Cseh Kati félrebeszél

2020. szeptember 17. 11:11

Pozsonyi Ádám
888.hu
A Momentum volt az, aki mindig is a migráció pártján állt.

„»Egységes európai kiállást a női jogokért«

Ezt a tacepaot lobogtatta Cseh Katalin, a Momentum Che Guevarája a Facebookon. (Jó, tudom, Che férfi volt, de ma arra nem adunk, ki dönti el, hogy ki a férfi, vagy ki a nő, igazából olyan nincs is stb.) Íme:

»Idén 25 éves a Pekingi Cselekvési Program, a női jogok szempontjából az egyik legfontosabb emberi jogi dokumentum. Itt fogalmazták meg először a nemek esélyegyenlőségére vonatkozó átfogó politikai követelményt, ami arról szól, hogy az esélyegyenlőséget — köztük a nemek esélyegyenlőségét — a politikai döntéshozatali szervek minden politikai döntésük, akciójuk szerves részévé tegyék.

Negyedszázaddal a dokumentum megszületése után azonban azt látjuk, európai és tagállami szinten is rengeteg tennivaló van még ezen a téren.«

Érthetetlen Cseh Kati hozzáállása, hisz – legjobb tudásom szerint – ő momentumos. Márpedig a Momentum volt az, aki mindig is a migráció pártján állt. Fekete Győr András korábban azt hangoztatta, hogy a háború elől menekülő bevándorlóknak igenis joguk van belépni Európába, és a kontinensnek kötelessége őket elszállásolni és gondjukat viselni.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 65 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"...a háború elől menekülő bevándorlóknak igenis joguk van belépni Európába, és a kontinensnek kötelessége őket elszállásolni és gondjukat viselni..."

Egy magát kereszténynek mondó, a mellkasát döngető kormánynak ez miért nem természetes??????

Válaszok:
ThunderDan | 2020. szeptember 17. 12:52

Az "Isztambuli Egyezmény" után itt van a "Pekingi Cselekvési Program". Már csak Phenjan hiányzik a repertoárból, meg az Antarktisz.

Mint a dedóban:

"a háború elől menekülő" jelző nem stimmel

Háború elől menekülő volt az, aki mondjuk Vukorvárból vagy Szarajevóból menekült. Magyarország természetesen menedéket nyújtott nekik, aztán a háború után visszatértek a hazájukba.

Na, a mai migránsválság sok mindenről szól, de erről speciel nem.

Cseh és Che nagyon hasonló:
1961-ben Che nevet szerzett, mint koncentrációs tábor alapító. A nyugat-kubai Guanacahibes-nél azok lettek elszállásolva, akiket bejelentett lakás nélkül, vagy ittasan találtak a hatóságok, a hatóságok iránt nem viseltettek tisztelettel, munkakerülés vagy hangos zenehallgatás elkövetésében találtattak bűnösnek. A homoszexualitás üldözése viszont Castro specialitása volt nemzeti szocialista vénában.

Az unalmasságától tábortüze mellől elszökő gerilla-beosztottai fejét, elfogásuk esetén, sajátkezűleg lőtte szét. Ezt nem tehette meg főnökével, Fidel Castróval, aki unalmas fegyvertársa elől egy idő után elbújni kényszerült, ha az felkereste. Kapóra jött tehát Castrónak a nyilvánvalóan öngyilkos boliviai gerilla misszió, amit Guevara csak néhány hónapig élt túl, mert a helyi lakosság nem az ő forradalmát választotta. Castro ezzel megszabadult egy őrjítő kollégától és kapott forradalma részére egy tartósan imádható mártírt

Hány migránssal találkoztál már életedben? Hány migránsról tudod, hogy hogyan akar élni??
A Biblia korában pedig még nem volt olyan, hogy "állam", így aztán persze, hogy az "egyén" felelősségén volt a hangsúly.

Vicces, hogy az a nickneved, hogy világlátó és halvány lila fingod nincs arról, hogy milyen az élet az országhatárain túl.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés