EMNP: Az RMDSZ félrevezette a magyar nemzetpolitika szereplőit

2020. szeptember 18. 19:11
Szerintük elengedhetetlen, hogy a több mint egymilliós erdélyi magyarság az önkormányzati választásokon két magyar párt közül választhasson.

Az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) vezetői szerint a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) félretájékoztatta a magyar nemzetpolitika szereplőit, úgy vélik, ezért történhetett meg, hogy Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Potápi Árpád János államtitkár az elmúlt napokban kizárólag az RMDSZ önkormányzati jelöltjeinek a megválasztására buzdította az erdélyi magyarokat.

Erről Csomortányi István és Toró T. Tibor, az EMNP elnöke és ügyvezető elnöke beszélt péntek délután egy sepsiszentgyörgyi sajtótájékoztatón. Csomortányi szerint az RMDSZ érzékeli a román politikai elitnek azt a törekvését, hogy a decemberi parlamenti választások után ne jusson kormányzati szerephez magyar szervezet, ezért a magyar nemzetpolitika szereplőit hívta segítségül. Csomortányi úgy vélte: az RMDSZ-re rá is fér a segítség, az anyaország pedig mindig segített, mikor ezt az erdélyi magyar szervezetek kérték.

(MTI)

Összesen 5 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés