Az ELTE jogon is egyetemfoglalás lehet?

2020. szeptember 22. 8:11
Felfüggesztené a jogállamot Gyurcsány jogszociológusa – közölte a Magyar Nemzet.

Időlegesen le kell mondanunk a jogállam tiszta érvényesüléséről – nyilatkozta az ELTE ÁJK-n szerveződő tüntetés felszólalója, Fleck Zoltán, az egyetem tanára. Hallgatói fórumot hirdettek meg az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának (ELTE ÁJK) Egyetem téri épülete elé, amelyen Fleck Zoltán jogszociológus, a jogszociológiai tanszék vezetője is előadást tart. A baloldali Eötvös Károly Intézet igazgatója nemrégiben azt nyilatkozta a Hírklikknek: „Nagy valószínűséggel egy ’22-es ellenzéki győzelem után időlegesen le kell mondanunk a jogállam tiszta érvényesüléséről. De ez soha nem volt másként rendszerváltáskor, nagy forradalmak után.

Fleck egyébként számtalan esetben tett hitet Gyurcsány Ferenc mellett, sőt részt vett abban a 2011-es akcióban is, ahol az aláírók a volt miniszterelnököt Nagy Imréhez hasonlították, és mentelmi jogának megvonását koncepciós pernek állították be. A mostani megmozdulás szervezője, a Titkos Egyetem nevű Facebook-csoport az esemény közösségi oldalán azt írja: „Mint azt bizonyára tudjátok, a nyáron komoly dolgok történtek a felsőoktatás területén. Több egyetemet alapítványi fenntartásúvá változtattak, köztük a Színház- és Filmművészeti Egyetemet is, amelynek hallgatói nem fogadták el ezt a döntést, illetve azt, hogy az ő kizárásukkal születtek döntések a fejük felett, ezért szeptember elejével elfoglalták az egyetemüket, és azóta alternatív tantervvel tartják saját maguk képzéseit.

Hozzáteszik: „Sajnos nincs okunk azt feltételezni, hogy a hatalom minden párbeszédet nélkülöző átalakítási tervei megállnak a színműnél, ezért jobb, ha időben felkészülünk arra, hogy egyszer mi is sorra kerülünk. Ezért várunk titeket erre a hallgatói fórumra, ahol meg tudjuk beszélni, hogy mi a probléma a magyar felsőoktatással, illetve azt, hogy mi milyen egyetemet képzelünk el magunknak.” „Mutassuk meg, hogy sokan vagyunk, akik egy olyan felsőoktatást akarnak, ami a párbeszédre és egymás meghallgatására alapul, és nem a felülről oktrojált döntésekre és a pillanatnyi hatalmi érdekekre. Csatlakozz közénk!” – áll a bejegyzés végén a szervezők felhívása. Fleck kijelentésével kapcsolatban a Magyar Nemzet megkereste az ELTE ÁJK dékáni hivatalát, hogy megtudják, mi az intézmény vezetésének véleménye arról, hogy olyan tanár tanít jogi egyetemen, aki gond nélkül lemondana a jogállam tiszta érvényesüléséről. A lap egyelőre nem kapott választ kérdésre – írta meg a Magyar Nemzet.

Kép forrása: Facebook

 

Összesen 152 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Bujtogatjak a fiatalokat, mert ok a gyurcsanyi fele trukkok szazait meg nem ismerik/nem ismerhettek meg.
Aljas felforgatok, nincs rajuk jobb szo.

Mogottuk a vilag szellemi proletarjai, akarod mondani, akik tanarok, igazi szinhazi emberek, filozofusok, internacionalistak, no es a megvezetett fiatalok, elobbiek gyerekei.
Most mar ok akarnanak a nep lenni. Es idolegesen felfuggeszteni a demokraciat, amihez az EU-nak szava sem lenne.
A mi demokraciank nem demokracia, az oveke nem is letezik. De jol adnak el!

Semmi bajom sincs a jogállam felfüggesztésével, erre az esetre gondolva félretettem egy "Gyurcsány" névvel felcímkézett kötelet.

Egy ilyen vélekedésnek már csak a ténye is még tovább rontja az ellenzék esélyeit, mert sok ellenzéki szavazó is visszariad egy ilyen anarchisztikus állapot meghirdetésétől. Az pedig végképp abszurd, hogy jogászok vetik el a jogot...

Miert nezel mast hulyenek? Bar addig jo, amig ti igy lesajnaljatok az ellenfelet, mert addig garantalt a felsulesetek.
Gyurcsanyra keszulsz szavazni, de nem banod (szoban!), ha ot is eloveszi majd a...ki, hat a Gyurcsany maga. Es azon nyomban foldonfutova is teszi sajat magat, nem?
Emiatt a Gyurcsany miatt kepesek vagytok sajat magatokkal is meghasonulni, de ti tudjatok!
Azt viszont mi tudjuk, hogy egyszer volt Budan kutyavasar!

Vannak hergelhető ellenzékiek, ez biztos. De egy részük biztosan nem az, s ez komoly veszteség lehet nekik 2022-ben a végelszámoláskor. Tovább az is előre látható, hogy egy ex-lex állapot után maga - a reménye szerint - kormányra került ellenzék sem tudna visszatérni a jogi-demokratikus állapotokhoz. Jönne a polgárháború, ott pedig az új kormány, illetve a jelenlegi ellenzéki politikusi garnitúra is bukna.

Te vagy az iskolapéldája az Orbánt, Gyurcsányt szavakban egyaránt elítélő, de habozás nélkül Gyurcsány mellé álló "függetlenobjektíveknek"

Jönnek a régi bolsevikok jönnek a szarból megint...

Kerdezd a jelenlegi harcostarsaidat, a Jobbikot, a gyujtogatasokrol, rendorveredekrol - hidd el, tudnanak meselni.
Meg ott van rogton az MSZMP-s mult, a KISZ-fuhreretek maga, a feljelentesbajnok.
Egy szo mint szaz: soraitokban az eroszak.

Bar lenne mar elszamoltatas!
A vad privatizaciorol, a rendoreroszakrol, a Kulcsar-ugyben szereplo nagyember Gyurcsanyirol, ez utobbi sok-sok magyarok ellen elkovetett gaztettetol.

Én is ezen csodálkozom:-) ezek szerint jogállamban élünk?

Akkor ez egy hülyenémet.
Volt már ilyen, sajnos, belőlünk is tudott hülyét csinálni...

Kivágni a picsába az egyetemről. A kormánynak nincs semmi elképzelése az egyre terjedő, a társadalom normális többségét egyre jobban irritáló anarchia megszüntetésére, az állami intézmények rendjének fenntartására? Régen egy egyetem rangját a benne oktatók szakmai tudása adta meg, ma elég külföldről fizetett anarchistának, felforgatónak lenni.Ma mindenki, a tanárok is mehetnek a privát szférába, nem kötelező tanítani. Mi lenne ha valós értéket is termelő munkások, értelmiségiek így viselkednének.

Elképzelem ugyanezt a szitut... mondjuk 2008-ben... amint Orbán fő-fő jogi famulusa közli, hogy hát akkor a 2010-es kormányváltas után FEL KELL FÜGGESZTENI A JOGÁLLAMOT...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés