Ha nem megy a közös lista, induljon mindenki külön!

2020. szeptember 24. 9:03

Szűcs Zoltán Gábor
Azonnali
A NER úgy torzította el a politikai versengést, hogy mára az ellenzéknek sem szervezeti, sem anyagi erőforrásai nem maradtak.

„Az ellenzék feladata bonyolult. Létre kell hozni egy választási koalíciót, mert a NER úgy torzította el a politikai versengést, hogy mára az ellenzéknek sem szervezeti, sem anyagi erőforrásai nem maradtak az önálló politizálásra, és oly mértékben telepedett rá az életünkre a rezsim, hogy az élet minden területén lényegben az az egyetlen releváns kérdés: tényleg akarjuk-e, hogy ezt és így tehessék meg velünk, vagy máshogy akarunk élni?

Csakhogy úgy kellene összerakni egy vonzó politikai alternatívát, hogy a hozott anyag meglehetősen vegyes. Az ellenzéki pártok három különböző generációhoz tartoznak. Az MSZP még a kétblokkrendszer öröksége. Az LMP és a Jobbik is még a kétblokkrendszer ellenzékeként születtek. A DK, a Párbeszéd és a Momentum már a NER-re adott válaszok. Az ellenzéki pártok ideológiailag is változatos profilúak: megjelennek náluk zöld, neoliberális, szélsőjobboldali, konzervatív, baloldali értékek és ideológiák.

Mindennek a tetejébe a szavazók az elmúlt két évben hatalmas utat tettek meg az ún. összefogósdi elutasításától (lásd a Jobbik és az LMP relatív jó szereplését a 2018-as parlamenti választáson) az ún. ellenzéki szavazó megszületéséig és az antiorbánista alapú politika elsöprő támogatottságáig. Utóbbit fontos tanulási folyamat eredményének látom, mert az adott politikai környezetben a legértelmesebb választ adja a felmerülő problémákra. De persze ki tudja, milyen lesz a politikai környezet, és hol fog tartani a választók gondolkodása 2022-ben?”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 71 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Leginkább - baszod alássan - meg kell nyeerni egy választást.
Ahogy mondjuk mi 2010 óta, meg 2022-ben is.

Tényleg, mi van Tehetetlen Dodóval? Valamelyik blogban láttam felbukkanni. Vajon miért nem jön vissza?

(Gyere vissza Dodó!)

A saját tehetetlenségüket, bénaságukat, kultúrálatlanságukat, közönségességüket nem kéne másra fogni. Igaz, ez a legkönnyebb.

Hogy hazudik az illető:

"A DK, a Párbeszéd és a Momentum már a NER-re adott válaszok."

A DK baszod alássan, az MSZMP utódpártjának a nem kádári vonala, hanem az ávo-s vonalat követő része.

A Párbeszéd a 2009-ben alakult LMP-ből kifújt szemét pártja.

A Momentum valóban a NER- re adott választ, csak kérdés, hogy a CIA válasza, vagy a franciáké?

Dodó lives "Mutter"!

Nem véletlen, hogy az ellenzék még mindig az egy körzet, egy jelölt szinten vergődik, mert ők is tudják, hogy ez az elvi nyilatkozta semmibe nem kerül. De már előválasztásokat érdeksérelmek nélkül lebonyolítani, a lista kérdésben egyetérteni, minden választójuknak tetsző miniszterelnök jelöltet állítani, valóban meggyőző közös programot alkotni / kormányképességet elhitetni /, sokkal nehezebb lesz. A szerzőnek igaza van, ha itt kételyeket fogalmaz meg.

"Ha nem megy a közös lista, induljon mindenki külön!"
Külön vagy együtt, teljesen mindegy: felcsatoljátok a bőrkabát fölé az antant-szíjat, fejetekre Lenin sapkát, a derékszíjat pedig megrakjátok nyeles kézigranáttal és usgyi..., neki a Téli Palotának, ill. a budapesti Parlamentnek, aztán hadd szóljon.
Földig romboljátok, úgyis csak a hígfos magyarok pöffeszkedését hirdeti, akik csak jönnek, "jönnek a szarból..."

Egyébként ez felháborító! A mandit mi tartjuk el. Ők emg szarnak nagy ívben ránk.

"mi"!!!

Viktor, te vagy az???????????????????

A szimpatizáló milliárdosok tartják el, a gyakorlatban.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés