Sorban tűnnek el az ellenzéki pártok! Kivel látták őket utoljára?

2020. szeptember 20. 20:14

Paranoid Android
Pesti Srácok.hu
Az ellenzék felhagyott azzal, hogy politikai pártokat működtessen.

„Magyarországon jelenleg két létezőnek tűnő ellenzéki párt van, a Demokratikus Koalíció és a Momentum. A Párbeszéd soha nem is létezett, a Jobbik, az LMP és az MSZP esetében csak a megszűnés hivatalos konstatálása van hátra. Ami nyilván a 2022-es választások után fog bekövetkezni, annak eredményétől függetlenül. Ezt a három pártot egyedül az állami támogatás tartja életben, mögöttük tagság és szavazók, illetve értelmiségi és gazdasági holdudvar sem fedezhető föl. És mindegyiket ugyanazzal az emberrel látták utoljára. (Például a fenti képen jobb oldalon látható férfit is vele látták utoljára.)

Tegnap olyan MSZP kongresszus volt, amelyen az eddigi pártelnök ellenfelei el sem indulhattak. Megyei szervezetet szüntettek meg ennek érdekében többek között, és meg sem próbáltak becsületesnek látszani a szabályok kialakítása során. Ez azonban sem a többi ellenzéki pártban, sem az ellenzéki sajtóban és a liberális értelmiségben nem váltott ki érzékelhető reakciót. Ennek csak egyik oka az MSZP jelentéktelensége és pártvezetésének láthatatlansága, versenyképtelensége. A másik érdekesebb ok az, hogy ilyesmik arrafelé már rég nem számítanak, már a látszat sem.

Mostanra jutott el oda az ellenzék, hogyha egy viszonylag ismeretlen emberrel jelenik meg valahol valaki közülük, be kell jelenteni, hogy az illető nem az MSZP társelnöke. Nehogy félreértés legyen.

Az ellenzék felhagyott azzal, hogy politikai pártokat működtessen. Azért mert ez rendkívül fáradságos dolog, és ha a projekt sikeres, a különböző aktivistaképzőkből beszivárgó ügynökök azonnal elfoglalják a pártot és kiteszik a szűrét az eredeti pártelitnek. Ennek okán van teljes csönd arról, hogy hány tagja is van az egyes ellenzéki pártoknak, ezért nem nőnek meg a nagyvárosi ellenzéki párszervezetek sem és ezért van totálisan bebetonozva szinte mindenütt az a helyi balos és nemzetiszocialista politikai elit. Az előbbiek ráadásul jogfolytonosak azokkal, amelyek 2006-ban, 2010-ben, 2014-ben megbuktak, és ezért tértek vissza ugyanezek 2019-ben a nagyvárosok és Budapest lakosságának szerencsétlenségére, általában civil gúnyában. Az ellenzék szervezeti töredezettségének ez volt az egyik lényegi következménye, hogy még jobban szétzilálták azokat az emberi és közösségi viszonyokat, amelyek a Fidesszel szembeni elégedetlenségen vagy ideológiai ellenségeskedésen alapultak.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 40 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"a Jobbik, az LMP és az MSZP ... ezt a három pártot egyedül az állami támogatás tartja életben"

Ez a nagy helyzet. Ezért tartják életben magukat.

Óriási meglepetés, valóban. Na de majd a választóiknak micsoda meglepetés lesz, ha ballipsik kerülnek kormányra, és meglátják, mire is képesek így együtt!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés