Biztosan nem én voltam az egyetlen, akinek ezt át kellett élnie

2020. szeptember 12. 22:31

Gregor Bernadett
888
A posztomban nem véleményeztem, nem politizáltam, nem személyeskedtem.

Ön a Facebookon leírt néhány megalázó szituációt, amit a Színműveszeti Egyetem hallgatójaként 1991 és 1995 között kellett átélnie. Miért tartotta fontosnak, hogy felelevenítse ezeket az emlékeket?

Olyannyira mélyen érintettek ezek akkoriban, hogy a mai napig minden egyes történés, ami az intézménnyel kapcsolatos, rossz érzéssel, szorongással tölt el. A tisztánlátás végett érdemes azoknak is tudni ezekről a dolgokról, akik most esetleg nem akarnak változást az egyetemen, vagy elutasítóak ezzel kapcsolatban.

Láttam, hogy nagyon sokan posztolnak olyanok, akik nem jártak a Színművészetire, így értelemszerűen nem tudnak róla, hogy az intézmény falai között mi történt, mi történik.

A péntek esti Facebook-bejegyzésemben igyekeztem objektíven és tényszerűen megnyilvánulni. A posztomban nem véleményeztem, nem politizáltam, nem személyeskedtem. Ugyanakkor nagyon furcsa, hogy az emberek egy része azért támad, mert leírtam valamit, amit valaha nagyon rosszul éltem meg. Erre mondják azt, hogy áldozathibáztatás.

Ezek a megalázó esetek más hallgatókkal is előfordultak, előfordulnak az intézményben?

Nem akarok mások nevében beszélni, de biztosan nem én voltam az egyetlen, akinek ezt át kellett élnie.

A mi osztályunkban volt, aki ezt jobban, más rosszul jól viselte. Ami engem illet, én az utóbbiak közé tartoztam. Fontos azonban leszögezni, hogy ezekre a negatív tapasztalataimra már korábbi nyilvános megszólalásaimban is kitértem, sosem tagadtam, hogy nekem az a négy év, amit a Színművészetin töltöttem, nagyon nehéz volt.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 122 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Valóban nem. De kicsit rávilágít arra, kik is állnak ennek a mostani remek egyetemi bulinak a hátterében, és mit is jelent az a szabadság, amit a hallgatók védelmeznek. Akár még azon is elgondolkodhatsz néha csöndesen, miért nincs valós erkölcsi tőkéje az ellenzéknek a FIDESZ ellenében.

Mert még nem láttad egy darabban sem.

Mit nem kellett volna vállalnia? Ez volt a felvételin a feladat, te öntudatos 19 éves!

Az egész magyar színházi világ ilyen.

Csak kussolnak, összezárnak 70 éve.

És Gregor Bernadetthez? Csak azért kérdezem, mert én pl. nem tekintek szorongással a közgázra, amikor elmegyek mellette. Ha ő igen, akkor lehet, hogy valamit nem jól csináltak benne, nem?

A nyunyokáját aligha láttad, mert az a gyerekek alvókája.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés