Ma Magyarország már nem jogállam

2020. szeptember 21. 13:54

Donáth Anna
Facebook
Ezt legjobban pont Orbán Viktor tudja, hiszen tíz év kemény munkáját ölte abba, hogy kiüresítse, illetve lebontsa a jogállami kereteket.

„Szerteágazó, kicsit zavaros és nagyon önleleplező cikket közölt Orbán Viktor a Magyar Nemzetben »Együtt újra sikerülni fog« címmel. A dolgozat minden eleme értékelésért kiált, kezdve azzal, hogy a kormányfő már szó szerint »Soros Györgyök« támadásáról értekezik, tehát már több Soros György is van ezek szerint. Folytatva azzal, hogy a „matematika törvényeinek ignorálását” rója fel politikai ellenfeleinek, pár nappal azt követően, hogy kiderült: borzalmas állapotban van a magyar gazdaság, mivel pont ők ignorálták e törvényeket; Matolcsy nemrég még növekedést hirdetett a válság közepén.

Reakciót érdemelne az is, hogy a magyar kormányfő elítéli és ellenzi azt a törekvést, hogy az iskolai oktatás során a gyerekeket »képessé tegyük az önmegvalósításra«. És persze, Putyin hű csatlósaként megint az orosz diktátor miatt bevezetett európai szankciók ellen ágál.

Számomra a legfontosabb most mégis Orbán Viktor jogállamiságot érintő eszmefuttatását helyrerakni. A miniszterelnök állítása, hogy ő Magyarország számára feltalált valami különleges, illiberális jogállamot, és ezt pusztán az irigyei támadják politikai okokból – mindeközben ő maga hoz példákat arra, hogy a gyakorlatában igenis szélsőséges, jogfosztó, erőszakos berendezkedés propagandája miként riaszt el demokráciapárti német és angolszász polgárokat ettől a politikától.

Ez az írás legnagyobb veszélye. Háborút hirdet, ahol együttműködésre lenne szükség. Ellenségeket jelöl ki a nemzeti határokon belül és szerte a világban, amikor egy vírussal és a válsággal kellene megküzdeni, együtt! Kicsinyes gyűlöletpolitikát folytat, végletekig megosztva a társadalmat. Bármi is történjen a 2022-es választásokon, utána ennek következményeivel kell számolnunk - egy megosztott, egymás ellen hergelt, depressziós társadalommal. Mindeközben ma Magyarország már nem jogállam. Ezt legjobban pont a szerző, Orbán Viktor tudja, hiszen tíz év kemény munkáját ölte abba, hogy kiüresítse, illetve lebontsa a jogállami kereteket.”

(MTI)

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 133 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szeretnék egyszer a szellemi fölényére oly büszke "európai demokratáktól" egy ilyen "zavaros" eszmefuttatást olvasni...

Ha nem jogállam, akkor miért indultatok a választáson?

Hogyan nyerhettek polgármesteri és képviselői pozíciókat momentumosok is ebben a nem jogállamban?

,,Anna ökör,, ami nála örök

Donáti "életmű", gazdag és czellált!

DDD

Orbán veszélyezteti a Magyarországnak járó EU-s forrásokat
2020. augusztus 21. 8:18

A NER-ben a demokrácia csak egy színdarab
2020. szeptember 15. 18:29

A Fidesz nem küzd az orosz propaganda ellen
2020. augusztus 1. 7:51

Szijjártó Péter átváltozásai
2020. augusztus 17. 10:32

Belarusz példája
2020. augusztus 24. 9:43

Minden eszköz adott az EU-s pénzek ellopásának szankcionálására
2020. augusztus 12. 10:01

Tisztázzuk: Brüsszelből a pénz jött, Kínából a vírus
2020. április 1. 12:07

Képviselőtársaimnak fordítom Mészáros Lőrinc előadását
2020. augusztus 18. 13:41

Biztosítsa a kormány az ingyenes tesztelést!
2020. augusztus 31. 13:45

Donáth ugyan olvasta Orbán írását, de nem érti. Hála Isten, hogy a többségben kormányzó magyar demokrata szavazók már 10 éve értik a kormányzati-demokratikus lépéseket!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés