Nem maradhat következmények nélkül az EU-s pénzek ellopása

2020. szeptember 23. 7:39

Donáth Anna
Facebook
Az Európai Unió nem egy kft.

„Nem pusztán azért jött létre, hogy tagjai korlátolt felelősség mellett maximális profitra tegyenek szert. Az EU egy értékközösség, melynek tagjai vállalták, hogy jogállamként működnek. Ma az Európai Parlamentben azért küzdünk, hogy a következő évek EU-költségvetéseiben hangsúlyosabb szerepet kapjon az uniós értékek védelme – az uniós források folyósításával összekapcsolva.
A Momentum képviselőit pedig azzal a mandátummal küldte az Európai Parlamentbe tavaly minden tizedik magyar szavazó, hogy felhívjuk az európai szövetségeseink figyelmét: a magyar kormány folyamatosan ellopja az uniós pénzeket. Ezek a források így pont oda nem jutnak el, ahová valóban szánják. Mára a legnagyobb EP-frakciók egyetértenek abban, hogy módot kell találni az uniós pénzek felhasználásának ellenőrzésére. El kell érnünk, hogy ezeket szabályosan, megfelelően költsék el.

A magyar kormány természetesen elfogadhatatlannak tartja azt az elvárásunkat, hogy fejezze be a lopást. Ezért javasoljuk, hogy az uniós források legalább egy részét ne a kormány kapja, hanem önkormányzatok, a helyi civil társadalom, a helyi vállalkozók – így biztosítva, hogy ne az EU-s pénzek eltérítésére kiépült rendszeren keresztül érkezzen a pénz Magyarországra. Így nem fordulhatna elő az sem, hogy a kormány politikai bosszúvágyból tönkretesz hátrányos helyzetűekkel foglalkozó civil szervezeteket. A kiemelten fontos munkát végző civilek így ugyanis akár közvetlenül, akár a helyi önkormányzaton keresztül forrásokhoz juthatnának. De ugyanígy nem fordulhatna elő az sem, hogy a miniszterelnök strómanjai uniós pályázatokon szerzett pénzből kerülnek a leggazdagabb magyarok listájának az élére.”

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 125 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

No meg már el lettek volna szamoltatva az 500 millióval.

"Az Európai Unió nem egy kft." És a NOmentum?

Nullácska Annácska, van-e a tarsolyban valami olyasmi ami:

(1) egy probléma megoldására törekszik,
(2) jogilag kivitelezhető.

Mert amíg csak erre a fönt olvasott übergagyi demagóg dumára futja,
addig magácska Nullácska Annácskából nem lesz Donáth Anna,
Magyarország képviselője az Európai Parlamentben.
Nem maradhat következmények nélkül az EU-s pénzek ellopása, de következmények nélkül maradhat DONÁTH ANNA általánosító rágalmazása.
Lopásról hablatyolnak az elvtársak! Hol van a bizonyíték?
Az Európai Bizottság belső piaci eredménytáblájában közzétett tavaly őszi adatai szerint százszázalékosan átláthatók a magyarországi közbeszerzési eljárások.
Ezzel az eredménnyel uniós összehasonlításban is az élvonalba tartozunk, olyan országokat megelőzve, mint Dánia, Finnország, Hollandia vagy éppen
Svédország.

Nem marad következmények nélkül, akit hagynak, meggazdagszik.

Mi van Donáth? Ácsingózol az EU-pénzek után? Előbb nyernetek kellene 2022-ben, ami nektek nem fog menni. Úgyhogy, epekedjél csak.

A magyar KORMÁNY lop? Hová?
Sajátos kis gondolat. Mondhatnám hülyeség.

Az EU eddig nem ellenőrizte pénzeinek felhasználását? Ez a jogállamiság megcsúfolása. És még benne vagyunk ebben a sóhivatalban?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés