A budapesti idegenforgalomból élő emberek segítségre szorulnak

2020. szeptember 21. 15:43

Fidesz Budapest
Facebook
A szakmai szervezetek javaslatait meg kell hallgatni és haladéktalanul döntéseket kell hozni!

„A fővárosi Fidesz-KDNP képviselőcsoportja üdvözöli, hogy ismét ülésezni fog a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa. Bizakodunk, hátha Karácsony Gergely végre belátta, hogy Budapest érdekeit nem az állandó politikai csatározás szolgálja, hanem az, ha a főpolgármester visszaül a tárgyalóasztalhoz.

De addig sem tétlenkedhetünk, hiszen a budapesti idegenforgalomból élő emberek segítségre szorulnak. A szakmai szervezetek javaslatait meg kell hallgatni és haladéktalanul döntéseket kell hozni!

Első körben javasoljuk, hogy Budapesten engedjük el a taxisoknak a droszthasználati díjat 2020. második félévére és 2021. első hat hónapjára! Számításaink szerint ez a segítség nem von el 250 millió forintnál többet a fővárosi büdzséből. A talpon maradt személyszállítóknak viszont tízezreket hagy a zsebében.

Javasoljuk továbbá, hogy a gazdasági válsághelyzet miatt idén kapjanak felmentést a taxisok a 10 éven túli gépjárművük kötelező cseréje alól! Ez egy forintjába sem kerül a fővárosi adófizetőknek, megmenthet azonban vállalkozót a szakma feladásától.

Javasoljuk azt is, hogy a vendéglátó teraszok közterület-használati díját szintén egy évre engedje el Budapest vezetése! Ezzel esélyt adunk a téliesített teraszt bevállaló éttermeknek a túlélésre.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 43 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Biztosan nem tudod, hogy több év volt elkészíteni.

" A vendégnél pajzs, a pincérnél kard
és meg is vágta már."

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés