Magyarországon lényegében nem volt bérátvállalás

2020. szeptember 13. 14:05

Fekete-Győr András
Facebook
A többi országban a fizetések jelentős részét az állam állta.

„Az egymásnak ellentmondó szabályokkal meghozott határzár, az obligát migránsozás, a külfölddel riogatás azonban csak egy eleme volt annak a szerencsétlenkedés-sorozatnak, amivel Orbán Viktor politikailag is megágyazott a második hullámnak. Aki beszélt pedagógussal az elmúlt hónapban, pontosan tudja, hogy az iskolákat a tanévkezdés előtt nem sikerült rendesen fertőtleníteni. Volt olyan intézmény, ahol a tanárok takarítottak, mert a KLIK felmondta a szerződést, volt, ahol a szülők dobták össze a fertőtlenítőt. Nevetséges, ha egy, magát a katonás erővel azonosító kormány oda nem tud eljutni nyolc hónappal egy világjárvány kirobbanását követően, hogy mindenhol legyen szappan meg felülettisztító. A kormányzás ugyanis elsősorban nem arról szól, hogyan veszünk duplán túlárazva reklámtáblán felületet a haver cégétől közpénzből, hanem arról is, hogy valóságos problémákat kell megoldani az egészségügytől a munkanélküliségen át a fertőtlenítésig.

Az alsó hangon 400 ezer, a koronavírus miatt munkanélkülivé vált honfitársunknak Orbán Viktor szó szerint semmit sem ajánlott. A kormány egyelőre addig jutott, hogy a közmunka és hadsereg között választhatnak. Na most képzeljük el a munkanélkülivé váló szakácsot, légikísérőt, és grafikust, ahogy mindent hátrahagyva kiskatonának és/vagy ároktisztítónak állnak. Ez nemcsak abszurd, de teljesen érzéketlen is; ráadásul nem oda csoportosítja a munkaerőt, ahol valóban szükség lenne rá. Úgynevezett rossz kormányzás. Hogy mit kellene ehelyett csinálni? Magyarországon lényegében nem volt bérátvállalás – a többi országban a fizetések jelentős részét az állam állta a koronavírus-járvány alatt azoknak a cégeknek, amelyek ezt nem tudták megtenni.

A kormány a vírus alatt olyan megszorításokat fogadott el, amelyek csődbe vihetik az önkormányzatok jelentős részét. Ez nemcsak politikailag veszélyes, hanem többek közt azért is, mert az önkormányzatok tartják fent az egészségügyi alapellátást, azaz a háziorvosi és szakorvosi rendszert. Egy járvány idején. Azt pedig sokan és sokféleképp megírták, hogy a magyar államnak nem nyerészkednie kellene a koronavírus-teszteken, hanem ingyenesen és tömegesen tesztelnie, hogy a vírus terjedését megállíthassuk. Úgy tűnik, ezt Orbán Viktoron és néhány maszktagadó politikustársán kívül ma már mindenki érti.”

Összesen 73 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Maszktagadó" - idióta!

Ezeknek sikerült az a páratlan bravúr, hogy még be sem jutottak a parlamentbe, és már a hazugságok és a féktelen vérdemagógia posványába süllyedtek - miközben "mellesleg" összeborultak Gyurcsány Ferenccel ... nesze neked, "21. század" meg "friss erő"...

A napelem meg atomerőmű, a rendőrökre dobott füstgránát meg játékboltban kapható partykellék.

Ez a faszi nem ígérkezik nagy falatnak Dobrevéknek. Botkát pár hét alatt leszedték...

Állam állta? Nem az adófizető? Vagy erről még nem súgtak neked Párizsból?

Válaszok:
hátakkor | 2020. szeptember 13. 14:53

"A többi országban a fizetések jelentős részét az állam állta."

Ezt a faszit - ha igaz - 300 jelölt közül castingolták ki :) Ez volt a legélesebb kés.

FEKETE-GYŐR ANDRÁS gátlástalanul hazudik!

Mi a faszom az a bérátvállalás? Az olyan mint a mini atomerőmű, de közben fotovoltatikus?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés