pénzzel bánni, kipróbálhatják magukat riporterként, megismerkedhetnek a robotika tudományával, sőt, még a jövőkutatás rejtelmeibe is betekinthetnek. Emellett olyan személetformáló foglalkozásokon is részt vehetnek, mint a terápiás állatokkal való találkozás, a konfliktuskezelési tréning vagy a fogyatékkal élők világát megismertető érzékenyítő találkozások.

A képzés az otthoni tanulást lehetővé tevő digitális oktatási anyagokra és kéthetenként személyes jelenlétet igénylő játékos szombati foglalkozásra épül.

Mindezeken felül beszédközpontú angolóra és további közösségi programok színesítik a Program által kínált lehetőségeket. Amennyiben a vírushelyzet a személyes alkalmak megtartását nem teszi lehetővé, a képzés teljes mértékben távoktatásos formában valósul meg.

„Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy az MCC ingyenes képzései a teljes Kárpát-medencei magyarság számára elérhetők legyenek a jövőben. Erdélyben jól állunk, hiszen a most induló Fiatal Tehetség Programunkkal az általános iskolától kezdve a diplomaszerzés utáni időszakig kínálunk a tehetséggondozásra lehetőséget a fiataloknak. Az, hogy az általános iskolásoknak szóló programunkkal is meg tudtunk jelenni Erdélyben, nagyban köszönhető a sepsiszentgyörgyi városvezetésnek” – mondta Orbán Balázs, az MCC kuratóriumának elnöke.

Szalai Zoltán, az MCC főigazgatója közölte: „Jelenleg 700 kisdiák vesz részt az ingyenes Fiatal Tehetség Programban. Magyarországon hat városban (Veszprémben, Szolnokon, Pécsett, Miskolcon, Kecskeméten és Budapesten), valamint Beregszászon és mostantól Sepsiszentgyörgyön is elérhető ez a képzési forma. A tervek szerint a Program folyamatosan bővül. Várhatóan még az idén megnyitja kapuit a debreceni és a székesfehérvári iroda, ahol éppen az új munkatársak toborzása zajlik.”

Hosszú távú célunk, hogy minél több helyi intézménnyel alakítsunk ki együttműködést. A FIT egyedülálló lehetőséget kínál az erdélyi magyar kisdiákok ismereteinek fejlesztésére. A Programot nagy érdeklődés kíséri Sepsiszentgyörgyön is; számos jelentkezőből választjuk ki azt a huszonöt gyermeket, aki végül csatlakozhat az izgalmas foglalkozásokhoz” – jelentette ki Baróthi Johanna, az MCC Fiatal Tehetség Programjának sepsiszentgyörgyi régióvezetője.

Az ötödikesek szeptember 30-ig még csatlakozhatnak a Fiatal Tehetség Programhoz

 jelentkezni szülői ajánlással lehet a Program honlapján (fit.mcc.hu) keresztül. Ugyanezen a felületen, szintén szeptember végéig regisztrálhatnak az érdeklődők az új FIT-központok kapcsán megnyíló pozíciókra – zárul a tehetséggondozó intézmény közleménye.

Nyitókép: fit.mcc.hu Fotó: Bánszegi Rebeka

Összesen 2 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez viszont nem gyerekeknek való film lesz!
Kóté Lili és Kóté Csenge igazi tüzes kitálalása az adriai jachtozásról és egyebekről.
Mer a zellenzék is lop, csal, hazudik, meg ők is pontúgy kurváznak és kokainoznak mint a nemzetiegyüttműködők.


"DROGOK, NŐK, KORRUPCIÓ, AVAGY A BALOLDALIAK SOFŐRJE KITÁLAL!"

Ma este a tévében.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés