Gömbös Gyula rulez

2020. szeptember 24. 6:50

Kácsor Zsolt
Népszava
Éppen száz éve annak, hogy a magyar parlament sietősen megtárgyalta és elfogadta a numerus clausus törvényét.

„Éppen száz éve annak, hogy a magyar parlament sietősen megtárgyalta és elfogadta a numerus clausus törvényét, amely 1920. szeptember 26-án már hatályba is lépett. Azért kellett sietni vele, hogy az új felsőoktatási tanévben már föl lehessen állítani a keresztény fajmagyarságnak a jog eszközeivel megerősített és körölbástyázott védelmi frontvonalát a túl szaporának, túl intelligensnek és túl agresszívnek tekintett zsidó nemzetiséggel szemben. Azért írok nemzetiséget, mert jogilag végtére is a numerus clausus csinált a magyar zsidó felekezetből nemzetiséget azzal, hogy az 1867 óta izraelita vallású magyaroknak számító zsidóságot jogi értelemben nemzetiségnek minősítette.

Szívesen mondanám, hogy tanulságos beleolvasni az országgyűlési naplóban a numerus claususról szóló vita jegyzőkönyvébe, de attól tartok, fölösleges. Az antiszemiták úgysem tanulnak belőle, sőt, érvkészletük újabb adalékokkal gazdagodik, s ismételten bizonyságot tesznek róla, hogy az antiszemita gondolkodás általában briliáns logikával párosul. Tán túl naiv vagyok, de a zsidógyűlölők okfejtésein még mindig képes vagyok meglepődni: így jártam vitéz jákfai Gömbös Gyulának a numerus clausus vitájában elhangzott felszólalásával is, amit most olvastam újra.

Ha az ember zsidó világuralmi törekvésekről hall, akkor röhög vagy ásít, úgyhogy röhögve vagy ásítva túl lehet lépni Gömbös Gyula egyes sekélyebb gondolatmenetein. A tisztelt Házat vitéz jákfai vélhetően nem is lepte meg azon észrevételével, hogy a szabadkőművesség, amely szerinte a liberalizmushoz hasonlóan szintén nagyon szép jelszavakkal indult, tulajdonképpen semmi egyéb, mint egy nagy zsidó világuralmi törekvésnek az eszköze.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 121 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A filmfesztiválokon most vezetik be a numerás klauzulát.

Sokkal korábban kellett volna numerus clausus.
Már 1867-ben.

Magyarellenes legendagyártás. Mint a Dák-román elmélet.
Ugyanolyan káros és hazug.

Vajon Kácsor Zsolt mit szólhat a balliberális irányba hajló USA kvótaszámairól, mondjuk az egyetemi felvételiknél? Az Ivy Leauge egyetemein a fehérek aránya hihetetlenül alacsony lett, pláne ha megnézik a fehérek közé besorolt zsidó származású egyetemistákat. Ha ugyanis a feketéket támogatandó lakosság arány szerint szeretnének 13% négert látni az egyetemeken, az azt is jelenti, hogy az ott tanuló zsidó származású fehérek arányát is le kellene csökkenteni a 15%-ról 2%-ra...

Én először Philip Rothnak a The Human Stain (magyarul: „A szégyenfolt”) c. regényéből értesültem róla konkrétan a Harvard orvosi karára vonatkozóan. Egyes források szerint némely egyetemeken a 60-as évek elejéig fennmaradtak kvóták.

Vegyük hozzá:
1. Az USÁ-t nem érte olyan történelmi trauma, mint Magyarországot a Trianonnal. A NC törvény meghozatala idején a magyar szellemi elit nagy része az elcsatolt területekről elüldözve holtvágányra tolt vagonokban tengődött. Valamit kellett tenni, hogy legalább a gyerekeiknek reményt nyújtson az állam.
2. A magyar NC törvény az antiszemita képviselők mellette való érvelése ellenére sem sorolható a zsidó törvények közé, mert a megszövegezése szerint nem szólt a zsidók ellen, hanem a nemzetiségek felsőoktatáshoz valő jutásának lakosságarányos lehetőségét célozta meg. Az USA egyeteim viszont kifejezetten a zsidókra szabtak meg kvótákat.
3. Szokás az USA mentségére érvként felhozni, hogy ott a kvótákról nem állami/kormányzati szinten határoztak. Hát, én nem tudom, hogy melyik a veszélyesebb, ha buta politikusok vagy ha akadémikus professzorok gondolják úgy, hogy a zsidók érvényesülését korlátozni kell.

A Népszava Kácsorja - SUNYI módon - elhallgatja,
hogy Gömbös Gyula mit mondott a kormányra kerülésekor a képviselőházban.
EZT:
"A zsidóságnak pedig nyíltan és őszintn azt mondom: REVIDEÁLTAM ÁLLÁSPONTOMAT. A zsidóságnak azt a részét, amely sorsközösséget ismer el a nemzettel, éppen úgy testvérnek kívánom tekinteni, mint magyar testvéreimet."
(És Gömbös miniszterelnöksége alatt egyetlen zsidóellenes jogszabályt sem alkottak, rendeletet nem hoztak.)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában