Karácsony Gergely újraindul a Párbeszéd társelnöki posztjáért

2020. szeptember 7. 8:16
Az önkormányzati választások előtt még arról beszélt, hogy ha főpolgármesterré választják, akkor lemond a társelnöki tisztségről – írta meg a Magyar Hang.

A párt szeptemberben tartja tisztújítását. Ismét versenybe száll a Párbeszéd társelnöki posztjáért Karácsony Gergely budapesti főpolgármester – ezt az érintett közölte a Magyar Hanggal. Karácsony Gergely az önkormányzati választások előtt még arról beszélt, hogy ha főpolgármesterré választják, akkor lemond a társelnöki tisztségről. Erre most úgy reagált, akkor valóban azt gondolta, hogy ez így lenne helyes, de ma már úgy látja, azzal szolgálja Budapest érdekeit is, ha olyan politika kialakításában vesz részt, ami megnehezíti, hogy a fővárost és az ellenzéki vezetésű településeket földbe döngölje a kormány. „Úgyhogy ott akarok lenni az asztalnál” – mondta.

Azt a kérdést tettem fel magamnak, mivel szolgálom most Budapest és a hazám ügyeit, hogy hozzátesz-e, vagy elvesz a társelnökségi szerep ahhoz, hogy teljesítsem, amivel a budapestiek tavaly októberben megbíztak. Ezeket mérlegelve úgy döntöttem, hogy a sok és megtisztelő jelölésnek eleget téve, elindulok a társelnöki posztért” – mondta Karácsony Gergely a lapnak.

Fotó: Karácsony Gergely főpolgármester a Tour de Hongrie kerékpárverseny csapatbemutatóján a Novotel Budapest City szállodában 2020. augusztus 28-án. MTI/Balogh Zoltán

Összesen 81 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Timi szavaz Gerire, Geri szavaz Timire. Aztán megszámolják.

"akkor valóban azt gondolta, hogy ez így lenne helyes, de ma már úgy látja,"

Így lesz ez a miniszterelnöki indulásánál is.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés