Orosz-fehérorosz hadgyakorlat kezdődött Fehéroroszországban

2020. szeptember 15. 17:31
Az orosz védelmi minisztérium hangsúlyozta, hogy a manőver terrorelhárítási jellegű, és nem irányul más államok ellen.

Megkezdődött augusztus 14-én a Szláv Testvériség fedőnevű orosz-fehérorosz hadgyakorlat első szakasza Fehéroroszországban – jelentette be kedden a moszkvai védelmi minisztérium. A tájékoztatás szerint orosz részről légideszant-alakulatok (VDV) vesznek részt a manőveren.

„Szeptember 14-én megkezdődött a Fehérorosz Köztársaságban, a breszti lőtéren az orosz-fehérorosz Szláv Testvériség-2020 taktikai hadgyakorlat első szakasza” – áll a közleményben.

A minisztérium hangsúlyozta, hogy a manőver terrorelhárítási jellegű, és nem irányul más államok ellen. Hozzátette, hogy a szeptember 25-ig tartó első szakaszban az orosz és a fehérorosz ejtőernyős egységek egy taktikai csoporton belüli együttműködést fognak gyakorolni.

A moszkvai tárca közölte azt is, hogy az Oroszország vezette Kollektív Biztonsági Szerződés Szervezete (ODKB) békefenntartó erői október 12. és 16. között tartanak hadgyakorlatot Fehéroroszország területén. Az Interfax orosz hírügynökség szerint a Megbonthatatlan Testvériség-2020 fedőnevű parancsnoki-vezérkari manőveren hat ODKB-tagállam – Oroszország, Fehéroroszország, Örményország, Kazahsztán, Kirgizisztán és Tádzsikisztán – alakulatai lesznek jelen, s a békefenntartó missziók előkészítését és végrehajtását fogják gyakorolni a loszvidai lőtéren.

(MTI)

Összesen 9 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés