Az erőszak nem megoldás

2020. szeptember 18. 9:07

Bősz Anett
Népszava
A magyar kormány szembe megy a többség akaratával az iskolaőrség ügyében is.

„A magyar kormány szembe megy a többség akaratával az iskolaőrség ügyében is. A Závecz Research reprezentatív kutatást készített a Liberálisok megbízásából, melynek eredménye azt mutatja: 4-ből 3 ember ellenzi hazánkban az iskolaőrséget. A nők körében ez az arány még magasabb: 79 százalékuk utasítja el az iskolaőrök jelenlétét az oktatási intézményekben. A kormánypárti szavazók kétharmada is elutasító az iskolaőrökkel szemben, nem igaz tehát, hogy az intézmény megteremtését a társadalmi igény szorgalmazta.  

Újabb társadalmi-politikai bizonyítékunk van arra, hogy a Fidesz már meg sem próbálja meghallgatni azokat, akik a legtöbben vannak idehaza. A kormánypárt szinte kizárólag azokkal akar beszélni, akikben a legnagyobb az elkeseredettség és a feszültség. Ők azok, akik oda akarnak csapni. Akiknek nem jut más az eszébe megoldásként, csak az erőszak, a kirekesztés, az elutasítás, a mi és ők politikája.”

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 96 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az iskolaőrség nem kötelező, hanem kérhető. Éppen azért kérik, mert az erőszak nem megoldás. Akkor sem, ha Kolompár Rikárdó erőszakoskodik az osztálytársaival, esetleg a szülei a tanárokkal. Nyilván a Lauderban ez kevésbé égető probléma.

Meg a Vas utcai hősöknek.

Ki nem tud ma egy szájízének megfelelő felmérést rendelni?...Itt egy objektív mérce van: a választások eredménye. A többség a kormány mellett áll. Például, a konzultációban 1.800.000:260.000-hez.

Az Iskolarendőrség megszüntetésének első pontja, népszavatással:
Támogatja-e Ön, hogy a magyar állam területén közpénz-támogatásban csak és kizárólag:
LEGKEVESEBB 3 ÉV MUNKAVISZONNYAL RENDELKEZŐ magyar állampolgár részesülhessen? IGEN : NEM

Mi volt a kérdés a közvélemény-kutatás során? Ha pl. az, hogy szükség van-e iskolaőrre az ön gyerekei/unokái iskolájában, és a válasz 75%-ban az volt, hogy nem, abból nem lehet azt a következtetést levonni, hogy "4-ből 3 ember ellenzi hazánkban az iskolaőrséget", csupán azt, hogy 4-ből 3 ember nem érzi szükségesnek az iskolaőrséget. Ha az lett volna a kérdés (amit nem tartok valószínűnek), hogy támogatja-e az iskolaőrség alkalmazásának lehetőségét az iskolákban, és arra válaszolt volna 75% nemmel, akkor helyes lenne a levont következtetés.

Jól ismerjük ezt a manipuláció-típust. Megkérdezik a gyanútlan hölgyeket, hogy 'volt-e elszenvedője a családjában/párkapcsolataiban erőszaknak/zaklatásnak', s a többség visszagondolva őszintén azt válaszolja, hogy igen, s ebből a társadalmi erőszak felnagyításában érdekelt szociológusok/politikusok azt a következtetést tálalják elénk, hogy a nők többsége erőszakos családban/párkapcsolatban él. Holott valójában a nagy többség közülük is normális, szerető családban/párkapcsolatban tapasztalta meg, hogy néha igazságosan vagy igazságtalanul elcsattant egy pofon vagy nehezen vette tudomásul a szakítást a partner.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés