Havas: Leszerepeltünk, leköphetjük egymást

2020. szeptember 24. 6:46

Stefka István
Pesti Srácok.hu
Amikor Hornék megpróbálták kiirtani a nemzeti újságírást.

„Az MSZP-SZDSZ 1994-es választási győzelme és házassága után az újdonsült kormányerő elsődleges célja az volt, hogy megrendszabályozza a nemzeti médiát; a második rögtön az 1996-os világkiállítás lemondása volt, ez volt az az EXPO, ami egybeesett volna honfoglalásunk 1100. évfordulójával. Ezután jöttek a nemzeti és stratégiai ágazatok áron aluli eladása a külföldieknek. A szocialisták és a szabaddemokraták első erődemonstrációjaként végrehajtották a médiában a szőnyegbombázást.
Állítólag – Murányi László információiból tudtam meg – Horn Gyula miniszterelnök hatalomra jutásuk első hetében a következő utasításokat adta közvetlen munkatársainak és az ott tartózkodó Horváth Ádámnak: Stefkát kirúgni, a Magyar Televízió Híradójának szerkesztőit, riportereit kisöpörni, aki marad, azokat el kell hallgattatni. A Panoráma főszerkesztőjét, Chrudinák Alajost »zavarjátok a sivatagba« és ezt a Betlen János nevezetű riportert — akinek apja, Betlen Oszkár a Szabad Nép hírhedt propagandistája volt – tegyétek meg a Híradó főszerkesztőjévé.

Tudjuk, a komcsik pártja kemény, az első napokban bizonyítottak is. A parlamentbe jutott hat pártot meg sem kérdezték a médiában történt változtatásról, nem egyeztettek velük. Ez a bosszúhadjárat végül is valósággá vált.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 34 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés