Ingyenes koronavírus-tesztet követelünk!

2020. szeptember 4. 11:17

Demokratikus Koalíció
MTI-OS
Lassú, drága és járványügyi kockázatot jelent a jelenlegi tesztelés .

„A járvány második hulláma világosan rámutatott, hogy a koronavírus-tesztelés jelenlegi rendszere nagyon sok sebből vérzik. Nem elég, hogy Magyarországon népességarányosan az egyik legkevesebb tesztet végzik Európában, ezek a tesztek is lassan, nyögvenyelősen, jellemzően túl későn készülnek el. Szakértők szerint akár 8-10 napos késésben is lehet a tesztelés, ezen pedig az sem segít, hogy magánszolgáltatónál is lehet tesztet végeztetni, hiszen a 30 ezer forintos PCR-teszteket nem mindenki tudja megfizetni. A lassú állami és a drága magánszolgáltatói tesztelés együttesen járványügyi kockázatot is jelenthet.

A Demokratikus Koalíció azt követeli, hogy az állam tegye teljesen ingyenessé a koronavírus-tesztelést! A DK azt akarja, hogy az állam növelje meg az állami tesztkapacitást, ezzel párhuzamosan pedig fizesse ki a magánszolgáltatóknál végzett teszteket minden társadalombiztosítással rendelkező magyar állampolgár után. Nem azért adózunk egy életen át, hogy egy világjárványban napokon át kelljen könyörögni egy tesztért, vagy több tízezer forintot kelljen érte fizetni egy magánszolgáltatónál. A DK szerint mi, magyarok is európai polgárok vagyunk, nekünk is jár, hogy ha indokoltnak érezzük, a lehető leghamarabb leteszteljenek minket, ahogy az Európa más országaiban történik.

Barkóczi Balázs szóvivő”

(MTI-OS)

 

Összesen 78 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Orbán levele Barkóczi Balázs szóvivőnek.

Bokros (Lajos utáni takarítási) teendőim mellett is elolvastam írásának a címét, melyen egyetértek azzal.
Az ingyenes koronateszt valamikor 2005-ben már megkezdődött. Az Ön főnöke, Fleto ekkor már mondta a Merkelnek, hogy a koronának nincs helye a parlamenttben, az múzeumba való. Az a teszt elbukoott, de sajnos nem volt ingyenes, az ország 2008-ra csődbe ment.

Főnöke minden intrikája ellenére a koronát azóta sem kellett Horvátországba menekíteni. Így itt nem merült fel tesztelési költség.

Azóta, ha valakinek van pénze Horvátországra, megfizeti a korona teszt árát. Aki nem tudja megfizetni, az nem megy Horvátországba.

Remélem megérti a fentieket.

OV.

Ps: majd felhívom, de most éppen áttekintjük a Vargával a költségvetést, hogy milyen pénzt csoportosítsunk át az ingyenes kórházi koronavírus tesztekre és a járvány költségire, így most nem érek rá.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés