Másként svéd

2020. szeptember 17. 7:00

Hargitai Miklós
Népszava
Valahol itt válik el a populizmus a felelős hatalomgyakorlástól.

„Történelmi pillanat: kiderült, hogy Orbán Viktornak kényelmetlen a maszkviselés. Magánügy egyébként (a példaadás szempontjából persze fontos, lásd alább), csakhogy épp ezekben a napokban szabadul el Magyarországon egy halálos légúti fertőzés – mivel minden hatáskört magához vont, főként az ő hibájából –, azaz nehezen választhatott volna alkalmatlanabb időpontot a maszk(nem)használati szokásai kiteregetésére. Mondanám is rögtön, hogy hát még a lélegeztetőgépet milyen kényelmetlennek fogja majd találni, de sajnos annak ellenére, hogy az erre szánt 300 milliárd már elfogyott, a készülékek még nem érkeztek meg. Olyat pedig az ellenségének sem kívánna az ember, hogy a kizárólag PR- és lenyúlási megfontolásokból beszerzett, részben alkalmatlan, részben csak virtuálisan létező gépi respirátoroktól függjön az élete.

Valahol itt válik el a populizmus a felelős hatalomgyakorlástól. Nyilván sokan utálják már az arctakarást, meg egyébként is idegen a magyar embertől, hogy másokra is tekintettel legyen. Milliók szívéből szólt tehát (megint) a kormányfő, akit az elmúlt hetekben csak egyetlen alkalommal lehetett maszkban látni: egy uniós videókonferencián, ahol legfeljebb a kamera volt fertőzésveszélyben.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 63 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

meg egyébként is idegen a magyar embertől, hogy másokra is tekintettel legyen

Képzeljük el ezt a mondatot úgy, hogy a magyart kicseréljük zsidóra. Aztán képzeljük el a Hargitai féle úgynevezett újságírók reakcióját.

Szeretnek, de mar nem tudjak leplezni a gyuloletuket, rosszindulatukat. Lekopott az utolso civilizacios maz is roluk.
A szomoru az, hogy ezzel tovabbhergelik a hozzajuk hasonloan gondolkodokat, a nem lesz itt nyugi helleri gondolat jegyeben.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés