A Tóth Bertalan

2020. szeptember 20. 7:43

Bayer Zsolt
Magyar Nemzet
Bizonyos Tóth Bertalan nevű senki, egy dupla nulla pedig visszavezeti az MSZP-t Gyurcsány altestébe.

„Na most, semmiképpen ne kövessük el azt a hibát, hogy Mesterházy Attilát kinevezzük Noah Bertinus professzornak, de ha Mesterházy Attilát Tóth Bertalannal állítjuk párba, akkor bizony elég szembetűnő a különbség. A Mesterházy javára.

Tóth Bertalan tehát megméredzkedett a nagy versenyben, méghozzá nem mással, mint Tóth Bertalannal, és ebben az öldöklő, véres, nagy versenyben Tóth Bertalan bizonyult jobbnak. És ennek így kellett lennie.

Ugyanis egyfelől az MSZP története a hanyatlás története, a nagyformátumú gazemberektől (Horn Gyula) az egészen kicsike formátumú gazemberekig (Tóth Bertalan), másrészt az MSZP genezisénél fogva magában hordozza a Kunhalmi Ágneseket, vagyis a középszernél lényegesen alacsonyabb rendű lumpenproli apoteózisát.

És most ezek nyertek. Most ezek az MSZP elnökei. A Retkes Attila ezekhez képest Nietzsche volt. Vagy legyünk pontosabbak: Egy Jánosi György. (Van-e ki e nevet nem ismeri?) És természetesen ezzel sincsen semmi baj. Julius Cézártól Romulus Augustulusig még el kellett telnie némi időnek, Horntól Tóthig már csak ennyinek. Egy bizonyos Gyurcsány nevű moral insanity levezette a már összefüggéstelenül beszélő Horn Gyulát a szószékről, egy Bizonyos Tóth Bertalan nevű senki, egy dupla nulla pedig visszavezeti az MSZP-t Gyurcsány altestébe. (A háttérben Kunhalmi Ágnes vihog és becsukott ajtóknak szalad...)”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 186 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mi ez, ha nem szintiszta propaganda? A sajtótok nem híreket közöl, hanem lejárat. Amivel úgy alapvetően nincs baj, csak az a probléma, hogy ti másokat propagandistáztok. Vagyis hazudtok, reggel, délben és este és éjszaka, ébren és álmotokban...

Kap dicséretet is Tóth Bertalan:
"ha jobban körülnézünk azon a térfélen, Tóth Bertalan még helikopternek tűnik, ha mondjuk a jobbikos felhozatallal hasonlítjuk össze."

Az O1G, mint közösség képző erő nyílt terjesztése - amit nyilván a világ más részén is láthattak - bizonyos mértékig elfogadhatóvá teszi Bayer stílusát.

A 2018-as választás utáni ellenzéki gyászmenet elején egy transzparens volt azzal a Simicskától átvett felirattal: Orbán egy geci. És most jönnek az ellenzéki finomlelkek, és álszent módon szörnyülködnek Bayer stílusán. Amivel nem feltétlenül értek egyet, de a kritika ne a hasonlóan mocskolódó ellenzéktől jöjjön.

Jó, hát ez magas labda volt.
Bayer szépen lecsapta. :)

Egy edző akkor tud jó csapatot felállítani, legyen szó bármely sportágról, ha van merítése, ha sok tehetséges játékos közül válogathat. Az MSZP nevezetű sportegyesületbe már nem akar senki sem belépni, a kontraszelektál maradék közül kell kiválasztani a vezetőt és a portást.

Az MSZP esetében tehát nincs miből, kikből meríteni. A Rákosi-Sztálin emlőin, a Moszkva iránti feltétlen hűségen, a hatalom kizárólagos birtoklásán felnőtt egykori kommunisták liberálissá, európai progresszívvá vált leszármazottai talpasok nélkül maradtak. Egykoron a proletariátust, a dolgozó népet, a parasztságot, a vele szövetséges értelmiséget szolgálták.
Akár kéretlenül is.
A történelem vihara mindegyiket kisöpörte alóluk. maradt a szűk, haszonélvező, a maradék vagyonon egymással is acsarkodva megosztozó pártelit, sokadik politikai színe váltással.

Az egykori, még élő, Kádár alatt magát egyenjogú elvtársnak - a munkásőrségi gyakorlatokon a vállalati vezérigazgató letegeződött a portással, sofőrrel, melóssal, amiből ezek egyenjogúnak érezték magukat - érző emberek között a biológia vág rendet. Kihalnak az egykori Tsz vezetők, párttitkárok, s fogynak azon családok is, ahol a 90-es váltás - Munkáspárt , vagy MSZP - katarktikus élménye kettévágta a családokat.

S mit lát a maradék? Tehetségtelen, értelmes alternatíva felmutatása hiányában utcai performanszokra kényszerülő tizedrangú vezetőik sunyi módon, a konc, egy parlamenti képviselői szék reményében gerinctelenül elárulják őket, s besorolnak Gyurcsány táborába. Ahhoz a Gyurcsányhoz, aki szétverte, nevetségessé tette őket. Felemelt kézzel teszik le a fegyvert.

ha még lenne szocialista önbecsülés, akkor egy új Domizio Aurelianot választanának. D.c. 270-ben, Caludio II. halála után a katonák Őt emelték pajzsra. katonái csak úgy hívták, hogy "mano sulla spada", kéz a kardon. Ezt a kardot Tóth és Kunhalmi már lecsatolta és Feri kezébe tette.

letérdeltek a hazai és a nemzetközi nagytőke érdekeit kiszolgáló, magukat álokul baloldalinak nevező DK előtt. Itt ér véget a baloldal története Magyarországon, lehetett volna rövidebb is......hajrá Fidesz!

A Veled egyet nem értőkre használt jelzőid Téged minősítenek, mint embert, ""vitakultúrád" pedig intelligencia szintedet, a tárgyi tudásodról már szót sem érdemes ejteni.

Csöpög belőled a magyar gyűlölet, a zsidó hübrisz. Pedig inkább a zsidóság, szégyellni való részéhez tartozol, a velünk, többségében kritikusan, de józanul gondolkodó többséggel szembeni antiszemitizmust szítod naponta.Tanulj humort, stílust Sheridantól, vidámabb leszel magad is.Olvasd el "A rágalom iskolája" című komédiáját.

Inkább prosti, mert Kunhalmi nem ingyen csinálja és nem is szerelemből.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés