Hányingerkeltő, hogy azok fogják Bíró kezét, akik engem antiszemitáztak

2020. szeptember 22. 15:26

Schiffer András
Munkások újságja
Akik az elmúlt évtizedben kordont követeltek a Jobbik köré, ma azok a Jobbik szövetségesei. Interjú.

MÚ: No, de beszéljünk konkrétan az inkriminált mondatokról, amik nem 10 éve hangzottak el a jobbikos jelölt szájából.

SA: Mint mondtam, én ezt először félszemmel a kormánypárti sajtóban olvastam, és mondom nagyon szemforgatónak tartom a Fidesz magatartását, még ha a Jobbik rá is szolgál arra a kritikára, hogy milyen retorikát használt anno, de erre pont nem jogosultak azok, akinek a holdudvarában Takaró Mihályokat megtűrnek. A Fidesz-propagandában az antiszemitázás nettó szélhámosság.

MÚ: Megjegyzem neked, hogy ezt fölkapta az ellenzéki sajtó is. TGM, Majtényi, számosan tiltakoztak a jelölt személye ellen.

SA: Hadd mondjam el, hogy én ismerek olyan jobbikos politikust, aki a xenofób nézeteit revideálta és változáson ment át az évek során. Én ezeket az egyéni folyamatokat tiszteletre méltónak is tartom, sőt, egyenesen gonosz dolog az ilyesmin rövid távú karaktergyilkolászási szándékból gúnyt űzni. Ám a párt nem volt konzekvens ebben a tekintetben sem. Miközben 2018 végén már rohantak Gyurcsány Ferenc karjai közé, az a mondat akkor sem hagyta el például a Jobbik száját, hogy a Holokausztot elismerik a magyarság tragédiájának.

Egy csomó gesztust, amit egy civilizált pártnak illik megtenni: nem tette meg a Jobbik. De miközben a CEU mellett tüntettek, Vona akkor azzal vélte megnyugtatni a szavazóikat, hogy amennyiben 2018-ban ő lesz a miniszterelnök, akkor nem lesz Pride. Ezt arra hozom példaként, hogy mégha egyes személyeknél voltak is a belátásra utaló őszinte jelek, de mint párt, ez finoman szólva sem volt konzekvens és hiteles.

MÚ: De térjünk vissza Bíróhoz!

SA: Amikor már nem csak a Fidesz-média hozta ügyeit, akkor azért megnéztem, hogy mégis miről van szó. Amikor TGM-et vagy Szanyi kapitányt olvastam, az azért mégis fölkeltette az érdeklődésem. És ekkor döbbentem láttam, hogy ez a “derék” Bíró, azokat a félreérthetetlenül antiszemita kijelentéseit, nem 2010-ben, hanem 1-2 éve tette meg, amikor a pártja már Soros Györggyel volt szolidáris és Gyurcsánnyal fotózkodott, nos ekkor böfögött fel az úriemberből az őszinte, leplezetlen, mélyről jövő, zsigeri rasszista. Innentől kezdve viszont ez sajnos az egész ellenzéki összefogás végtelen romlottságát és elvtelenségét mutatja meg.

Halkan még azt is hozzá tenném, hogy eléggé hányinger keltő, hogy azok fogják Bíró kezét, akik engem antiszemitáztak, meg rasszistáztak azért, mert szimplán csak szóba mertem állni jobbikosokkal. Vegyük észre: akik az elmúlt évtizedben kordont követeltek a Jobbik köré, ma azok a Jobbik szövetségesei.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 105 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Téged ugye fizetnek barátom, Tóbiás (vagy Éliás?)? Egy ideje mindenütt te vagy az első hozzászóló.

Halkan még azt is hozzá tenném, hogy eléggé hányinger keltő, hogy azok fogják Bíró kezét, akik engem antiszemitáztak, meg rasszistáztak azért, mert szimplán csak szóba mertem állni jobbikosokkal.
És ez ugye pontosan így történt, emlékezhetünk.

András! Alapvetően egyetértek Veled, az ellenzéki politikusok közül egyedül Neked van gerinced. Máig nem tudni, hogy fel kellett állnod, vagy felállítottak?

A mai LMP, a többiekkel együtt összeborult a nácikkal. Te is nyitottál a Jobbik felé, de ezt a vörös vonalat Te biztosan nem lépted volna át.

Azért engedd meg, hogy ez az oldalvágás a Fidesz felé kissé stílustalan volt Tőled. Mintha bizonyítani akartad volna, hogy vágsz minden oldal irányában. Lásd be, most nem a Fideszről volt szó, hanem Bíróról, s a Te politikai közeged ,mai, egykori barátaid nácikkal való összefogásáról, megmagyarázhatatlan erkölcsvesztéséről.

TGM már régen megszólalt, Te miért vártál ennyi ideig?

Na, én pl. rá szavaztam 2014-ben, és ezt meg is írtam anno. Azóta nincs olyan irányzat, amelyikkel azonosulni tudnék.

Elgondolkoztató

,,Schiffer üzenete a hasadt identitás szép példája: az egyik táborban áll, de a másik tábor szavait és érveit hangoztatja. Sokan találgatják, hogy a kettő között tulajdonképpen hol áll az LMP: nem lennék meglepve, ha ezt ő maga sem tudná.,,
https://www.szombat.org/politi..

Tiszteletben tartom a véleményed.
Nekem soha nem volt szimpatikus és ma sem az.
A jogászokkal csak ultizni szerettem, mert mindig nyertem.

Ugye, a Momentum büszke is arra, hogy soha nem gondolt semmit a világról, a DK arra büszke, amit a pártelnökük kormányzása alatt műveltek, az MSZP, a Jobbik és az LMP esetében pedig a legjobb az lenne, ha beszüntetnék holnap a működésüket. Ezzel nagyon sok adóforintot megspórolnának a magyar választóknak. Tudniillik ez a trió semmi másról nem szól, mint az ott lévő emberek egzisztenciájáról. Pitiáner, konkrét személyes túlélésről van szó.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés