ÁSZ: Tíz éve súlyos pénzügyi szabálytalanságok vannak a SZFE-n

2020. szeptember 8. 17:39
A Színház- és Filmművészeti Egyetem gazdálkodását tíz éve sorozatos és visszatérő szabálytalanságok jellemzik – írja közleményében az Állami Számvevőszék.

Az ÁSZ közleményben reagált arra, hogy Novák Eszter, az SZFE eddigi rektorhelyettese az ATV-n azt nyilatkozta, „nincs átadás-átvétel” a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A közleményből ráadásul az is kiderül, hogy a Számvevőszék 2013-ban állapított meg 2009-ig visszamenőleg súlyos hibákat, amiket az egyetem eddigi vezetése azóta sem oldott meg.

Az Állami Számvevőszék közleményében felhívja a figyelmet a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) modellváltásával kapcsolatos, a törvényi előírások érvényesítését biztosító átadás-átvétel előkészítésére és megvalósítására, a közpénzekkel és közvagyonnal való átlátható elszámolás megteremtése érdekében – írja az Origo.

„A felsőoktatási intézményeknek mintaadó, példaértékű szervezeteknek kell lenniük”

Az SZFE gazdálkodását mintegy 10 éve sorozatos és visszatérő szabálytalanságok jellemzik.

„A közpénzekkel gazdálkodó minden szervezet köteles a nyilvánosság előtt elszámolni a közpénzekre vonatkozó gazdálkodásával. A közpénzeket és a nemzeti vagyont az átláthatóság és a közélet tisztaságának elve szerint kell kezelni” – ezt írja elő az Alaptörvény.

„A felsőoktatási intézményeknek mintaadó, példaértékű szervezeteknek kell lenniük. Össztársadalmi érdek, hogy ezek az intézmények szabályosan működjenek, maradéktalanul betartsák a gazdálkodásukat meghatározó előírásokat, szabályszerűen használják fel a rájuk bízott közpénzt és példát mutassanak az általuk oktatott hallgatóknak is” – teszi hozzá az ÁSZ.

Az ÁSZ számos hiányosságot és szabálytalanságot tárt fel

Az Állami Számvevőszék 2014-2015-ben minden állami fenntartású felsőoktatási intézmény gazdálkodásának 2009-2013. közötti időszakra vonatkozó ellenőrzését elvégezte. Ekkor derült ki, hogy a Színház- és a Filmművészeti Egyetemen a korrupciós veszélyek és szabaálytalanságok ellen védettséget biztosító belső kontrollrendszer kialakítása és működtetése nem felelt meg a jogszabályi előírásoknak .

Az ÁSZ számos hiányosságot és szabálytalanságot tárt fel az SZFE pénzügyi és vagyongazdálkodásában is.

Az ÁSZ 11 – több alpontból álló – javaslatot tett az SZFE rektorának, amelyek alapján az Egyetem vezetése 38 feladatból álló intézkedési tervet állított össze. Ennek végrehajtását az ÁSZ 2018 februárjában értékelte, amely során megállapította, hogy az egyetem vezetése az intézkedési tervében vállalt 38 feladatból mindössze 4-et hajtott végre határidőre. Az SZFE-n kialakított irányítási rendszer továbbra sem támogatta a szabályos, átlátható és elszámoltatható közpénzfelhasználást – írja az Origo.

Az állami vagyon védelme nem volt biztosított, és kimutatása sem volt átlátható

A feltárt közpénzügyi kockázatok, illetve felelőtlen vezetői magatartás újabb ÁSZ-ellenőrzés megindítását tették indokolttá, amely 2019 májusában fejeződött be. Kiderült, hogy az SZFE belső kontrollrendszere nem biztosította a közpénzekkel való átlátható, szabaályszerű, felelős gazdálkodás feltételeit. A korrupciós veszélyeztetettség elleni védelmet biztosító integritás kontrollrendszer kiépítése továbbra sem történt meg. Az állami vagyon védelme nem volt biztosított, és kimutatása sem volt átlátható – írja az Origo.

Az ÁSZ arra is felhívta a figyelmet, hogy mivel az Egyetem gazdálkodása évek óta nem felel meg a törvényi előírásoknak, ezért a közpénzek szabályszerű felhasználása és a közvagyon védelme érdekében indokolt lehet megfontolni az SZFE közfeladatainak más szervezeti keretek között történő ellátását.

Címlapképen: Upor László, az egyetem szeptember elsejei hatállyal lemondott rektorhelyettese beszédet mond a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) Szentkirályi utcai épületénél az SZFE és a Parlament között szervezett élőláncon 2020. szeptember 6-án. Fotó: MTI/Mónus Márton

Összesen 220 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hát nem, nem, nem! Itt az ÁSZ a kormány bosszúját érvényesíti. Hót' biztos!...

Lefordítom: Haveroknak talicskán a nokiásdobozok, most és
mindörökké. Az adót meg fizesség a gojok, az való nekik.

Lehet menni tüncikézni!

Orbán már 2014 környékén tudta, hogy 2020-ban kinevezi
Vidnyánszkyt és a hallgatók tüntetni fognak. Namost, ha valaki ennek
ismeretében nem szavaz Orbán Viktorra, az egyszerűen hülye.

Na majd védekeznek, hogy újabb politikai támadás.

Úgy mondtak le, hogy telekurtoltek a médiát a lemondással, aztán jogilag, hivatalosan nem is mondtak le. Lehet, hogy most semmisítik meg az iratokat?

Na most kellene egy nemzeti konzultációt indítani, maradjon-e állami ez az egyetem!

Ne terelj, hanem olvasd el a cikket.
Az ÁSZ 2013-tól kéri a törvényes pénzügyi működést.
Ezt 2019-ig nem biztosították.

Hol a pénz? Erre adj választ? Hol van a pénz?
Ameddig nincs válasz, addig ez az egész cirkusz csak a mocskos pénz miatt van!

Hogy ki a felelős?

Természetesen a SZFE kancellárja, VONDERVISZT Lajos a felelős.
1.)
VONDERVISZT 2015-ben kapta meg a kinevezését.
2.)
2018-tól újabb 3 évre az EMMI minisztere
(Kásler nem tudott a súlyos gazdasági szabálytalanságokról?)
előterjesztésére Orbán Viktor ismét őt bízta meg a kancellári teendőkkel:
http://szfe.hu/hirek/folytatja..
3.)
2020. aug. végén az ITM minisztere előterjesztésére
- NEM A SÚLYOS GAZDASÁGI SZABÁLYTALANSÁGOK MIATT (azokról se Palkovics, se Orbán nem tudott?),
- HANEM a SZFE fenntartóváltása miatt
Orbán Viktor visszavonta VONDERVISZT Lajos kancellári megbízatását:
https://szinhaz.online/orban-v..
4.)
2020.09.02., Origo
A Színház- és Filmművészetért Alapítvány az alábbi közleményt adta ki:
...A mai napon aláírta új szerződését, így folytatja munkáját az SZFE eddigi kancellárja, dr. VONDERVISZT Lajos.
https://www.origo.hu/itthon/20..
5.)
2020.09.05., Origo
"Az Origo információi szerint önkéntes karanténba vonult a Színház- és Filmművészeti Egyetem kancellárja, VONDERVISZT Lajos, mert olyan emberekkel tárgyalt, akikről később kiderült, hogy koronavírussal fertőzöttek."

Ennél jobbat nem tudott kitalálni az ÁSZ vezér, mint kifogást, miután megkapta a felszólítást a főnöktől, hogy ők is szálljanak be a balhéba.

Most 2020-at írunk. Mesélj már arról, hogy miért is tartott 5 évig, hogy boruljon a bili?????
Miért pont most, amikor egyre nagyobb a botrány, derülnek ki ezek a hiányosságok???

Válaszok:
pollip | 2020. szeptember 8. 20:47

Ki kell várni a végét. Hosszú lesz, az valószínű.

Azt nem értem csak, hogy ha 2018-ban a megállapított hibákból csak négyet korrigáltak, akkor mire vártak, miért nem léptek azonnal a vezetéssel szemben. ( Ha a 38-ból 30-t helyrehoznak, akkor megérteném, mert látszik a fejlődés.) Egyébként meglepő az, hogy egy ennyire fontos dolog csak most derül ki.

Azért, mert az egyik egyetemi valaki azt mondta, hogy nem lesz átadás-átvétel. Erre reagált az ász, hogy bizony kell az, mert nem mentek rendben a dolgok.

Sokan nem tudják, úgy tűnik.

Igaz, de mégis komoly hatalom. Egyébként most jut eszembe, ennek az Egyetemnek is kell legyen Kancellárja, az úgy tűnik, hogy nem vett észre semmit. Kötelessége lett volna a gazdasági ügyek, a pocsékolás vizsgálata.

A napokban kíváncsiságból rákerestem a Szfe ügyeire, és én is rátaláltam az ÁSZ vizsgálatok eredményeire. Arra is, hogy az ÁSZ már 2018-ban! javasolta az Szfe finanszírozásának átalakítását, hivatkozva az átláthatatlan pénzkezelésre.

Érdekes. De miért is lepődök meg azon, hogy tkp a pénzről szól az egész...

Vagyis munkássága alapján a bányász béka alfara alatt...

Ez kellett? Nesze:

1.)
"Az Állami Számvevőszék 2014-2015-ben minden állami fenntartású felsőoktatási intézmény gazdálkodásának 2009-2013. közötti időszakra vonatkozó ellenőrzését elvégezte.
...Az ÁSZ számos hiányosságot és szabálytalanságot tárt fel az SZFE pénzügyi- és vagyongazdálkodásában."
Tehát:
- vizsgált időszak: 2009-2013
- ÁSZ jelentés dátuma: 2015 március
https://www.asz.hu/storage/fil..

2.)
"A feltárt szabálytalanságok kijavítása érdekében az ÁSZ 11 – több alpontból álló – javaslatot tett az SZFE rektorának, amelyek alapján az Egyetem vezetése 38 feladatból álló intézkedési tervet állított össze."
Tehát:
- ÁSZ javaslat (a jelentésben) dátuma: 2015. március

3.)
Vonderviszt Lajos 2015 január 1-től a SZFE (első) kancellárja.
Feladatkör:
"Az egyetem gazdasági, pénzügyi, kontrolling, belső ellenőrzési, számviteli, munkaügyi, jogi, igazgatási és informatikai valamint az intézmény vagyongazdálkodásának, műszaki, létesítményhasznosítási, üzemeltetési, logisztikai, beszerzési és közbeszerzési tevékenységének irányítása.
Ennek végrehajtását az ÁSZ egy 2018 februárjában lezárt utóellenőrzés keretében értékelte, amely során megállapította, hogy az Egyetem vezetése az intézkedési tervében vállalt 38 feladatból mindössze 4-et hajtott végre határidőben. Az SZFE-n kialakított irányítási rendszer továbbra sem támogatta a szabályos, átlátható és elszámoltatható közpénzfelhasználást."
https://szfe.hu/kancellar/#147..

4.)
Tehát:
2015 márciusában Vonderviszt már kancellár, amikor a SZFE megkapja az ÁSZ jelentését, benne a javaslatokkal. Kancellárként biztosan részt is vesz az Egyetem 38 feladatból álló intézkedési tervének összeállításában.

5.)
"A feltárt közpénzügyi kockázatok, illetve felelőtlen vezetői magatartás újabb ÁSZ-ellenőrzés megindítását tették indokolttá, amely 2019 májusában fejeződött be."
A 2019-es ÁSZ-jelentés:
https://www.asz.hu/storage/fil..

A KANCELLÁRT személy szerint hibáztató idézetek a jelentésből:
"A SZERVEZETI INTEGRITÁST SÉRTŐ ESEMÉNYEK KEZELÉSÉNEK eljárásrendjét, valamint az integrált
kockázatkezelés eljárásrendjét a Bkr. 6. § (4) bekezdésében foglaltak ellenére a Kancellár nem szabályozta."
"A Bkr. 7. § (4) bekezdésének előírásának ellenére a Kancellár az integrált kockázatkezelési rendszer koordinálásért felelős személyt nem jelölte ki."
"A Kancellár a Bkr. 7. § (1) bekezdésében foglaltakkal ellentétben nem működtette az integrált kockázatkezelési rendszert az Egyetem minden tevékenységére kiterjedően."
"A Kancellár a Bkr. 9.§ (1) bekezdésében foglaltak ellenére nem tett eleget az információs és kommunikációs rendszer működtetésére vonatkozó előírásoknak."
"A Kancellár az Info tv. 37. § (1) bekezdését megsértve nem tette közzé az 1. melléklet III/1. pontjában meghatározott, 2017. évi költségvetési beszámolót."

6.)
A fentiek ismeretében bizony, megállapítható,
hogy a SZFE kancellárja, Vonderviszt Lajos súlyos gazdasági szabálytalanságokért felelős.

Székely Gábor és csapata 50 éve "tanítanak".
Sokan közülük látták Lenint, Sztálinnal havonta találkoztak.
"az egyetem vezetése a vállalt 38 feladatból mindössze 4-et hajtott végre.
Az állami vagyon védelme nem volt biztosított, és kimutatása sem volt átlátható"
Ezek piti dolgok. A számonkérés, a felelősség elől a színházi dramaturgia szabályai szerint félresliccolunk, de megvádolunk másokat, Dohány utcai módra:
1. Fellázítjuk a hallgatókat, hogy bennünket állami terrorral üldöznek.
2. Ha vizsgálat indul a lopásaink miatt, így azt mondhatjuk, üldöznek bennünket.

Nem, nem, nem hazudok.
Az ÁSZ nem is állapíthat meg lopást.
Ő csak tényeket ír le, amit tapasztal.

fELJELENTÉSHEZ MINDENKINEK JOGA VAN.
aZ ász-NAK PEDIG JOGA ÉS KÖTELESSÉGE A VIZSGÁLAT ÉS A KÖVETKEZTETÉS, A FELSZÓLÍTÁS.
A FELJELENTÉS tehát nem minden esetben nem kötelessége.
1. "A számvevő a Büntető Törvénykönyv szerint hivatalos személynek minősül, ezért őt a büntető eljárásjog szabályai szerint feljelentési kötelezettség terheli. Ehhez kapcsolódóan az Állami Számvevőszékről szóló törvény úgy rendelkezik, hogy ha az ÁSZ az ellenőrzése során bűncselekmény gyanúját állapítja meg, megállapításait köteles az illetékes hatósággal haladéktalanul közölni. Egyéb jogellenes cselekmény esetén a felelősség tisztázását, érvényesítését kezdeményezheti.

A két szabály együttes értelmezésére vonatkozóan a JTO kidolgozta azokat a szempontokat és követelményeket, amelyek alapján elhatárolható, hogy mely esetekben kell a számvevőnek, mint hivatalos személynek feljelentést tennie, illetve mely esetekben keresi meg az illetékes hatóságot az ÁSZ."
2. "Az Állami Számvevőszék felhívja a figyelmet a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) modellváltásával kapcsolatos, a törvényi előírások érvényesítését biztosító átadás-átvétel előkészítésére és megvalósítására, a közpénzekkel és közvagyonnal való átlátható elszámolás megteremtése érdekében. Az SZFE gazdálkodását mintegy 10 éve sorozatos és visszatérő szabálytalanságok jellemzik. Az ÁSZ célja a közpénzek és közvagyon védelme, a közpénzügyek fejlesztése."
ITT MINDEN VALÓSZÍNŰSÉG SZERINT az átadás-átvétel körül akarnak hisztériát, Brüsszelt kiáltani a lelépő, 50 éve irányító banda.
Ha tiszta lenne a képlet, az SZFE pénzügyi állapota, ebben az esetben az átadás-átvételnek réges rég meg kellett volna indulnia.
Erről azonban szó sincs.
Viszont, bolsevik módszer alapján: Ha elkövettél valami törvénybe ütközőt, akkor:
VÁDOLJ, VÁDOLJ, VÁDOLJ...

Válaszok:
Schollander | 2020. szeptember 9. 10:40

A ma 0:44-kor írt válaszom FOLYTATÁSA:

A 2015 január 1. ELŐTT elkövetett gazdasági szabálytalanságokért
a SZFE gazdasági főigazgatója (akkor az egyetemen még nem volt kancellári rendszer) a felelős.
DE
a 2015 január 1. UTÁN elkövetett gazdasági szabálytalanságokért
már a SZFE kancellárja, VONDERVISZT LAJOS a felelős.
Az ő felelőssége teljesen EGYÉRTELMŰ a linken is megadott két ÁSZ-jelentésből.
Ebből következően
jogos a kérdés:
2020. szeptember elején
VIDNYÁNSZKYÉK HOGYAN KÖTHETTEK SZERZŐDÉST
ezzel A SÚLYOS GAZDASÁGI SZABÁLYTALANSÁGOKÉRT FELELŐS VONDERVISZT LAJOSSAL
A KANCELLÁRI TEVÉKENYSÉGE FOLYTATÁSÁRA?

Tájékoztatásul:
Színház- és Filmművészeti Egyetem Alapító Okirat (hatályos: 2020.09.01-től)
"Preambulum
... A Színház- és Filmművészeti Egyetem 2020. szeptember 1. napjától a Színház- és Filmművészetért Alapítvány fenntartásában működik.
V. Az Egyetem szervezete, fenntartott intézményei
4. Kancellár
4.5.
A kancellárt a fenntartó bízza meg, menti fel és gyakorolja fölötte a munkáltatói jogokat."
https://szfe.hu/wp-content/upl..

Na, ez az a nem elhanyagolható részlet,
amit az ÁSZ-jelentéseket lobogtató kormánymédia
meg az itteni kormánypárti nickek oly ÖÖÖgyesen elkerülnek...

A 2015 január 1. UTÁN elkövetett gazdasági szabálytalanságokért
a SZFE kancellárja, VONDERVISZT LAJOS a felelős.
Az ő felelőssége teljesen EGYÉRTELMŰ az általam linken is megadott két ÁSZ-jelentésből.
Ebből következően
jogos a kérdés:
2020. szeptember elején
VIDNYÁNSZKYÉK HOGYAN KÖTHETTEK SZERZŐDÉST
ezzel A SÚLYOS GAZDASÁGI SZABÁLYTALANSÁGOKÉRT FELELŐS VONDERVISZT LAJOSSAL
A KANCELLÁRI TEVÉKENYSÉGE FOLYTATÁSÁRA?

Szerinted normális,
hogy miközben a SZFE-t súlyos gazdasági szabálytalanságok miatt (is) támadja a kormányzati média,
aközben Vidnyánszkyék új szerződést kötnek
a súlyos gazdasági szabálytalanságokért felelős SZFE-kancellárral, hogy az folytathassa munkáját.

Tudom, hogy háború folyik és háborúban csak a győzelem a fontos, és távolról nézve nekem sem tetszik a magyar színművészet állapota, ahogy erről már több helyen írtam itt, de ez egy alattomos játék.

Nem tudtuk meg, mi volt abban a 38 pontban, de ebből a szövegből nem következik, hogy az egyetemen az Áht. előírásaiba ütköző gazdálkodási szabálytalanságokat követtek el. Aki az államháztartási kérdésekben valamennyire jártas az tudja, hogy az "integritás kontrollrendszer kiépítése" mögött egy EU-s blabla húzódik. Egy átlagember, ha beleolvasna ebbe az EU-s bürokrácia által előállított új diszciplinába, a 'korrupción' kívül egy kumma szót nem értene belőle. (A 'korrupcióval' pedig éppen mi magyarok tudjuk a legjobban, hányféleképpen él vissza a baloldali uniós politikai elit.) Ennél is nagyobb probléma ezzel a blablával, hogy ami belőle valamiféle szakmaisággal mégis előírássá tehető, annak csak a hivatalszerűen működő intézmények esetében van értelme. Oktató és kutató szervezetek esetében mindez csupán idióta papírgyártás, semmi egyéb.

Persze, mindezt nem az ÁSZ találta ki, számára is EU-s előírás, hogy ezt a papírgyártást ellenőriznie kell. Annak oka, hogy az utóbbi időben ezt mégis a működésük középpontjába helyezték, az, hogy ez a blabla szögletes elmék számára kiválóan alkalmas tudományos és hivatali karrierépítésre. Az ilyen típusú karrierek egyik fő iránya pedig éppen az állami ellenőrző szervezetek vezetői pozíciói felé vezet.

A formális előírásoknak - még ha értelmetlenek is - persze meg kell felelnie még az egyetemeknek is. Ha a színművészeti egyetemen nem tették meg, az hiba. Ám emiatt ÁSZ közleményt kiadni, s abban a közvéleményt úgy orientálni, mintha ott korrupció zajlana, az viszont politikai manipuláció.

Ez akkor is így van, ha háború zajlik (szerintem fölösleges és értelmetlen háború) és a másik oldalon liberálkommunista mentalitással harcolnak.

1.)
TE ne írj valótlanságot!
A korábbi beírásaimban semmiféle valótlanság nem volt.

2.)
Olvastam a 6:50-es hozzászólásodat, de nem reagáltam rá, mert azt mellébeszélésnek tartom.
De ha forszírozod, akkor most részletezem:
Én Vonderviszt felelősségéről és a vele ÚJ szerződést kötő SZFE kuratórium felelősségéről írtam.
Ezzel kapcsolatban részedről mellébeszélés volt
- linkeket adni arra, hogy milyen vitás körülmények után került Vonderviszt kancellári munkakörbe
- linket adni arra, hogy a Vonderviszt ELŐDJE, az SZFE gazdasági főigazgatója mit követett el.
Vonderviszt 2015. január 1. kezdéssel a SZFE kancellárja lett.
Az ő kancellársága alatt történt súlyos szabálytalanságokért ő, Vonderviszt Lajos a felelős.

A SZFE-t vizsgáló második ÁSZ-jelentés 2019.05.02-án jelent meg:
https://www.asz.hu/storage/fil..
benne megnevezve a KANCELLÁRT,
mint gazdasági szabálytalanságok elkövetőjét:
"A SZERVEZETI INTEGRITÁST SÉRTŐ ESEMÉNYEK KEZELÉSÉNEK eljárásrendjét, valamint az integrált
kockázatkezelés eljárásrendjét a Bkr. 6. § (4) bekezdésében foglaltak ellenére a KANCELLÁR nem szabályozta."
"A Bkr. 7. § (4) bekezdésének előírásának ellenére a KANCELLÁR az integrált kockázatkezelési rendszer koordinálásért felelős személyt nem jelölte ki."
"A KANCELLÁR a Bkr. 7. § (1) bekezdésében foglaltakkal ellentétben nem működtette az integrált kockázatkezelési rendszert az Egyetem minden tevékenységére kiterjedően."
"A KANCELLÁR a Bkr. 9.§ (1) bekezdésében foglaltak ellenére nem tett eleget az információs és kommunikációs rendszer működtetésére vonatkozó előírásoknak."
"A KANCELLÁR az Info tv. 37. § (1) bekezdését megsértve nem tette közzé az 1. melléklet III/1. pontjában meghatározott, 2017. évi költségvetési beszámolót."

Az ÁSZ-jelentés végén ez áll:
"A jelentéstervezetet a Számvevőszék 15 napos észrevételezésre megküldte az ellenőrzött szervezet
vezetőinek az ÁSZ tv. 29. § (1) bekezdése előírásának megfelelően.
A Színház és Filmművészeti Egyetem rektora és kancellárja a jelentéstervezet megállapításaira az
ÁSZ tv. 29. § (2) bekezdése értelmében biztosított 15 napon belül észrevételt nem tettek."

3.)
Azóta TÖBB, mint 1 ÉV telt el.
Vajon milyen alapon hivatkozhatna az ártatlanság vélelmére Vonderviszt,
ha még annyi sem telt tőle, hogy 2019 májusában valamilyen észrevételt tegyen az ÁSZ-nak?

4.)
Én bizony, hibáztatom Vidnyánszkyékat is. Az SZFE ÚJ fenntartójaként az Egyetem legfontosabb gazdasági pozíciójának betöltésére szerződést kötnek valakivel, de előzőleg nem tájékozódnak
arról, hogy az illető milyen munkát végzett azon Egyetemen, aminek fenntartását éppen ők végzik.

Ismételten felhívtad a figyelmemet, hogy "feljelentés történt".
Mármint Vonderviszt SZFE-kancellár részéről, még 2015-ben.
DE vajon lett annak a 2015-ös feljelentésnek a következménye?
Én nem találtam hírt róla. És te?

Azt viszont megtaláltam
(ezzel ki is elégítve a kíváncsiságodat),
hogy KI VOLT 2015 ELŐTT a Színművészeti GAZDASÁGI FŐIGAZGATÓJA.
BUKOVSZKY MAGDOLNA
gazdasági főigazgatóként írta alá, már a SZFE 2004-es alapokmányát,
http://www.nefmi.gov.hu/letolt..
és a Felsőoktatási Információs Rendszer adatai szerint 2014.04.17-ig volt abban a pozícióban.
(Utána alig 1 évig Uhlman Csilla volt a gazdasági vezető, de az ő ideje már belenyúlt Vonderviszt kancellári időszakának elejébe.)

Ami Bukovszky Magdolnát illeti, ő - közvetlenül a SZFE-től való 2014-es távozása után -
az Országos Klinikai Idegtudományi Intézet (OKITI) gazdasági igazgatója lett,
ott még 2018-ban is pozícióban volt (ma már nem).
https://weborvos.hu/egeszsegpo..

Prüntyike, te már megint csak hadoválsz.
A hadovád viszont sz.rt sem ér a TÉNYEKKEL szemben:

2015 márciusában Vonderviszt már kancellár, amikor a SZFE megkapja az ÁSZ jelentését, benne a javaslatokkal. Kancellárként biztosan részt is vesz az Egyetem 38 feladatból álló intézkedési tervének összeállításában.

"A feltárt közpénzügyi kockázatok, illetve felelőtlen vezetői magatartás újabb ÁSZ-ellenőrzés megindítását tették indokolttá, amely 2019 májusában fejeződött be."
A SZFE-t vizsgáló második ÁSZ-jelentés 2019.05.02-án
jelent meg:
https://www.asz.hu/storage/fil..
benne
megnevezve a KANCELLÁRT (aki ugye, Vonderviszt Lajos),
mint gazdasági szabálytalanságok elkövetőjét:
"A SZERVEZETI INTEGRITÁST SÉRTŐ ESEMÉNYEK KEZELÉSÉNEK eljárásrendjét, valamint az integrált
kockázatkezelés eljárásrendjét a Bkr. 6. § (4) bekezdésében foglaltak ellenére a KANCELLÁR nem szabályozta."
"A Bkr. 7. § (4) bekezdésének előírásának ellenére a KANCELLÁR az integrált kockázatkezelési rendszer koordinálásért felelős személyt nem jelölte ki."
"A KANCELLÁR a Bkr. 7. § (1) bekezdésében foglaltakkal ellentétben nem működtette az integrált kockázatkezelési rendszert az Egyetem minden tevékenységére kiterjedően."
"A KANCELLÁR a Bkr. 9.§ (1) bekezdésében foglaltak ellenére nem tett eleget az információs és kommunikációs rendszer működtetésére vonatkozó előírásoknak."
"A KANCELLÁR az Info tv. 37. § (1) bekezdését megsértve nem tette közzé az 1. melléklet III/1. pontjában meghatározott, 2017. évi költségvetési beszámolót."

Az ÁSZ
- NEM a 2015 előtti "gazdasági főigazgató"-t
- HANEM a 2015 utáni KANCELLÁR-t teszi felelőssé az ÁSZ,
felfogtad, Prüntyike?

Prüntyike, te már megint elhasaltál...
(:-)))

Részedről "szekund parád"?
Na neee...
amit "te asszonyi barom" itt - ellenérvek helyett - bemutattál,
az csak hadova, de még annak is a primitív fajtája...

Ezt írtad:
"A jelentés 2013.-as.
Na akkor áruld el, hogy minek pampogsz 2015 és az utána történt eseményekről? Hogy jön ez ide?"

Na, akkor elárulom:
úgy jön ide, hogy NEM EGYETLEN JELENTÉSRŐL VAN SZÓ!
(Felfogtad?)
Egyébként ez a beírásomból is világos ("A SZFE-t vizsgáló MÁSODIK ÁSZ-jelentés...")
Sőt, az ÁSZ honlapján
most találtam még egyet, az általam írt kettő közötti harmadik jelentést is.

Tudtál követni? Na, akkor most jól figyelj!

1. ÁSZ-jelentés 2015. március
"Az ellenőrzés típusa
szabályszerűségi ellenőrzés."
"Az ellenőrzött időszak
2009. január l. - 2013. december 31. (az eredmény-szemléletű számvitel bevezetésével kapcsolatban az ellenőrzött időszak vége: 2014. április 30.)"
https://www.asz.hu/storage/fil..
(Ebben "gazdasági főigazgató" szerepel, aki nem Vonderviszt, hanem bizonyos Bukovszky Magdolna.)

2. ÁSZ-jelentés 2018.03.13. (utóellenőrzés)
"Az ellenőrzés típusa
megfelelőségi ellenőrzés."
"Az ellenőrzött IDŐSZAK
Az utóellenőrzés alapját képező számvevőszékijelentés közzétételének napjától (2015. március 19.) az ellenőrzésről szóló kiértesítő levél keltének napjáig (2017. március 21.) tartó időszak"
https://www.asz.hu/storage/fil..
Ebben már "Kancellár" szerepel - aki ugye, Vonderviszt Lajos.
Memorizáltad az IDŐSZAKOT?

3. ÁSZ-jelentés 2019.05.02.
"Az ellenőrzés típusa
megfelelőségi ellenőrzés."
"Az ellenőrzött IDŐSZAK
A 2017. év, illetve a 2018. június 30-ig terjedő időszak
https://www.asz.hu/storage/fil..
Ebben is "Kancellár" szerepel - aki ugye, Vonderviszt Lajos.
Memorizáltad az IDŐSZAKOT?

A linken olvasható 2., de főleg a 3. jelentés félreérthetetlenül megnevezi a KANCELLÁRT (aki ugye, Vonderviszt Lajos), mint gazdasági szabálytalanságok elkövetőjét.
Na, így jön ide 2015 és az utána történtek.

Most pedig kelj fel szépen, porold le magad, és töröld meg az orrodat.
Hogyan tudtál ilyen csúnyán elhasalni?
(:-))))))))))))))))

Ugorj vissza Pöcsike,
a tegnap 20:53-as beírásomra, és próbáld felfogni.
Hajrá, Pöcsike!

Nem, Pöcsike, nem.
A hadovád sz.rt sem ér.

Mars vissza a tegnap 20:53-as beírásomra,
jelentkezz, ha felfogtad!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés