Így oldaná meg Márki-Zay Péter a fiatal párok problémáit

2020. szeptember 23. 16:45
Hódmezővásárhely polgármestere „bravúros” ötlettel állt elő.

Márki-Zay Péter a Facebook-oldalán tette közzé igencsak unortodox elképzelését a fiatal párok megsegítéséről. Szerinte „a most egybekelő fiatal párokat nagyon kedvezőtlenül érintette a kormány azon rendelkezése, miszerint este 11 UTÁN TILOS A VENDÉGLÁTÓHELYET NYITVA TARTANI, és ez alól a LAKODALOM sem kivétel”. Az ellenzéki polgármester úgy gondolja, hogy a rendelkezés „értelmetlen”, hiszen „a vírus 11 óra előtt is pont olyan veszélyes” – fejti ki.

Egy, a Portfolio.hu-n megjelent cikkből kiderül, hogy miért nem „ördögtől való a szórakozóhelyek nyitvatartásának a korlátozása”. A védekezésnek az írás szerint természetesen vannak gyenge pontjai, azonban „amikor a fiatalok a legfőbb vírushordozók, a 23 óra utáni korlátozás nem tűnik irracionálisnak”.

Természetesen Márki-Zayt ez nem állította meg abban, hogy megalapozatlanul fogalmazzon meg kritikát, amelyet egy bravúros húzással toldott meg. Kitalálta, hogy akkor menjenek az esküvőre készülő fiatal párok Hódmezővásárhelyre, hiszen náluk van elég hely: „sportcsarnokok, uszoda átriuma, olvasókörök”.

Kérdés, hogy mekkora lesz majd az érdeklődés a hódmezővásárhelyi sportcsarnok vagy az uszoda átriuma iránt a házasodni készülők között az országban.

Összesen 63 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez hülye. Pont az a baj, hogy a vírus napszaktól, órától függetlenül ugyanúgy fertőz. Ezért csökkenteni kell a kontaktok számát, és az elég kézenfekvő, hogy ezt inkább az esti szórakozás rovására tegyük, mint napközben a gazdaság fontosabb területein.

Márki Zay pedig úgy tűnik, a járványnak szurkol, hiszen az az ő nagy esélyük.

Miért, szerintem nem baromság. Személyzet kérdése.

A "cikk" remek példája a médiamanipulációnak. Ha elolvasod a fészbukk-bejegyzést, ott ez van: "szívesen kiadjuk ezeket a vásárhelyi fiataloknak lakodalom céljára"

Az tehát csak a kurzus-újságíró fantáziálása, hogy a polgi bárkit is kívülről hívna Vásárhelyre.

De ez nem változtat azon, hogy Márki-Zay kifejezetten vásárhelyi fiatalokról beszélt, az újságíró meg Vásárhelyre tóduló mindenféle párokat tulajdonított neki. Ennek a böcsületes neve a "hazugság".

Úgy sokkal jobb. Ha nem látod a különbséget a kívülről vásárhelyre tóduló X számú lakodalmas csapat újságírói víziója, és a ténylegesen várható, és amúgy is megszervezett 3-4 helyi lagzi között, az a te becsületedről szól.

Nem próbál. Az újságíró hazudik. Márki-Zay kifejezetten "vásárhelyi fiatalokról" beszélt a fészbukkon. Csak ugye nem minden újságíró tisztességes.

Láttál már stadiont belülről és abban focimeccset kevés nézővel most, a járvány idején? Össze tudod hasonlítani egy részegekkel teli kocsmával? Nem nézem ki belőled, ez neked magas, de ne izgulj, nem te vagy itt az egyetlen alulképzett.

Idióta Márki-Zay! A vírus este 11 óra után is ugyanaz, de az emberi fegyelmezettség nem! És illene polgármesterként a szimbolikus mozzanatot is értenie: most vészhelyzet van. Törődjön inkább a náci pártja botrányaival, náci-barát Márki-Zay!

Esküvőkre -nem olyan gyakoriak- kellene egy külön paragrafust alkotni, ahol engedélyezik mondjuk hajnali háromig a rendezvényt. Este 11-ig is megfertőzhetik egymást.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés