Keresztény álláspontot minősített gyűlöletkeltőnek a Facebook

2020. augusztus 27. 12:24
Kaszab Zoltán
Vasarnap.hu
Mondjuk ki a nyilvánvalót: ez keresztényüldözés.

„Karácsony Gergely főpolgármester kitűzte a budapesti városháza homlokzatára a Pride zászlaját. A Párbeszéd társelnöke azonban itt nem állt meg, és – talán érezve a tömeges felháborodást – magyarázkodásba kezdett. Ennek során találta leírni egy Facebook-bejegyzésben, hogy a Pride nem vallásellenes, a szivárványos zászló pedig nem üzen mást, mint ami a katolikus egyház hivatalos álláspontja. Vagyis, hogy senkit nem érhet hátrányos megkülönböztetés a szexuális orientációja miatt, mert mindannyian Isten teremtményei vagyunk. Karácsony hozzátette azt is, hogy Isten szereti a meleg embereket – és az egyháznak is szeretnie kell őket.

Bármely halandó embertől, de egy liberális politikustól aztán kifejezetten furcsa, hogy megmondja, mit kell tennie az egyháznak; ez fel is tűnt Szász Péternek, a Depositum nevű katolikus hitvédelmi Facebook-oldal főszerkesztőjének. Reagálásként közzétett Facebook-videójában először a szodómia szimbólumává süllyesztett szivárványos rongyként hivatkozik a Pride zászlajára. Majd azzal folytatja, hogy a homoszexuális érintkezést mind az Ó-, mind az Újszövetség égbekiáltó bűnként értékeli. A gondolatmenetet így folytatja: Isten mindenkit szeretetből hozott létre, de senkit sem üdvözít akarata ellenére. Aki pedig szembeszáll Vele, az végső soron maga okozza kárhozatát.

Úgy lenne okos, ha most ide belinkelném a 6 perces videót, hogy mindenki megnézhesse, az azonban már nem elérhető. Hogy miért? Erre Szász Péter adta meg a választ a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, ahol elmondta, a Facebook gyűlöletbeszédre hivatkozva tiltotta le azt a videóját. Az a videó minősül tehát gyűlöletbeszédnek, amelyben egy történész, egy katolikus hitvédő az egyház hivatalos álláspontját ismerteti. Mondjuk ki a nyilvánvalót: ez keresztényüldözés. Nem a szó fizikai értelmében, de szellemi és erkölcsi értelemben mindenképpen. Szász Péter egyébként az interjúban arról is beszélt, hogy Karácsony és a hozzá hasonló politikusok akkor hivatkoznak az egyházra, amikor az egyház tanításaival ellentétes gondolatot próbálnak legitimálni.”

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 85 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Soros amiatt támadta Zuckerberget, hogy túlságosan jobboldali propagandát folytat, nem kérdéses, hogy még a jelenleginél is balrább fog tolódni a Facebook.

Illetve ideális platformnak gondolja az ideológiája terjesztésére.

Nem gyűlöletkeltés, hanem a társadalom védekezése a népességcsökkenés egyik tényezője ellen.

Nem tudnád tárgyilagosan kifejezni véleményedet?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés