Soha nem mondanék ki ilyen hülye mondatot: a rossz oldalon állsz

2020. szeptember 23. 15:57

Ascher Tamás
Facebook
Nyilvánvaló, Pintér büszkeségét sérelem érte, ő maga költötte ezt a változatot.

„Soha nem mondanék ki ilyen hülye mondatot: a rossz oldalon állsz. Oroszlánt én is – mint mindenki- nagyon szerettem, tanárom volt, később sok munkára hívtuk Kaposvárra, én például a Hamletbe. Fogalmam sem volt,melyik oldalon áll, sem ő, sem Balogh Erika. Ki figyel erre egy 40 éve vívást, lovaglást, ilyesmiket tanító sportember esetében? Kit érdekelnének esetleges politikai nézetei? Vagy, ami még nagyobb hülyeség volna, a felesége nézetei ? – a fura az, hogy eddig számomra normálisnak tűnő emberek is elhiszik ezt. Nyilvánvaló, Pintér büszkeségét sérelem érte, ő maga költötte ezt a változatot.

Balogh Erika szinte mindenre pontatlanul emlékszik, még a dátumra is, a »megalázásra« is. Nem kirúgva lett,hanem nyugdíjazta az intézmény. 65-66 évesen,a 2007-es tanév végén.Ekkoriban már nemigen kérték az osztályfőnökök a közreműködését, ennek is volt biztosan oka. Egy jobban dotált egyetem megengedhette volna magának, hogy érdemeire való tekintettel még tartsuk állásban továbbra is, nyugdíj-kora ellenére, de nagyon szegények voltunk. (Sok tanártól váltunk meg 2-3 év alatt,mindazoktól, akikre nem mutatkozott folyamatos igény az osztályfőnökök részéről: így búcsúzott Léner, Bálint András, Benedek Miklós, Csiszár, Ács Jani. Mindegyik búcsú fájdalmas volt.) Oroszlánt a rektori irodában búcsúztattuk, pezsgőt ittunk, érdemeit soroló beszédet mondtam, semmilyen politikai oldalról nem esett szó. Később terjedni kezdett ez a »rossz oldalon állsz« szöveg, Balogh Erika átkozódó leveleire türelmesen válaszolgattam.

A Balogh Erika által elmesélt többi részlet is mind csúsztatás, soha  nem volt telefonálás,hogy »holnap már ne gyere be tanítani« – ez tipikus városi legenda, ezzel szemben közzéteszem a hozzáírt levelemet, hogy a megalázásról is mondjunk valamit. Halálakor természetesen kint volt a fekete zászló, Erika azonban betelefonált a titkárságra, rövidnek találta a honlapra kitett búcsúztatónkat. Tipikus népmese, a sértettség szokásos öngerjesztése, lódítás, hogy elhangzott volna a kijelentés: már nem emlékszik rá senki – hiszen lám, a honlapon megemlékeztünk róla.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 142 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Az Ascher által kirakott levél egy tiszteletteljes és barátságos üzenet. "
Igen, ez fajtajelleg, hiszen többek között
"az utcán békésen lövöldöző ávósokról is hallottunk már..."

Amikor Oroszlánt elküldték akkor szegények voltak, most meg gazdagok ebben a diktatúrában?
Vagy nincs diktatúra csak fegyelmezetlen költséggazdálkodás az egyetemen?

Egy ilyen embert - nyugdíjazni?

"Ascher Tamás
Színházi rendező
Ascher Tamás Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar rendező, egyetemi tanár, érdemes művész. Ascher Oszkár előadóművész, rendező, színházigazgató fia Wikipédia
Születési dátum: 1949. március 3. (életkor 71 év), Budapest
Szülők: Ascher Oszkár
Oktatás: Színház- és Filmművészeti Egyetem (1973.)
Filmek: Szalontüdő
Díjak: Kossuth-díj, Prima díj - Magyar színház- és filmművészet kategóriában
Jelölések: Prima Primissima díj - Magyar színház- és filmművészet kategóriában"

EGY ILYEN EMBER, - MINT AZ ELHUNYT USA-FŐBÍRÓ, A 87 ÉVES GINSBURG, élete végéig pozícióban marad, de nem:
életén túl, GGinsburg is megparancsolta: az új elnök megválasztásáig a helyére NEM LEHET ÚJ BÍRÓT KINEVEZNI...
Így megy ez a történelem legmagasabb szabadság- fokán...ami a liberalizmus, ugyebár, magyarul: a történelem vége..., nincs tovább, mert nincs magasabb rendű, ja, hogy ez már tőről metszett Hitler, bocs...

,,Nézd meg a levelet, amit kirakott. Rektori pecséttel.,,

Olyan bizonyíték is van, amely az elküldést és átvételt is bizonyítja?

Tévedsz. Én nem állítottam semmit. Csupán kérdeztem.
Egyébként abban az időben sem lehetett senkit sem kényszeríteni, hogy nyugdíjba menjen ha nem akart.
Az meg nem indok, hogy nem volt rá keret.
Abban az időben amikor a téma keletkezett bizony az ment, akinek a profilja nem tetszett a vezetőnek útalapút kötöttek a lába alá. Persze indokot mindig találtak. Engem nem győzött meg Ascher Tamás érvelése, bizonyítéka. Úgy gondolom jogomban áll kételkedni.

Itt olvasható az egyetem 2007 keltezésű fejlesztési terve. Ebben szó nincs költségvetési, létszámproblémákról. Vajon miért nem található? Valószínűleg azért nem, mert nem voltak. Akkor mégis mi volt a probléma? Miért kell levelet írni?
,,Nyilvánvaló, Pintér büszkeségét sérelem érte,, - írja a rektor úr. Milyen sérelem érte ami nyilvánvaló? Az, hogy erőszakkal nyugdíjazták?

Itt olvasható az egyetem 2007 keltezésű fejlesztési terve.
http://szfe.hu/uploads/dokumen..

Elnézést az elöbbi hozzászólásomnál lemaradt a link.

Azt sem hiszem el neki amit kérdez.

Hát igen, a szerencsétlen nem azt mondta, mint amit itt az Ascher hazudozik, de azért mindig jön egy artfx, aki be akarja bizonyítani, hogy az ilyen gyíkvállú fattyú ávosok amúgy nem bántanak senkit.

Hagyjad, úgyis hazudik.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés