Megtörni Európát

2020. szeptember 15. 7:05

Őry Mariann
Magyar Hírlap
Fenik késeiket Brüsszelben a balliberális képviselők, a héten ugyanis újra összeül az Európai Parlament.

„Eseményben nem lesz hiány: Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke elmondja első évértékelő beszédét, vitáztak a lengyel jogállamiságról és az ottani „LMBTI-mentes övezetekről”, valamint napirendre kerül a migráció is. Emellett pedig folyik a csata, hogy jogállamisági kritériumokhoz kössék a következő uniós költségvetés és a koronavírus gazdasági hatásait kezelő helyreállítási csomag forrásaihoz való hozzáférést.

Legutóbb a szociáldemokraták frakcióvezetője követelte Von der Leyennel, hogy lépjen fel keményebben Magyarország és Lengyelország ellen. Ne legyenek kétségeink, a jogállamisági aggodalmak alapvetően mindig erre a két országra koncentrálódnak, balliberális vezetésű tagállamok esetében lényegesen magasabb a képviselők ingerküszöbe. Ami a jogállamisági vitát illeti, már az utolsó nyári uniós csúcs után lehetett tudni, hogy bár az ötnapos tárgyalás se volt egyszerű, nem lesz könnyű az ősz.

Az Európai Parlament balliberális többségének álma, hogy hazánk és Lengyelország megbüntetésével segítsék a sikertelen ellenzéket, hátha sikerül valahogy kiprovokálni, hogy az emberek a kormány ellen forduljanak. Ebben pedig mindkét ellenzék gyalázatosan viselkedő képviselői remek partnerek.

Magyarország és Lengyelország támadása annyira fontos számukra, hogy holmi világjárvány sem szegte kedvüket. Sőt, a koronavírus ellen tett intézkedésekről kezdtek álhíreket terjeszteni. Elhíresztelték, nem működik a parlament, a kormány pedig örökre teljhatalmat kapott. Ez persze mind nem volt igaz, de a nyugati liberális média a Soros-hálózat úgynevezett szakértőivel és jogvédőivel közösen úgyis csak azt fogja írni és mondani, amit akar.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 36 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Fel lehet vetni, hogy Belgium jogállam-e?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés