Nem kér Baranyi Krisztina kitüntetéséből a Fradi sztárja

2020. szeptember 9. 14:34
Ferencváros polgármester nem csak a focitudása alapján díjazta volna Tokmac Nguent, írta meg a Magyar Nemzet.

Baranyi Krisztina polgármester javaslatára Ferencváros Sportjáért díjra terjesztették fel az FTC csatárát, aki azonban visszautasította a jelölést – írta meg a Magyar Nemzet. Tokmac Nguen döntését azzal indokolta, hogy nem szeretné, ha nevét bárki politikai célokra használná fel, hiszen ő egy labdarúgó, aki csupán a játékával akar örömet szerezni a szurkolóknak.

„Nemrég értesültem arról, hogy az a kerület, melynek a nevét viseli a klubom, engem talált méltónak arra, hogy kitüntetést adjon nekem. Ez megtisztelő. Szeretném azonban elmondani önöknek, hogy amit tettem, azt nem azért tettem, mert politizálni akartam. Az én dolgom a futball. (…) Azt sem szeretném, hogy az én ügyemet akár Magyarországon, akár bárhol a világon politikai célokra használja fel bárki. A Ferencváros egy sportklub, egy nagy család, ami nekem nagyon fontos. Boldog vagyok, ha örömet tudok szerezni a szurkolóinknak. Én csak ennyit szeretnék, a játékommal boldoggá tenni másokat. Nem szeretném, ha engem egyik vagy másik politikai oldalhoz tartozónak tekintenének. Minden elismerésnek és díjnak örülök, de azt kérem, hogy vegyék tudomásul, amikor azt mondom, ezt a jelölést most nem fogadhatom el. A focipálya az én igazi otthonom. Amiben hiszek, és ami személyesen érint, azokért az ügyekért díjak nélkül is ki fogok állni a jövőben is” – írta mai keltezésű, Baranyi Krisztina polgármesternek, valamint a ferencvárosi képviselő-testületnek címzett levelében Tokmac Choi Nguen.

A Ferencváros 10-esének döntése a Magyar Nemzet birtokába jutott, Baranyi Krisztina által szignált előterjesztés szövegének ismeretében válik világossá: „Nguen nem csak csupaszív játékával, hanem sportszerű hozzáállásával és bátran humánus magatartásával is sokak példaképe lehet. Nem sokkal a magyar kormány menekültellenes gyűlöletkampányának csúcsra járatását követően került az országba. Az államilag gerjesztett gyalázatos hisztéria jelentősen fokozta a stadionokban amúgy is gyakran tapasztalható rasszista hangokat. A kenyai származású játékos ebben közegben állt ki a legfontosabb emberi értékek mellett, amikor a felcsúti Puskás Akadémiának lőtt gólját a meze alatt viselt trikón látható »Justice for George Floyd« felirattal ünnepelt.”

(Magyar Nemzet)

 

Összesen 121 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kubatov segített neki a döntésben.

Jó, de a G. Floydos póló, az nem politikai üzenet, csupán egy alapszimpátia.
Viszont, amiért az UEFA valóban megbüntetheti, ne feledd, kiknek a kezébe került, kik orozták el a Platini elleni hadjárattal, nos az az:
Amiért nem fogadta el a szolidarista-demiokrata baranyi elvtársúrnő kitüntetését, amely a rasszizmus elleni harc jegyében íródott.
És mint tudjuk - No Racism! - az UEFA maga a rasszizmusellenesség.
Kivéve, amikor izraeli tankok, légi rakéták lakóházakat döntenek le a Gázai övezetben vagy Ciszjordániában.

Mondjuk, mert kiakasztotta az alapügy. Engem is. Ami azóta lett belőle, az viszont katasztrófa.

"Justice for George Floyd"

Tocamac nyitott kapukat döngetett, Floydnak volt justice. Baranyi
indoklása vérlázítóan provokatív. Ilyenbe belerángatni egy sportolót,
nos ez egyszerűen minősíthetetlen.

Floyd bűnöző és túladagolás miatt meghalt. Bekapta a corpus delictit.

Csodálkoztam is, hogy az egyébként látványosan foci- és Fradigyűlölő Baranyi még a Fradi fekete játékosaiban sem találja meg az egyébként potenciálisan bennük rejlő propagandalehetőséget.

"Az igazság (nem világhisztéria) Floydnak is jár"

Meghalt. Megtagadta a szakszerűen, udvariasan, türelmesen intézkedő zsaruk utasításait. Be volt tépve, mint állat és a nála levő adagot is bekapta, hogy eltűntesse a corpus delictit, ami halálosnak bizonyult.
Már sokat nem ér ezzel az igazsággal.

Az a helyzet, hogy olyan szaktudással rendelkezik, amivel jelenleg a hazai munkerőpiacon a szakmájában magyarok nem rendelkeznek, mellesleg norvég állampolgár. Góljaival igen komoly pénzeket keres a klubjának, mely összeg az "eladásával" tovább növekedhet. Szóval semmilyen szinten nem illeszthető be a Jobbik 2014-es retorikájába. Amúgy jelenleg maximum 20 színes bőrű focista játszik nálunk a világ minden tájáról, ami nem nevezhető tömegesnek és csak Jobbikosok és DK-sok mossák össze az illegális migrációval.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés