Ha miniszterelnök-jelöltnek hívnának, elgondolkodnék rajta

2020. szeptember 12. 8:51

Majtényi László
Hírklikk
Lehet abban logika, hogy aki jó volt ombudsmannak, meg ORTT-elnöknek, meg köztársasági elnökjelöltnek, az jó lehet miniszterelnöknek is. Csak nem biztos, hogy jó logika. Interjú.

„Végezetül, igaz, nem kinyitott vita, hogy ki legyen a miniszterelnök. És ebben a diskurzusban felvetődött Majtényi László neve is…

Nem tudom, kinek juthatott eszébe, nem hallottam ilyesmiről.

De vállalná a szerepet? 

Lehet abban logika, hogy aki jó volt ombudsmannak, meg ORTT elnöknek, meg köztársasági elnökjelöltnek, az jó lehet miniszterelnöknek is. Csak nem biztos, hogy jó logika. Szívem szerint, egyáltalán semmit nem vállalnék. Nekem jó életem van, és az én karakterem nem egy miniszterelnöké… nem is nekem való. Mellesleg a nevem újabban akkor szokott felmerülni, ha olyan pozícióról van szó, amit nem lehet megszerezni. 

Most van esély megszerezni?

Ügyes politizálással és jó adag szerencsével. Fenntartom azt az álláspontomat, hogy a Fideszt úgy lehet legyőzni egy választáson, ha a politikai veresége már a választások előtt bekövetkezik. Ahogy például a rendszerváltás bekövetkezett; az MSZMP egy vert sereg volt a választás napjára. És szándékosan nyúltam vissza a rendszerváltásig: egy autoriter rendszernek már a választások előtt el kell veszítenie az esélyt arra, hogy versenyben legyen. Vagyis a rendszernek lényegében már korábban meg kell buknia. 

Visszatérve a személyes szerepvállalásra: ha érkezne egy felkérés, hogy ön legyen az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje, gondolkodna rajta?

Igen, de idén hetven éves leszek, és egyáltalán nem vágyom ilyen felkérésre. Az lenne jobb, ha nem érkezne ilyen felkérés. Nem szeretnék miniszterelnök lenni. De, mondom, nyilván gondolkodnék rajta, mert nem tehetnék mást.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 98 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Miből lesz a cserebogár!?
Az Eötvös Károly Közpolitikai Intézetet 2003-ban Soros Alapítvány hozta létre.
Az EKINT jelenlegi elnöke Majtényi László.

Válaszok:
pollip | 2020. szeptember 12. 9:36

Németh Péter, az ellenzéki média fuggetlenobjektiv propagandistájának az interjúját olvashattuk, ami még a hirklikk olvasóit sem kápráztatta el.

Nocsak. Ezt nem tudtam, köszi a hírt.

Természetesen maga Mao. Az emberevő elvtársak vezére.

Jo logika.
Ezek szerint a Medgyessy-Gyurcsany-Bajnai rendszer tenylegesen autoriter volt, mert a valasztasokra ugy jelentkeztek be 2010-ben, hogy mar reges-regen negbuktak.
Nem kicsit, hanem nagyon nagyon.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés