Zuglói polgármester: Ne kezdjen újabb építkezésbe a kormányzat a Városligetben!

2020. szeptember 2. 11:56
A kormány Horváth Csaba szerint építési telekként kezeli a Ligetet, az Innováció Háza és a Nemzeti Galéria pedig soha nem épülhet itt meg.

A Városligetben két éve álló kordonok lebontása mellett azt sürgette szerdai sajtótájékoztatóján Zugló ellenzéki polgármestere, hogy ne kezdjen újabb építkezésbe a területen a kormányzat. Horváth Csaba (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP) hangsúlyozta: a kormánynak tiszteletben kellene tartania a budapestiek több mint négyötödének akaratát, valamint saját szavát, amely szerint a városligeti beruházások ügyében nem cselekszik a fővárosi önkormányzat döntésével ellentétesen.

Úgy fogalmazott: a már elkészült épületek megmaradását „tudomásul vettük, benyeltük a békát”, hozzátéve, semmi nem indokolja, hogy a kertrendezési munkák befejezése után megmaradjanak a park kordonjai, hacsak az nem, hogy „valakik továbbra is építési telekként gondolnak” a területre. „Határozottan szögezzük le, hogy sem a Nemzeti Galéria, sem az Innováció Háza, sem a Városliget színháza nem épülhet itt meg, amíg világ a világ, mert a budapestiek megérdemlik, hogy főváros legrégebbi, kétszáz éves közparkja fennmaradjon közparkként, és ne építési telekként legyen hasznosítva” – fogalmazott Horváth Csaba.

(MTI)

Kép forrása: Facebook

Összesen 68 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Soha? Ez akkor most egy igénybejelentés a Zuglói Dinasztikus Diktátor címre?

Horváth Csacsinak tiszteletben kéne tartania az ország 2/3-ának akartát.

Ezt a 4/5-öt én erősen kétlem.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés