Mentorprogram indul az MCC szervezésében a kárpátaljai diákoknak

2020. szeptember 20. 14:33
Kárpátaljai magyar diákoknak hirdet felvételt a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Kárpátaljai Középiskolai Mentorprogramja.

Az egy iskolai tanévet lefedő ingyenes képzésre olyan 9-11. osztályos tanulók jelentkezését várják, akik felsőoktatási intézményben kívánják folytatni tanulmányaikat. A program célja, hogy a tehetséges és jövőjükért tenni akaró tanulókat mentorok támogassák továbbtanulási törekvéseikben. A személyre szabott mentorálást biztosító programra szeptember 15-ig pályázhatnak az érdeklődők.

A Kárpátaljai Középiskolai Mentorprogram célja, hogy az MCC egyetemista hallgatói és a Kárpátaljai Közéleti Vezetőképző végzett diákjai mentorként segítsék a kárpátaljai középiskolásokat tehetségük kibontakoztatásában és a sikeres továbbtanulásban.

„A mentoráltak többek között készségfejlesztő tréningeken vehetnek részt, pályaválasztási tanácsadásban részesülnek, megismerkedhetnek a magyarországi és ukrajnai felsőoktatási rendszerrel, tájékoztatást kapnak a számukra elérhető ösztöndíjakról, pályázati lehetőségekről” – mondta Barta Leila, a program vezetője. A diákok ezen túlmenően az MCC digitális oktatási anyagaihoz is hozzáférhetnek. A képzés alatt az MCC biztosítja az utazást, a szállást és étkezést a diákok számára. Amennyiben a vírushelyzet a személyes alkalmak megtartását nem teszi lehetővé, a mentorprogram távoktatásos formában valósul meg.

Jelentkezési feltétel a kárpátaljai magyar nyelvű középiskolai intézményben folytatott tanulmány és a főiskolai vagy egyetemi továbbtanulási szándék. A felvételihez online kérdőív kitöltése, bemutatkozó levél írása és tanulmányi versenyen elért eredmény szükséges. A programról, valamint a jelentkezés pontos menetéről az érdeklődők a Mathias Corvinus Collegium honlapján olvashatnak bővebben.

Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés