Trump kiterjesztette az érzékenyítő tanfolyamok tilalmát

2020. szeptember 23. 7:06
A Fehér Ház szerint kutatások bizonyítják, hogy a bűntudatra összpontosító tréningek csak megerősítik a torzításokat, és csökkentik a kisebbségek lehetőségeit.

A tilalom a hadseregre, a kormánnyal szerződéses viszonyban álló vállalkozásokra és személyekre, valamint a kormányzat anyagi támogatását élvező szervezetekre és személyekre is érvényes. Donald Trump amerikai elnök kedden este rendeletet írt alá, amellyel kiterjesztette egyes érzékenyítő tanfolyamok tilalmát. Szeptember 4-én a Fehér Ház költségvetési hivatala már feljegyzést készített ebben a témában, és kiadta az utasítást, miszerint a kormányhivatalok és kormányzati ügynökségek többé nem használhatnak fel adófizetői dollárokat olyan „Amerika-ellenes propagandát népszerűsítő tanfolyamokra, ahol vitatható faji elméletekről, a fehérek vélelmezett kiváltságairól tartanak előadásokat”, vagy „azt oktatják, hogy az Egyesült Államok önmagában is rasszista vagy ördögi” ország. Donald Trump ezt az utasítást bővítette ki a kedd esti rendelettel.       

E tanfolyamok jórészén egyébként a sokszínűségre hivatkozva elsősorban azzal foglalkoztak, hogy a fehérbőrű amerikaiaknak bűntudatot kellene érezniük az afroamerikaiak ellen valaha elkövetett bűnökért, a faji megkülönböztetésért. Szeptember elején a  Breitbart News című jobboldali lap közölte elsőként az információt, miszerint ilyen jellegű oktatás folyik több kormányhivatalban, külsős szakértőknek adott megbízásokkal. A Fehér Ház akkor azonnal megosztó és kártékony tevékenységnek minősítette e kurzusokat, amelyek, álláspontja szerint faji előítéleteteket is táplálnak. Russell Vought, a költségvetési hivatal elnöke ekkor tiltotta be e kurzusok finanszírozását.         

A kedden este kiadott elnöki rendelet elutasítja ezeket a megosztó elméleteket, köztük  például az is, amely azt próbálja tanítani, hogy az Egyesült Államok alapvetően rasszista vagy szexista, vagy hogy bárki egyénileg felelősséget viselne a vele azonos nemhez vagy népcsoporthoz tartozók által a múltban elkövetett cselekedetekért. A Fehér Ház közleménye hangsúlyozta: ez a kártékony ideológia óriási megosztottságot okoz, és az emberi természetnek, történelmünknek, alapértékeinknek és nemzetünk világban játszott egyedi szerepének hamis beállításában gyökeredzik. Az elnöki rendelet értelmében az amerikai hadsereg kötelékében sehol, senki nem vonható felelősségre azért, ha visszautasítja e nézetek támogatását. „Az amerikaiakat arra kell tanítani, hogy büszkék legyenek ebben a mi nagyszerű országunkban, és ha te ezt nem így gondolod, akkor neked itt semminek nincs értelme” – írta Trump a rendelet kiadása után a Twitteren.

(MTI)

Fotó: Donald Trump sajtóértezletet tart a washingtoni Fehér Ház északi oszlopcsarnokánál 2020. szeptember 7-én. MTI/EPA/Pool/Yuri Gripas

 

Összesen 29 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szcientológia a célkeresztben. Nagyon helyes!!

"Szeptember elején a Breitbart News című jobboldali lap közölte elsőként az információt, miszerint ilyen jellegű oktatás folyik több kormányhivatalban, külsős szakértőknek adott megbízásokkal."

DR. VÖLNER PÁL igazságügyi minisztériumi államtitkár mondta a parlamentben:
"A (bírói) függetlenséget ugyanakkor minden oldalról biztosítania kell. A bírót nem befolyásolhatják sem a felek rokonai a bírósági folyosón, sem a sajtó részéről érkező nyomás, sem a gazdálkodó vagy civil szervezetek érdekei vagy mint az ebben az esetben is mutatkozik gyakorlatilag olyan hálózatoknak a befolyási kísérletei, amelyek a bírók gondolkodásmódját akarják befolyásolni, nem konkrét ügyben, nem konkrét eljárásban, de az ügyek bizonyos csoportjára meghatározottan. "
"Az Országos Bírósági Hivatal május 28-ai sajtóközleménye is rámutatott arra, hogy az utóbbi időben előfordult, miszerint egyes szervezetek az általuk elnyert európai uniós pályázatokban anélkül vállalták a bírák képzését, hogy erről előzetesen egyeztettek volna az Országos Bírósági Hivatallal. Ezek a különböző, magukat civilnek mondó szervezetek által szervezett úgynevezett érzékenyítő tréningek súlyos kockázatot jelenthetnek a bírói függetlenség megőrzése szempontjából, hiszen nem kizárt, hogy amit tudásmegosztásnak hívnak, az valójában súlyos befolyásolási kísérletet jelent. A bírói integritás kerül veszélybe."

NAGYON REMÉLEM! Ha újraválasztják, annak már lehet gyümölcse is, itt nálunk is.
Képzeld, ha ezt a fidesz Mo_n törvényben szabályozná, milyen visítozás lenne. Gondolom a Trump rendeletét meg próbálják elbagatellizálni.

Nagyon üdítő a józan ész hangja.

Jaja. És kizárólag a magyarok, mert a németek már bocsánatot kértek, mint Bíró László.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés