Ingyenes és tömeges tesztelést, most!

2020. szeptember 24. 12:34

MSZP
MTI-OS
A Semjén-féle vadászati kiállítás költségeiből több mint 10 millió tesztet vehetne a külügy.

„Ujhelyi István szocialista EP-képviselő közérdekű adatigénylése után már tudhatjuk, hogy a kormány közel 9,6 milliárd forintért vásárolt több mint 2 millió darab a koronavírus kimutatására alkalmas tesztet. Felmerül a kérdés, hogy ha a külügyminisztérium képes nagyjából 4700 forintos darabáron megvásárolni a teszteket, akkor miért nem kezdték még meg a tömeges és ingyenes tesztelést?

Miért spórol a Fidesz a magyarok egészségén? A Gazdaságvédelmi Alapból »átcsoportosított« közel 34 milliárdból újabb, nagyjából 7,2 millió tesztet lehetne vásárolni, de a kormány inkább a Miniszterelnökség beruházásaira és sportra költi el ezt az összeget. A Semjén-féle vadászati kiállítás 50 milliárdjából, a haverok szállodáinak felújítására szétszórt több százmilliárdból és a propagandára költött több tízmilliárdból pedig még több ingyenes szűrést lehetne elvégezni.

Az tisztán látható, hogy a pénz rendelkezésre áll az ingyenes és tömeges teszteléshez, már csak az a kérdés, hogy miért nem lép a Fidesz?

A szakértők szerint a vírus közösségi terjedésének megfékezése és a járvány lassítása érdekében minél több ingyenes tesztelésre van szükség, emiatt pedig teljesen érthetetlen az újabb kormányzati késlekedés, mivel ezzel a magyar emberek egészségét és életét veszélyeztetik.

Az MSZP ezért továbbra is azt követeli, hogy a kormány kezdje meg azonnal a tömeges és ingyenes tesztelést valamennyi munkavállaló, elsősorban a megfertőződés szempontjából magas rizikójú emberek, tehát az egészségügyi dolgozók, a pedagógusok és a szociális szféra dolgozóinak körében. Továbbá javasoljuk, hogy a járványügyi szabályok megsértőivel szemben kiszabott bírságot fordítsák az azonnali tömeges és ingyenes tesztelésekre.

Az MSZP számára a magyar emberek élete, egészsége és megélhetési biztonsága a legfontosabb éppen ezért úgy gondoljuk, hogy ezen intézkedések bevezetése nem tűrhet további halasztást.
 
MSZP, Korózs Lajos, a Népjóléti bizottság elnöke”

(MTI-OS)

 

 

Összesen 85 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az mszp képletből kell kiindulni: tízből kilenc a mentőben elhuny.

Legyen ingyenes, hogy aztán bárki, minden indok nélkül akár naponta igényelhesse a tesztet. Hipchonderek ezrei fogják elpocsékolni a tesztanyagot.

Addig piszkáljátok a Fineszt a teszteléssel, hogy egyszer csak azt halljuk, többszázmilliárdért vesznek teszteket, ahogy lélegeztetőt is. Utána meg az lesz a bajotok, hogy miért nem a rászorulókra ezt is.

Magasabb IQ-val még dörzsöltebben lehet zsebet tömni.

Érdekes, régen mindig lélegeztetőgépben csináltátok ugyanezt a matekot...

Megáll az ember esze, hogy ezek a sz.rháziak, politikai haszonlesésből bármire rátámadnak. Olimpia-rendezésre, turizmus-fejlesztésre, most pedig a vadászati világkiállítást pécézték ki, az ellen kezdtek lejárató kampányba. Pedig 'Kádár elvtársék' is rendeztek ilyet. És bizony gyerekkorom egyik nagy élménye volt. Nem az ölés jött át, hanem a természet varázslatossága.

Arra meg semmi reakció, hogy mi lesz azzal 2 millió teszttel.
Gratula!!

Valszeg ballib érdekeltség van a követelés mögött.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés