Erre oda kell figyelni a kormánypártoknak!

2020. szeptember 14. 12:20

Kovács András
Facebook
A voksolásból nem lehet országos következtetéseket levonni, de két tanulsága mégis van ennek az eredménynek.

„Folytatódott az időközi választások sorozata vasárnap. A Fidesz-KDNP számára a hajdúszoboszlói vereség némileg váratlanul jött, de már az őszi voksoláskor is látszott, hogy ebben a körzetben a kormánypártok támogatottsága az országos átlaghoz képest alacsonyabb. 2019-ben 34,5 százalékos eredménnyel sikerült mandátumot szereznie a Fidesznek, míg most a 36,5 százalékos eredmény is kevés volt ehhez. A voksolásból nem lehet országos következtetéseket levonni, de két tanulsága mégis van ennek az eredménynek.

A győztes, Jónás Kálmán (független) hosszú évek óta a hajdúszoboszlói közélet aktív alakja, így egyre többen ismerik meg a tevékenységét. Jól látszik, hogy ha helyben valaki sokat foglalkozik és tesz az adott településért, akkor képes arra, hogy változtasson az erőviszonyokon. Mindez pedig jó példa lehet azok számára, akik hosszú évek óta ellenzékben politizálnak egy-egy településen, vagy kerületben. Másik tanulság, hogy a Fidesz számára a mostani választás nem bírt téttel, mivel a helyi közgyűlési többsége ettől függetlenül megmaradt, így minden bizonnyal a kormánypárti szavazók sem voltak aktívak.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 31 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha az ellenzék olyan jelölteket talál, akik helyben sokat tesznek az adott településért, akkor nem akkora gond, ha ők nyernek. Ez már egy sokkal jobb opció, mint az, hogy levitézlett pártcsinovnyikokat jelölnek az Orbánfóbiára apellálva.

A Fideszt - a kormányzás erodálta, bizonyos értelemben lepusztította.
Nincsenek világos vádakra, egyszerű gyalázkodásokra világos, egyszerű válaszok.
A hallgatás beleegyezés nem más, mint a lopás-korrupciós vádak elfogadása.
Ezért - és ha nem tartanak országos méretű előválasztásszerű rendezvénysorozatot, az ellenzéki előválasztásokkal egy időben, - a Fidesz el fogja veszíteni 2022-t.
A párt nem rendelkezik humán politikával, az empátiának nyomát nem mutatja.
Túl sok a kormányzásban eltöltött idő, túl sok egyéni emberi frusztráltságot lehet - egyébként teljesen abszurd módon! - hozzájuk kapcsolni.
Legalább a parlamenti képviselők egyharmadának cseréjére lenne szükség, átütően friss emberekkel, lásd a győri polgármester behozatalát, aki eredeti, karakteres figura.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés