Intim munka

2020. szeptember 23. 7:10

Kacsoh Dániel
Magyar Hírlap
A DK már alig leplezetten tette egyértelművé, hogy Dobrev Klárát szánja a roncskoalíció közös miniszterelnök-jelöltjének.

„Érdemes megjegyezni, hétvégi kampányvideójában a DK már alig leplezetten tette egyértelművé, hogy Dobrev Klárát szánja a Fidesz–KDNP-vel szemben felálló roncskoalíció közös miniszterelnök-jelöltjének.

Gyurcsányék intim munkába fognak. Nem tévedés, a bukott miniszterelnök által afféle szellemi holdudvarlásra felkért Gábor György ezt a kifejezést használta, amikor arról beszélt, hogy több, egyelőre rejtőzködő értelmiségi cimborájával egyfajta szellemi műhelyt alakítanak ki a balliberális oldal számára.

Értik: már megint azok a független értelmiségiek, már megint pártmegbízásból. A hírhedt kormánykritikus vallásfilozófus régóta famulusa a DK elnökének, kapott már tőle kitüntetést és pénzt is bőven, márpedig az exkormányfő most arra jutott, miután közeleg a 2022-es választás, el kellene kezdeni valamiféle víziót kovácsolni a közös sátor alá messziről érkező balliberális pártoknak és pártocskáknak. És ki más vállalja magára ezt a bátor feladatot, mint maga Gyurcsány, a baloldal régi-új vezetője?

Érdemes megjegyezni, hétvégi kampányvideójában a DK már alig leplezetten tette egyértelművé, hogy Dobrev Klárát szánja a Fidesz–KDNP-vel szemben felálló roncskoalíció közös miniszterelnök-jelöltjének. Most pedig a közös ideológia kidolgozása tekintetében is magához ragadta a kezdeményezést. Hogy tízévnyi állítólagos Orbán-diktatúra után ehhez a munkához az ellenzék csak most lát hozzá, az egyrészt beismerés, másrészt ciki. Vagyis ciki lenne, ha nem tudnánk, hogy ennek a formálódó szellemi keretrendszernek vagy micsodának egyetlen sarokköve lesz: nemet mondani Orbán Viktorra! Akárhogy csűrik-csavarják majd, és próbálják összehangolni az elvileg zöld ügyekben elkötelezett, óvatosan globalizmusellenes LMP, az alapjövedelem mindenütt megbukott, posztmarxista gondolatával bejelentkező Párbeszéd, az antiszemita-náci közelmúltat minden öncsonkítása ellenére magában hordozó Jobbik, a tisztújításával minap politikai harakirit elkövető, elvileg baloldali, inkább liberális MSZP és a totális brüsszeli felhatalmat követelő DK politikáját, abból legfeljebb egy torzszülött kerekedhet ki.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 27 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Úgy látszik,
a Habony Művek "koalíciós" termékcsoportjából
az megint elsőnek kifejleszett "roncskoalíció"-t kell nyomni.

A második fejlesztés a "horrorkoalíció" volt,
de az utóbbi időkben a harmadik fejlesztést, a "moslékkoalíció"-t használták leggyakrabban.
Most visszajött a "roncskoalíció"...

Csak válaszolom:
"kényszer-szülte koalíció"-nak nevezem.

Ugyanígy kényszerből állt össze a még akkor liberális Fidesz Torgyán Kisgazdapártjával
(pedig előzőleg ugye, határozottan kizárták a lehetőségét).

Azért a fideszes szavazókkal akkoriban Orbánék megetették...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés