Szeptember 10-ig lehet jelentkezni az MCC Fiatal Tehetség Programjára

2020. szeptember 3. 8:07
A Fiatal Tehetség Program keretében felkészítik a diákokat a továbbtanulásra, segítik tudatos pályaválasztásukat és az életben való érvényesülésüket.

Még egy hétig, szeptember 10-ig lehet jelentkezni a Mathias Corvinus Collegium Fiatal Tehetség Programjára. Az iskola mellett végezhető, ingyenes és gyakorlatorientált képzésre ötödik osztályba lépő diákok jelentkezését várják. A Fiatal Tehetség Program keretében felkészítik a diákokat a továbbtanulásra, segítik tudatos pályaválasztásukat és az életben való érvényesülésüket. A diákok például megtanulnak újraéleszteni, a pénzzel bánni, kipróbálhatják magukat riporterként, megismerkedhetnek a robotika tudományával, sőt, még a jövőkutatás rejtelmeibe is betekinthetnek.

A gyerekek olyan szemléletformáló foglalkozásokon is részt vehetnek, mint a terápiás állatokkal való találkozás, a konfliktuskezelési tréning vagy a fogyatékkal élők világát megismertető érzékenyítő találkozások – olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben. A Fiatal Tehetség Program az otthoni tanulást lehetővé tevő digitális oktatási anyagokra és kéthetenként személyes jelenlétet igénylő játékos szombati foglalkozásra épül. Mindezeken felül beszédközpontú angolóra és további közösségi programok színesítik a képzést. Amennyiben a vírushelyzet a személyes alkalmak megtartását nem teszi lehetővé, a képzés teljes mértékben távoktatásos formában valósul meg.

A program öt éve indult, jelenleg az ország hat városában, Veszprémben, Szolnokon, Pécsett, Miskolcon, Kecskeméten és Budapesten érhető el, képzésein jelenleg 650 kisdiák vesz részt. Jelentkezni szülői ajánlással lehet a program honlapján (fit.mcc.hu) keresztül, amelyet követően a diákok egy válogatón vesznek részt – közölték.

(MTI)

Összesen 2 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés