Érzékenyítés szakirányú alapképzés: a bűntudat kultúrája

2020. szeptember 21. 12:46

Nagy Ervin
Pesti Srácok
Lépésről-lépésre igyekeznek haladó ideológiával áthatni a rendszert, fittyet hányva a pluralizmusra.

„Semelyik valódi demokráciában nem megengedett az igazságszolgáltatás átpolitizálása. (Legfeljebb a népi demokráciában) Ez az állítás az Egyesült Államokban, ahol a precedensjog is fontos jogforrás, ez még inkább fontossá válik. Már csak azért is, mert a tengerentúli demokrácia mindig is mintaadó demokrácia volt a nyugati világ számára. (Ha nem, akkor jöttek a bombák…)

Ennek ellenére az érzékenyítő tréningek – amelyek a kormányzati intézmények mellett az igazságszolgáltatás területén is folynak – bizonyíthatóan aktuálpolitikai kérdéseket tárgyalnak ki. Számos olyan identitásképző érték létezik, amely a családmodell értelmezésében, a migrációval kapcsolatos véleményben és a klímapolitikában is tetten érhető. A trükk az, hogy a progresszív szemléletben adott válaszokat a társadalommal úgy akarják elfogadtatni, mintha azok lennének az egyetlen és kizárólagosan helyes válaszok. (Szervezett agymosás.)

Felmerül azonban ezek után egy sor gyakorlati kérdés.

  • Valóban legitim lenne az, mikor az érzékenyítést tartó aktivisták/jogászok másnap a bíróságokon védenek majd mondjuk egy-egy bevándorlót, aki bűncselekményt követett el?

Mert előfordulhat ilyen. A bíróra köszön az esküdtszék előtt az az ügyvéd, aki tegnap még tréninget tartott.

  • Mennyiben állja ki a jogállamiság próbáját az, ha egy kormányzati hivatalnok, miután részt vett egy érzékenyítő tréningen, akadályozza egy elnöki rendelet végrehajtását, mert nem ért egyet a rendelkezéssel?

A demokrácia és a jogállamiság nehéz műfaj, igaz?

Ma még egy hivatal, holnap a világ?

Egyre több helyen szerveznek érzékenyítő tréningeket úgynevezett civil szervezetek Amerika-szerte. A kormányzati hivatalokon át a bíróságokig. Lépésről-lépésre igyekeznek haladó ideológiával áthatni a rendszert, fittyet hányva a pluralizmusra.

Az érzékenyítés voltaképp annak a kultúráért folyó küzdelemnek az eszköze, melynek középpontjában a kollektív bűntudat képzése áll, és amelynek végső célja a kulturális-politikai hatalom megszerzése mellett a régi értékek és hagyományok eltörlése.

Ez pedig, akár a vírus, könnyen terjedhet az egész nyugati civilizációban.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 16 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az érzékenyítésnek nevezett agydiverzió, tudattorzítás:
hideg terrorizmus, de effektíve: terrorizmus...
Károsabb, pusztítóbb, - mert hosszabb távon, szélesebb körben rombol - mint a forró terror, a géppisztoly, a robbantás...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés