Amikor „Etus férje” posztkommunista bosszút állt

2020. szeptember 10. 6:41

Stefka István
Pesti Srácok.hu
Horváth Ádámék 180 embert kirúgtak a tévétől.

„Volt egyszer egy szörnyű, sokak által ma is visszasírt sorozat, a proletár-kispolgári életérzést összegző Szomszédok. A sorozatot Horváth Ádám, a diktatúra sokat foglalkoztatott rendezője rendezte. A történetbe beleírta feleségét, a borzasztóan tehetségtelen és irritálóan színészkedő Csűrös Karolát. Ő volt az ország „Etusa”. Kevesen tudják, hogy »Etus férje«, a nemrégiben elhunyt Horváth volt az, aki levezényelte a posztkommunisták bosszúját, és Hornék elvárásának engedve 180 tévést rúgott ki egyetlen nap alatt. Horváthot – ahogyan Gyárfás Tamás cimboráját, Székely Ferencet is – Göncz Árpád nevezte ki.

»Egy korszak lezárult… – mondta A Hét műsorvezetője, régi kollégánk, Stefka István vasárnap este. Megindultság érződött a hangján, bár öreg profi módjára palástolni próbálta azt« – írta az Élet és Irodalomban (1994. július 8.) Gádor Iván, mélyen liberális újságíró szinte barátsággal rólam, aki kemény harcokat vívott a rendszerváltás után a magára találó nemzeti újságírókkal. Aztán Gádor Iván is magára talált, mert mindjárt megállapította, hogy Nahlik Gábor és Csúcs László, az elnöki jogkörrel felruházott alelnökök a mainál is sokkal nyomorúságosabb, lelkileg és szellemileg még szétzüllesztettebb állapotokat hagytak maguk mögött, mint bárki más tette volna. Még György Péter esztétát, SZDSZ-es szakértőt is beidézte, aki ezt nyilatkozta: »az önök teljesítményét a szabad Magyarországon az egyik leggyalázatosabb médiateljesítményének tartom«.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 32 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Egy hozzászólás már van, de nem látom - csak nem egy bérttroll volt az első? Ahogy minden más friss cikknél is?

Orbán Viktor és a 6. koporsó. Legendás jövendölés, ha kicsit optimista volt is.

"Valójában akkor, 1956-ban vette el tőlünk - mai fiataloktól - a jövőnket a Magyar Szocialista Munkáspárt. Ezért a hatodik koporsóban nem csupán egy legyilkolt fiatal, hanem a mi elkövetkező húsz vagy ki tudja hány évünk is ott fekszik."

Orbán Viktor, 1989.

Szocializmus, kommunizmus, ez csak a baloldaliaknak fontos, hogy melyik volt Magyarországon, és melyik a Szovjetunióban - ugyanaz a hiánygazdaságra épülő, emberellenes baloldali diktatúra volt mindenhol a keleti blokkban, nálunk kicsit élhetőbbre hangolva, hogy ne legyen lázadás.
Valóban, Amerikába, és onnan Nyugat-Eupába ugyanaz a bolsevizmus szivárog be, és veszi át a hatalmat, amelyik itt már egyszer mindent tönkretett.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés