A Dobrev-terv utat vág a baloldalon

2020. szeptember 24. 7:23

Trombitás Kristóf
Vasárnap.hu
Egyedül a legfontosabb, előttük lebegő cél számít: a kormányváltás.

„Visszatérve a kiindulási pontunkhoz, a pár napja kiadott propagandavideóban, aminek főszereplője Dobrev, legjelentősebb mellékszereplője meg Gyurcsány volt, nem csak az derült ki, hogy ők teljes mértékben döntöttek már a miniszterelnök-jelölt személyéről, amihez az ellenzék többi szereplője alkalmazkodhat is meg nem is, de ellenkező esetben vigyázó tekintetüket legalábbis is Gödre emeljék, hanem arról is határozottan biztosították elvtársaikat, hogy listából egy, azaz 1 darabban gondolkozzanak. Mert ugye – így Dobrev – félre kell tenni a vitákat, a kifogásokat, egyedül a legfontosabb, előttünk lebegő cél számít: a kormányváltás. És aki ebben akadályozni akarja a házaspárt, annak számolnia kell a leszámolással.

Azzal a leszámolással, amire végül talán szükség sem lesz, elvégre az MSZP, amely lassan már az emlékét is feladja annak, hogy ők egykoron nem csupán komolyan vehető párt voltak, de gyakorlatilag a rendszerváltozás első 20 évének egyik legmeghatározóbb ereje, önként áll be a Dobrev-Gyurcsány tandem mögé. Ha ránézünk a jelenlegi MSZP vezetésére, akkor egytől-egyig olyan embereket látunk, akik pontosan tudják, hogy a pártjuk elveszett, nincs tovább, itt a vége. Ők már csak abban bíznak, hogy 4-5 ember még felkapaszkodhat az utolsó mentőcsónakra, amit közös listának hívnak. Nem kár az MSZP-ért, sokkal korábban kellett volna ennek bekövetkeznie és nehéz lenne Mesterházyért is könnyeket hullajtani, de ezzel a rapid ütemben levezényelt kisgazdásodással – egyszer arról is beszéljünk majd, milyen szomorú, hogy egy történelmi párt neve leginkább már csak ilyen összehasonlításokkor kerül elő – pontosan azt mutatták meg, miért van nagyon komoly esély Dobrev Klára jelöltségére és a közös listára.

Aztán kivel kell még leszámolni? Nem ártana még a Jobbikkal és a Momentummal (az LMP, úgy fest, leszámolnivalónak is túl jelentéktelen lesz végül), de a jobbikosok meg a Lenin-fiúk ezt a meccset alighanem elsőre egymás között fogják lejátszani. Ebből a vélelemből táplálkozik nekem az a meggyőződésem, hogy a Momentum nem is lenne annyira szomorú, ha Bíró László elveszítené a szerencsi választást, hiszen a Jobbik, úgy tűnik, talán utoljára mutathatja meg, hogy velük számolni kell. Ha az általuk adott jelölt leszerepel, nehéz elképzelni, hogy sokat rángatózhatnak még, a Momentumnak pedig ez az érdeke. Érdekes lesz ez az ősz, de nem az országgyűlési, botrányos napok miatt (mi újat tudna ott még mutatni az ellenzék), hanem azért, mert lemérhetjük a cselekvések szintjén is, kinek megfelelő a baloldalon és kinek nem a Dobrev-terv. Hogy azok, akik teljes egészében a Gyurcsány-galeri ellen jöttek létre (lásd még: Jobbik), és azok, akik legalább felerészben ellenük (Momentum), meddig degradálhatják még a szavukat, egykor talán létezett meggyőződésüket.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 96 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mivel az ellenzéki "összefogás" most az ellenzéki oldalon a minden egyéb megfontolást elsöprő szempont, s jelenleg az Öszödi házaspár a vezér ezen a térfélen, gyakorlatilag biztosra vehető, hogy ellenzéki oldalon senki nem mer velük szembeszállni. Hiszen a szépen hangzó jelszavakat előbb-utóbb mindig a pucér hatalmi érdek alá rendelik. Az más kérdés, hogy az egyesült ellenzék sem fog tudni győzni, éppen mert az Öszödi házaspár múltja-jelene-jövője nagyon gyenge fedezet erre.

Tényleg, mi van Tehetetlen Dodóval? Valamelyik blogban láttam felbukkanni. Vajon miért nem jön vissza?

(Gyere vissza Dodó!)

Es a magassagos Unio szemet huny minden disznosaguk felett. Ilyen is volt mar - a kez kezet mos jegyeben. Ok ugyis csak helytartoi voltak europai uraiknak.

Nemcsak befogott orral, de bekotott szemmel, viasszal pecsetelt fullel lehet erre a vegyesen vagott, Jobbikkal dusitott ellenzekre szavazni.
Egyeseknek ez nem gond, eszre sem veszik, de hogyan is vennek eszre, ha mar se nem latnak, se nem hallanak, annyira kellene a hatalom!?

Ugye, állítólag amúgy is előválasztás lesz az ellenzéki oldalon? És : októberben is a jobboldal nyert...

Hallucinációjával forduljon orvoshoz!

Hát, a szerkezst is törölje ki!

De ezt az ál-Dodót már kiűztük, várjuk az igazit.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés