Miért helyes a jobbikos Bíró László ellenzéki támogatása?

2020. szeptember 15. 8:41

Elek István
24.hu
Fel nem foghatom, miért serénykednek az ellenzéki véleményformálók is, hogy minél több ellenzéki választót eltántorítsanak a közös jelöltre való szavazástól.

„Azt értem, hogy a kormánypárti sajtó ezerrel dolgozik azon, hogy lehetőleg minél több ellenzéki választót eltántorítson a demokrata ellenzék közös jelöltjére, a jobbikos Bíró Lászlóra való szavazástól a tiszaújvárosi időközi választáson. Azt azonban fel nem foghatom, miért serénykednek ez ügyben ellenzéki véleményformálók is.

Kezdődött a sor augusztus 14-én Setét Jenő üzenetével, amely szerint a demokrata ellenzék egy olyan jobbikos politikust akar indítani közös jelöltként a borsodi 6-os választókerületben, »aki azt bírta mondani, hogy az országot nemcsak a Hasszánoktól, hanem a Sztojkáktól is meg kell védeni«. Ezért nekik, a cigányságnak nem marad más lehetőségük, mint hogy vagy a kormánypártok jelöltjére szavazzanak, vagy otthon maradjanak.

A szavait nem lehet másképp érteni, mint hogy Setét Jenő úgy véli, az idézett mondat a jelölt rasszista, kirekesztő felfogásának bizonyítéka. Hiszen ez csak azt jelentheti, hogy a szír Hasszántól is és a cigány Sztojkától is, vagyis a szír migránsoktól és a hazai cigányoktól is meg kell védeni az országot. Márpedig ilyen rasszista, kirekesztő jelöltre ők nem szavazhatnak. Ezzel az üzenettel először is az a baj, hogy a kifogásolt mondat pontos jelentése a szöveg környezete, vagyis a szövegösszefüggés nélkül nem ítélhető meg. Még nagyobb baj, hogy Bíró László nem is ezt mondta, sőt a kifogásolt szavakat szigorúan nézve nem is ő mondta. A pártja, a Jobbik 2019. július 16-i sajtóközleményét osztotta meg a saját Facebook-oldalán. A következő sorokat: »Nemcsak F. Hasszánoktól, hanem H. Dezsőktől, Sztojkáktól és Poltoktól is meg kell védeni az országot!

Ma elhagyhatta a börtönt H. Dezső, az olaszliszkai lincselés elsőrendű vádlottja. A gyilkos szabadlábra helyezéséről úgy döntött első- és másodfokon is az illetékes büntetés-végrehajtási bíró, hogy meg volt kötve a keze: méghozzá az egy évekkel korábban, a Fidesz által kétharmaddal átnyomott törvény, és az ahhoz Polt Péter legfőbb ügyész által írt utasítás alapján. Utóbbi így szól: 'Amennyiben a törvény szerint a feltételes szabadság lehetséges, azt az elítélt számára lehetővé kell tenni, bírói mérlegelésnek nincs helye e kérdésben.'

H. Dezsőnek 2023 októberéig kellene rács mögött maradnia, 17 helyett 13 évet töltött elzárva, ám fegyházban csak kevesebb, mint 10 esztendőt. Állítólag kifogástalan magatartást tanúsított a börtönben. Ismert, tavaly júliusban Marian Cozma gyilkosa, Sztojka Iván is kiszabadulhatott a rács mögül. Magyarországot nemcsak az F. Hasszánoktól kell megvédeni, hanem a H. Dezsőktől és a Sztojkáktól is! Polt állásfoglalása és a fideszes Btk.-módosítás azt üzeni a lincselésre hajlamos gazembereknek, hogy jó magaviselettel akár a legbrutálisabb bűncselekmény is megváltható. Márpedig aki ilyet üzen, az minden eljövendő brutalitásban bűnrészes lesz.«

Természetesen nem az a kérdés, hogy tetszik nekünk ez a politikai nyilatkozat vagy sem, helyeseljük a kiadását vagy sem. Hanem csupán az, hogy rasszista, kirekesztő-e az üzenete. És rasszistának, kirekesztőnek kell-e tekintenünk, aki ezt megosztja? Józan ésszel, tárgyilagos, méltányos értelmezéssel ez nem állítható.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 127 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Egészen szánalmas... azt hittem soha nem lesz vége a nyekergésnek... amikor bekezdéseken át bizonygatja Bíró "bocsánatkérésének" "őszinteségét"... broáf...

Amúgy szögezzük le már ezredszerre is, mert Elek ebben is hazudik: az inkriminált szövegek egyáltalán nem régről, hanem 2018 végéről származnak, frissen az ún. Jobbik már ballib korszakából...

Arra is emlékeznie kell, amikor konkrétan vele sem voltak hajlandóak egy asztalhoz ülni...

Ez is előmászott a csatornából. Azt hittem, hogy elpatkolt már ez a mocsok féreg.

Na hiszen, Debreceni. Abban az emberben egyszerűen nincs semmi gerinc, egy alávaló szolga.

Ilyen orbitális, tereléssel vegyíttett hülyeséget, csak akkor ír le az
ember, ha pisztolyt fognak a fejéhez. Más magyarázat nincs.

Hosszú a cikk, nem is tudtam végigolvasni, de az az igazság, hogy amit Bírótól idéz, az korrekt bocsánatkérés.

Igen.
Tehát nézzük csak:

1. Távozik az MDF-ből, mert sok neki Csurka dolgozata a 90-es évek elején - ami... nem is tudom, mi lenne a jó hasonlat, hogyan viszonyul az ún. Jobbik és Bíró-szerű verőembereinek a primitív és otromba uszításához.
2. A 90-es évek végén ugye fideszes nagyon decens, nagyon mérsékelt éceszgéber (ugye ő a stratégiai fontosságú Heti Válasz alapító főszerkesztője), és minden DECENSSÉGE és MÉRSÉKELTSÉGE ellenére persze ő is naponta van megbélyegezve...
3. ... azok által, akikkel most egy csapatban játszik, és akiknek most irányt mutat, hogy miért kell összefogni a Bíró-félékkel.

Tényleg az ész megáll.

Szerintem Debreczeninek és Eleknek is van egy súlyos kisebbrendűségi komplexusa.
Valahogy akárhányszor láttam őket a tévében, az jött le... hogy tudják, hogy kevesek, és ez zavarja őket.

Tragikomikus az alapvetésed István. Mit szeretnél? Azt, hogy a "demokratikus ellenzék pártjai"..."közösen sikerre vihessék a rendszerváltást, a szabadságjogaink helyreállítását, a szabadelvű demokrácia újraalapozásának és feljavított rendszere megszilárdításának, a közjót szolgáló kormányzásnak az ügyét". Ezek szerint nincsenek szabadságjogaink, a jelenlegi kormányzás nem a közjót szolgálja és a demokrácia vagy mi, valamiféle alapjaiban megromlott rendszerében élünk. Ha jól értelmezem a szavaidat, mi akik - tinálatok többen - a kormánypártra szavazunk, szerinted zombik vagyunk, és ha ez az általad vizionált újraalapozás és feljavítás bekövetkezne, visszakapván a szabadságjogainkat, nem szavaznánk többé Orbánra. Őszintén szólva ez elég komikus.

A magyar nemzeti közösség világmegváltó extremitásoktól és iszlám inváziótól való védelme, a határon túli magyarság fennmaradásának támogatása, a magyarság demográfiai egyensúlyának helyreállítása, az eladósodás megszüntetése vagy az évezredes álom, a gazdasági felzárkózás sínre állítása nem a közjót szolgálja? Hanem mit, István? Te megöregedve sem jöttél rá, hogy a 'szabadságjogok' és a 'demokrácia' nem minden és nem abszolút érték, csak azzal együtt, ha a szorgos és törekvő embereknek élhető és továbbadható életet teremt? Te az elmúlt 30 évben valóban nem vetted észre, hogy az annak idején általunk olyannyira csodált Nyugatot nem a mi felszabadításunk és boldogságunk érdekelte igazán, hanem a haszon? És nem látod, hogy nem tekint bennünket egyenrangúnak, csak ha kiverekedjük magunknak az egyenrangúságot? Ez elég tragikus, István.

De a legtragikusabb, hogy a "demokrata ellenzéki összefogás" tele van olyan emberekkel, akik életük egy szakaszában önként szolgálták az undok kommunista diktatúrát, életük másik szakaszában pedig úgy vélekedtek a demokráciáról, ahogy az a kiszivárgott szónoklatból és az azt követő eseményekből elénk tárult. Közben pedig a közjó nevében küldözgették a Nokiás-dobozokat. Meg olyan emberekkel, akik életük egy szakaszában zsidó világösszeesküvésről, holokamuról, cigányok likvidálásáról vizionáltak és a nácikért lelkesedtek. És te hosszú írásodban ezeket mosdatod!? És főleg: ilyenektől, tőlük várod a szabadságjogaink helyreállítását, a szabadelvű demokrácia újraalapozását és feljavítását, s a közjóról szőtt ábrándjaid megvalósítását!? Meghatódsz azon, ahogy a Bíró nevű 'demokrata' morálisan 'összeomlik' a politikai karrier kapujában, mert a fejére olvassák a nem is olyan régen, felnőtt korában tett vállalhatatlan kijelentéseit? (Természetesen nem mond le, nem ajánl maga helyett tisztább múltú 'demokratát', hanem úgy gondolja, ennek ellenére ő a legalkalmasabb összefogó a 'rendszerváltás' megvalósítására. Netán úgy gondolja, a többi választható demokrata méltatlanabb nála?)

István, te, mi, életünkben mikor álltunk be tömegeket kirabló, megnyomorító, legyilkoló, világuralomra törő hatalom önkéntes szolgálatába? Mikor vétettük el a tisztesség, embertársaink iránti felebaráti szeretet és emberi méltóság lelkiismereti szabályait? Tegyük fel, hogy akik elvétették, és akik annak idején bennünket figyelte(tte)k, fitymáltak, fenyegettek, s a változás után erről hallgattak, őszintén megváltoztak. Miért kellene most nekik gazsulálnunk és őket támogatnunk a politikai céljaik megvalósításában?! És elhinnünk, hogy ők fogják megvalósítani a mi álmainkat? Miért nem elég, hogy megbocsátunk és menjenek Isten hírével? Annyira nélkülözhetetlenek, pótolhatatlanok?

István, elhiszem, hogy nagyon megbántottak Orbán 'vasemberei' és karrieristái. Esetleg maga Orbán. Tudom milyen érzés az, amikor ilyenek megaláznak, semmibe vesznek és kiteszik a szűrödet. Megéltem én is, meg is sértődtem és félre is álltam. De a józan ítélőképességemet és erkölcsi iránytűmet nem hagyom és nem adom oda senkinek. Főleg olyanoknak nem, akik nálam méltatlanabbak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés