Tanultak azonban az elődök dicstelen múltjából

2020. szeptember 19. 8:42

Petrin László
Magyar Hírlap
Ezt a Tan(ács)köztársaságot még csak kísérletinek szánják.

„Tanultak azonban az elődök dicstelen múltjából, mert ezt a Tan(ács)köztársaságot még csak kísérletinek szánják. Így csúfos bukásuk után azzal magyarázhatják a botrányos fiaskót, hogy ők előre megmondták, ez még csak kísérlet. Érdeklődve várom, mikor vágnak bele a nem kísérleti Tan(ács)köztársaság megalakításába.

Addig is a kísérleti Forradalmi Kormányzótanács és annak kísérleti vezetője, Upor László, aki egyébként másodállásban jelenleg még szeptember végéig raktárhelyettes, akarom mondani rektorhelyettes, a forradalmi terror nagy löttyös lendületében megkezdte működését a tanárokból előavanzsált kísérleti népbiztosok népes seregével, valamint a hallgatói létszám mintegy harmadát kitevő kísérleti nyulak közreműködésével.

Arról nincsenek hírek, hogy a kísérleti nyulaknak mekkora összegű kártalanítást ígértek a kísérleti népbiztosok arra az általuk ugyan nem várt, de azért hamarosan bekövetkező esetre, amikor kudarcba fullad a kísérletük. Csak feltételezem, hogy a köztársaság valutájával akarják megfizetni a kísérleti nyulak fájdalomdíját. Ugyanis maguk a köztársaság szószólói nyilatkoztak a sajtó képviselőinek az elmúlt napokban arról, nekik lesz saját valutájuk, amely nem más (kövezzenek meg, ha nem az igazat mondom), mint az »elfoglaltság«. Nagyon el tudom képzelni, hogy egyesek több év »elfoglaltság«-ra lennének érdemesek, amit egy olyan zárt helyen tudnának hiánytalanul »elkölteni«, ahová csak ritkán süt be a nap.

Ebből a néhány rövidke hírmorzsából is levonhatjuk a tanulságot, hogy ami most az egyetemen történik az oktatók vezényletével, az a hülyeség szimpla iskolapéldája.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 32 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ismerem Petrit, és nem hiszem el, hogy a neve alatt megjelenő cikkeket ő írja.
Ez egyszerűen lehetetlen.

NAGY FORMÁTUMÚ HŐSÖK ŐK, A SZABADGONDOLKODÓK HÁLÓZATA, New Yorktól Budapestig!
Nem hiszed?
JÁMBOR ANDRÁS "Nagy formátumú hőst vesztett el ma az emberiség!
2020. szeptember 19. 14:58
Gyásznap ez mindenkinek szerte a világon aki hisz abban az egyszerű tételben, hogy nem csupán a férfiak, hanem a nők is emberek.
„Az éjszaka elhunyt Ruth Bader Ginsburg az amerikai legfelsőbb bíróság tagja, feminista ügyvéd, progresszív ikon.
Ginbsurg halálával nem az amerikai politika vesztett csupán egy órási alakot, hanem gyásznap ez mindenkinek szerte a világon....
utolsó kívánsága az volt, hogy az elnökválasztás előtt már ne jelöljön helyére új bírót az elnök. "
A magyar SZFE oktatói a haladást, a szabadságot képviselik, az amerikai Ginsburg még halála után is dolgozik, ugyanazért: a szabadságért és a haladásért.
Olyan fogalmak ezek, amelyeket más nem vesz a szájára, szimpla megfellebbezhetetlen demagógiával, ilyeneket csakis az tesz, aki: az emberiség szemete.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés