Az ellenzék a vírustagadókhoz hasonlóan hárítja a valóságot

2020. szeptember 18. 19:26

Bálint Botond
PestiSrácok.hu
Jelenleg a teljes ellenzék a bosszút ajánlja fel a szavazóinak, mint „programot”.

„A bolsevik utódpárt, amely az MSZMP elitjének második vonalából szerveződött, jellemtelen technokratákból, akik a saját kommunizmusuk után készek voltak felépíteni a saját kapitalizmusukat is, Gyurcsány Ferenc megjelenéséig még politikát csináltak, habár egyre gyengébb hatékonysággal. 2002 után kiderült, hogy az MSZP és az SZDSZ sem képes kormányozni, azért, mert az SZDSZ nem is akar, az MSZP meg alkalmatlan rá. Ennek hatására az MSZP elitje gyakorlatilag lebénult és Gyurcsány miniszterelnökségével gyakorlatilag meg is szűnt a párt.

Az MSZP 2004 óta nem játszik szerepet a magyar politikai életben, helyét Gyurcsány Ferenc vette át, aki egyedül a nárcisztikus igényeinek kielégítésére használja a politikai teret. Gyurcsány kiváló politikus, de a tevékenységének nincs a politikán kívüli tartalma, csak a hatalmat akarja; a politikai és gazdasági szereplőket, az államigazgatást, a külpolitikát, a magyar lakosságot csak személyes szórakozása tárgyaként, eszközeként használja. Az őszödi beszéd után pedig már senki sem hivatkozhatott arra, hogy ezt nem tudja Gyurcsány Ferenc személyiségéről. Gyurcsány szövetségesei pontosan tudják, bármennyire is romosak agyilag, hogy olyan embert juttatnak hatalomra, aki nem tud és nem is képes kormányozni. Felelősségük ezért gyakorlatilag határtalan és teljes.

Gyurcsány látványkormányzásán szocializálódott a jelenlegi teljes ellenzék, azok a jobbikosok is, akik LMBTQ-pártot csináltak a pártjukból. Az Orbán-gyűlöletük és fóbiájuk miatt egy pillantást sem vetett és vet egyetlen ellenzéki politikus sem a valóságra, sem a valós kormányzati cselekvésekre, csak a kommunikációs térben zajló politikai harcra koncentrálnak. Nem a kormányzást kritizálják, hanem a miniszterelnököt és a kormánypártokat gyűlölik. Ez nem politika. Az legfeljebb személyes ügy.

A kormányzás, annak célja, eszközrendszere teljesen elfelejtődött. A DK és Dobrev Klára programja az Európai Egyesült Államok, ennek a legviccesebb, tragikusabb kifejeződése. Dobrev azt hiszi, hogy ha EEÁ lesz, akkor neki nem kell majd kormányoznia, elég lesz csak a »hatalmat gyakorolnia«. Ami jól láthatóan a számára sem más, mint a bosszú. Jelenleg a teljes ellenzék a politikai – és egyre erősebben, a bolsevik típusú – bosszút ajánlja fel a szavazóinak, mint »programot«.”

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 18 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A szöveg kicsit modoros és túlfeszített, de rendben van, csak a címet nem értem. Mi köze ehhez a vírusnak? A vírust nem lehet tagadni, csak éppen egy átlagosnál ártalmatlanabb influenzáról van szó, amelytől 10-ből 8 ember még csak meg sem betegszik, a szövődményeitől pedig talán még annyian sem halnak meg, mint a szokásos influenzák esetében. Alighanem ezért hallgatják el. A világsajtó csinált körülötte egy kib.szott műhisztit, és már egyre többen érzik, hogy a király meztelen. Kormányunk is tudja, ezért homlokegyenest másként jár el, mint tavasszal, csak nem vallhatja be. Az ellenzék pedig kezdettől fogva úgy viselkedett, hogy minél rosszabb, annál jobb. Pechjükre ez a vírus veszélytelen.

Jobboldali vagyok barátom és kezdettől fogva ez a véleményem, nem csak most. Többször voltam az életemben influenzás beteg és mondhatom, kurva sz.r volt. Csak akkoriban még nem írták meg az újságok név szerint, hogy ki mindenki kapta el a 'honkongit', stb., és milyen szörnyű volt betegnek lenni. Azt sem, hogy hányan haltak meg tőle. És eszébe sem jutott senkinek, hogy leállítsa az életet több hónapra, meg lázat mérjenek a kapuban, és a többi. Még maszkot sem kellett hordani a boltban és a villamoson (ami egyébként talán nem is hülyeség és elviselhető).

Nem szeretném én sem elkapni, de tiltakozom a műhiszti ellen, egymás bolondítása ellen. Kezdettől fogva azt mondom, hogy az időseket kell ilyenkor fokozottan védeni, szükség esetén karanténba zárni. Ez a vírus azonban az időseket sem fenyegeti úgy általában, csak azokat, akiknek halmozott betegségei vannak. Úgy szabadulunk meg az egésztől leghamarabb, ha a lakosság jelentős része védetté válik. Egyébként pedig a kórral foglakozó virológusok is azt mondják, hogy 80% nem vagy alig lesz beteg tőle. Na ez nem így van egy szokásos influenzánál, azoktól mindenki beteg lesz, aki elkapja és még nem védett. Felőlem egyébként mindenki úgy fél, ahogy akar, csak az állami józan észt kellene megtartani. Azt az adósságot, amit a három hónapi leállás miatt veszünk a nyakunkba, évtizedekig fogjuk törleszteni. A hitelt adók érdeke volt ez a világhiszti, azoké, akik irányítják a világsajtó meghatározó részét is. (És a fészbukotokat és a többi magamutogatást.)

Nem tudom milyen jobbikos fasziról beszélsz, nem is érdekel, bizonyára valami alkoholista volt.

Fajankózni könnyű, barátom, megcáfolni viszont nem tudsz, mert sehol nem találod meg a korábbi influenza járványok mostanival összehasonlítható adatait. Pedig vannak ilyenek, csak független sajtó nincs. A kormánypárti/hisztipárti sajtó nem mer ezzel foglalkozni, az ellenzéki sajtónak pedig jó téma a kormányintézkedések folyamatos támadása halentvanasapka/hafentvanasapka alapon. Így nem marad számunkra más, mint tájékozódni és gondolkozni, s ha életkorunknál fogva elég tapasztalatunk van, összevetni azokkal a mostani helyzetet. Az a probléma tudod, hogy ha legközelebb jön egy valóban veszélyes, mondjuk a spanyolnáthához hasonló új vírus, akkor olyan helyzetben leszünk majd, mint a farkast kiáltó juhász a mesében.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés