Transz Trek – az Alapjogokért Központ szemléje

2020. szeptember 15. 18:58

Alapjogokért Központ
Alapjogokért Központ
Az Alapjogokért Központ szemléje a politikailag korrekt hírekről.

Az Alapjogokért Központ szemléje

„Hűséges olvasóink jól tudják már, hogy a filmes világ már nem csak és kizárólag egyre több néző elérését tűzi már ki célul, hanem ennél sokkal magasztosabb elvárásai vannak: a társadalom jó útra térítése. A Star Trek ebből a szempontból mindig is élenjárt. A scifi sorozatban volt először fekete nő főtiszt egy hajó hídján, először volt nő, illetve fekete férfi kapitány, és először csattant el leszbikus csók is az egyik szériában. Ezen nemes hagyományokon felbuzdulva, a legújabb Star Trek sorozatban, a Discoveryben bár már volt homoszexuális szerelmi szál, azonban a készítők nem álltak meg félúton: Végre lesznek nem-bináris színészek által játszott nem-bináris karakterek is a Bolygók Egyesült Föderációjának csillaghajóján! Ráadásul az egyik nem-bináris karakter és az Anthony Rapp által játszott homoszexuális Paul Stamets tudományos tiszt és a Wilson Cruz által megjelenített szintén homoszexuális hajóorvos, Dr. Hugh Culbert között „váratlan kötődés” fog kialakulni. Vagyis akár egy meleg-nem-bináris háromszög is bonyolíthatja a mélyűr felfedezését. Hihetetlenül izgalmas évadnak nézünk tehát elébe, bár lehet sokkalta bátrabb lépés lett volna, ha a maradi, konzervatív, államvallásos klingon nép szereplőit gondolták volna újra az alkotók. Reméljük, hogy ami késik, nem múlik.  

Rossz idők járnak a homoszexuális éjszakai klubokra a koronavírus-járvány miatt. Szerencsére azonban egyes dolgozók mertek nagyot húzni: a műsoraikat előadó pucckirálynők (extrémen transzvesztita férfiak – a szerk.) ugyanis LMBTQ-ételfutároknak álltak. A merőben új szolgáltatást hol máshol vezették volna be először, mint San Francisco-ban a roppant frappáns “Meals on Heels” (Ételek magassarkún) fantázianévvel. A szolgáltatás keretében szoknyát, magassarkút, parókát és erős sminket viselő férfiak szállítanak ki ételt, koktélokat és amennyiben a vevő igényli táncos, zenére tátogós produkciókat is előadnának a kiszállítás mellé. “A pucckirálynők a város lüktető szívei. Ez nem csak nekünk jó, hanem a közösségünkben körülöttünk lévő embereknek is jó” – hangsúlyozta a szolgáltatás jelentőségét Kochina Rude, az egyik futár.

A homoszexuális klubokkal szemben reneszánszukat élik az USA-ban a Glory hole-ok (dicsőség lyukak), a járvány miatt ugyanis nem egy egészségügyi hatóság ajánlja a szexuális érintkezés ezen módját biztonságosként. A dicsőség lyukak olyan falba, vagy paravánba vájt szexlyukak, amelyeknek a két különböző oldalán állnak a szexpartnerek és – számos esetben teljes anonimitásban – a lyukon keresztül elégítik ki egymást. A cseppfertőzés-veszély ellenére a kanadai járványügyi hatóság (Canadian B.C. Centre for Disease Control) és a New York-i egészségügyi hatóság (New York City Department of Health and Mental Hygiene) is ajánlja a lyukakat, ezért nem csoda, hogy ezen helyeknek jelentősen nőtt a forgalma.  Egy dicsőséglyuk használó szerint: “Valami olyan ritualitást látok a dicsőség lyukakban, ami a katolikus gyóntató fülkékre emlékeztet. Nekem ez adja meg igazán az élmény intenzitását” – áradozott a kliens a szexlyukak végtelen előnyeiről.

Előző heti szemlénkben beszámoltunk arról az afroamerikai férfiről, aki a Black Lives Matter videók hatására „azt érezte, hogy találnia kell egy fehér férfit, akit megölhet“. Jayvon Hatchett rátámadt egy autóalkatrész bolt eladójára, akit hétszer szúrt hátba. Hatchett ámokfutása azonban ezzel még nem ért véget, ugyanis börtönbe kerülése után cellatársát is megölte, mert ő is fehér volt. Lehet talán nem kellett volna összezárni egy fehér emberrel… Az eset tanulsága: megint bebizonyosodott az amerikai erőszakszervezetek rasszista működése.

Egy angliai munkaerőközvetítő cég szerint “kirekesztők” azok a munkáltatók, akik “boldog” dolgozókat keresnek – számolt be a hírről a BBC. Alison Birch fodrászatába keresett olyan alkalmazottakat, akinek már legalább öt év munkatapasztalata van, illetve minden nemre kiterjedően tud fodrász és borbély feladatokat ellátni. Birch csupán annyit rontott el, hogy azt is beleírta álláshirdetésébe, hogy üzlete egy „forgalmas, barátságos, kicsi szalon, szóval szorgalmas és barátságos” jelentkezőket vár. A helyi munkaerőközvetítő azonban szerencsére kellően szemfüles és felvilágosult volt, hogy e hirdetésben is felismerje az elnyomást és kirekesztést. Ennek megfelelően a fasiszta fodrászat hirdetését letiltották, ugyanis a “boldog” kifejezés diszkriminatív. A kirekesztés elszenvedői pedig a boldogtalan emberek. A tulajdonost valószínűleg mindez nem töltötte el boldogsággal, minden bizonnyal ezért tanult az esetből.

Heti gyűjtésünkben továbbá arról is olvashatnak, hogy Kalifornia újabb lépést tett a pedofília legalizálása felé, ahogy arról is, hogy újabb hiánypótló transz-mesekönyv készül gyerekeknek, valamint informálódhatnak arról, hogy újabb értelmiségi bukott le azzal, hogy fehér létére feketének hazudta magát.”

A teljes szemle itt olvasható.

 

Összesen 19 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés