A kötelező kvóta kikerült az EU migrációs csomagjából

2020. szeptember 23. 12:59
A menedékre nem jogosult emberek visszatoloncolása viszont hangsúlyos részt kap.

Közzétette az új migrációs javaslatcsomagját az Európai Bizottság – közölte az Euronews. A magyar kormány sikerként értékelheti, hogy kikerült a menekültek kötelező szétosztását tartalmazó kvótarendszer, viszont minden tagállamnak szolidaritást kell mutatnia. Ezt a migránsok deportálásában való részvétellel is meg lehet valósítani. Több hónapos munka után közzétette az Európai Bizottság a menekültügyi és a migrációs politika reformjáról szóló javaslatait. Erre azért volt szükség, mert az eddigi rendszer és a testület eddigi javaslatai lényegében működésképtelenek voltak.

A hatékonyság javítása

Az új javaslat első pillére a menekültügyi eljárások hatékonyságának javítása. Az elbírálás felgyorsításával ugyanis tehermentesíteni lehet az elsődleges befogadó országokat. Itt új elem, hogy az unió határain kívül megkezdődne a menedékkérők átvilágítása, a személyazonosságuk ellenőrzése. Ezután egy gyors eljárás keretében szűrnék ki azokat, akik jogosultak lehetnének a menedékjogra.

Igazságos felelősségvállalás

A terv második pillére a tagállamok közötti szolidaritás kérdése. Az előző migrációs csomagban ez többnyire a menedékkérők kvóták szerinti kötelező elosztását jelentette volna, ezt azonban Magyarország és Lengyelország nem volt hajlandó végrehajtani. A bizottság ezért egyfajta rugalmas szolidaritást szeretne. A sajtóközlemény szerint ez továbbra is jelentheti a a menekültek befogadását a belépési országból, de a tagállamok választhatják azt is, hogy segítenek a menedékjogra nem jogosultak visszatoloncolásában. Ez hangsúlyozottan önkéntes alapon történik majd.

Együttműködés harmadik országokkal

Az EU fokozná az együttműködést harmadik országokkal. Ez a pillér eddig is működött, Törökország például az EU pénzügyi segítségért cserébe fogta vissza az Európába tartó menekülteket. Itt javítani szeretnék az együttműködést abban is, hogy a nem uniós országok fogadják vissza azokat a polgárokat, akik nem kapnak menekültstátuszt. Az EU ezen kívül erősítené a határőrizeti ügynökségeket. És egy külön programot indítana a tehetséges munkavállalók számára az unióban való legális munkavállalásért – írja az Euronews.

Fotó: Illegális bevándorlók felszállnak a GNV olasz hajótársaság Azzurra komphajó fedélzetére a legdélebbi olasz sziget, Lampedusa kikötőjében 2020. augusztus 4-én. MTI/EPA/ANSA/Alessandro Di Meo

 

Összesen 176 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Most még akkor a szerződéseket kéne betartani, a törvényeket, védekezni és az embercsempész, NGO seftelést megszűntetni. A kitoloncolás nehezebb lesz.

" micsoda önkéntes? "
Mint egy régi filmjelenetben, ahol az őrmester azt a parancsot adja a rajparancsnoknak:
"Jelöljön ki két önként jelentkezőt!"

Kohnhalmi örökbecsűje kimaradt: Álprobléma!

A kvóta ügyében engedtek, a 7-es cikkely helyett bevezetik a demokrácia monitort (pl nem lesz jogállam és megszűnik a demokrácia, ahol az állam nem úgy ugrál, ahogy a szivarvanyosak fütyülnek).

Trükkös cseles! Ha nem veszed át, toloncold ki TE!

Kötelező kitoloncolás lesz..

Hogy lehet hazatoloncolni olyan embereket, akik szándékosan érkeztek dokumentumok nélkül? Nyilván azért, hogy ne lehessen őket azonosítani. Ezek után a kitoloncolás célországa nyugodtan mondhatja, hogy az illető nem ottani állampolgár és ezzel vége a történetnek. Ezek után hogyan lehet szerepet vállalni a kitoloncolásban?

Toloncolja ki őket az, aki behívta őket, bátorította őket, hogy jöjjenek, aki azokat kritizálta, akik eleve kizárnák a bevándorlás lehetőségét.

Nem menekülnek. Az EU a szabad munkavállalással úgy lett kitalálva, hogy a gazdagabb országok elszívhassák a munkaerőt a szegényebbektől, hiszen azok nem bírják velük a bérversenyt. Így működik a világ más része is, de ez csak akkor gond, ha a német orvos Svájcba megy dolgozni. Ettől még az is felvetődött, hogy felül kéne vizsgálni a rendszert.

"Kovács Zoltán visszaszólt a magyar jogállamiságért aggódó dán külügyminiszternek.
Jeppe Kofod dán külügyminiszter az Altinget hírportálnak véleménycikket írt Lengyelország és Magyarország alááshatja az EU alapjait címmel, ..."
Mint a nők menstruációs ciklusa, úgy követik a Soros-ciklust Nyugaton.
Tavares, Sargenthinik mellett, minden politikai szezonnyitón röffent egyet valamely Soros-disznó...
Most a dán Soros-disznón a sor, a jóságos öregembertől ő kapta a megtisztelő feladatot, szólaljon már meg, elvégre Magyarországon immár 10. éve lángokban áll a jogállam...
Piszkosul érzik a magyar jogállam füstjét most éppen Koppenhágában, ami tűrhetetlen...
A Soros-disznó - ez a nemzetközi bűnöző - most éppen Dániában bűzlik...

Csehek már belengették a vétót. Semmi relokáció.

Amit írtál kitaláltad, vagy valahol olvastad és linked is van?

,,A kötelező betelepítési kvóták ötlete megbukott, mivel több feszültséget szül Európában, mint egyetértést - így foglalta össze Sebastian Kurz osztrák kancellár, kormánya álláspontját az AFP francia hírügynökségnek. A 34 éves politikus szerint szükség van egy új uniós bevándorláspolitikára, de Ausztria nem fog aránytalanul nagy terhet vállalni.,,
https://hu.euronews.com/2020/0..

Itt olvasható egyes tagországok véleménye
https://hu.euronews.com/2020/0..

,,A tagországok népességéhez viszonyítva sorrendben Cipruson, Szlovéniában és Görögországban adták be a legtöbb kérelmet. A legkevesebbet pedig Magyarországon, Lengyelországban és Észtországban.
Magyarországon mindössze 15 menedékkérelmet adtak be 2020 második negyedévében.,,
/hu.euronews.com/

Már a tótok is belengették, hogy semmi relokáció.

A kvóta kikerül, de már érkezik a gender, buzi, transzgender pedofil jogállamiság, kötvénykibocsátás és tsai. Fasza. Remélem nem érem meg azt a kort, amikor ezt az egész marhaságot vissza kell fizetni :( A teljes birodalmi német autógyártás legyártott áprilisban 12 ezer verdát! Keresik a gazdájukat.

Mondjuk egy 15 éves dán cicánál én is meginognék..

Valóban Izrael a példa, egyedül Ők tudják megvédeni az országukat, kultúrájukat, vallásukat, identitásukat.

Akkor meg is van, miért épp ezt a szemétládát bízta meg a jóságos öregember, hogy támadja meg Magyarországot.
Ha megteszi, az eljárás ellene megszűnik, a Rothschild & Co. így működik.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés