Tisztelt Hadházy Képviselő Úr! Kedves Ákos!

2020. augusztus 25. 17:58

Járóka Lívia
Facebook
Ígéreteit megszegve nem kért nyilvánosan bocsánatot a valótlanságokért.

„Tisztelt Hadházy Képviselő Úr!
Kedves Ákos!

Megdöbbenéssel és sajnálattal vettem tudomásul, hogy a 2020. június végi tiszavasvári látogatását követően, az ott elhangzott ígéreteit megszegve nem kért nyilvánosan bocsánatot a valótlanságokért, melyekkel engem, családomat és környezetemet, valamint az általunk elvégzett hét éves tehetségmentő munkát jogtalanul megtámadta. Azontúl, hogy nem korrigálta azonnal tevékenysége során elkövetett hibáját, Ön a sajtón keresztül üzengetve kívánja folytatni hamis vádaskodásait, melyekkel óriási és jóvátehetetlen károkat okoz.
Elismerem és elnézését kérem januári levelére adott válaszom elhúzódását, mindez azonban, úgy hiszem nem mentség a valótlan kijelentések terjesztésére és publikálására.

Ezért abban szeretném megerősíteni akkori kérésemet a bocsánatkérését illetően, hogy hasonló formában, széles körben, az eddigi késedelmekre való tekintettel, azt 48 órán belül tegye meg.

Ezek a kérések a részemről ott, a helyszínen elhangzottak. Ahogy látta írásban újabb kéréssel azóta Önt nem kerestem meg, bíztam őszinte bocsánatkérésében.

Most azonban úgy hiszem írásban is részleteznem kell szóban elhangzott kéréseimet.

Kérjen nyilvánosan bocsánatot a programunk, a Farkas János Program és a JALTE pedagógusaitól és önkénteseitől, a programban részt vevő több tucat diáktól és családjaiktól, Farkas János családjától és a tiszavasvári szakiskolától. Ezenkívül természetesen családomtól, külön kiemelve, hogy az öcsémet és páromat kívánta besározni azzal, hogy azt sejtette, családi vállalkozásban működtettük az egyesületet. Ahogy Ön is tudja, ennek éppen az ellentettje igaz. Mindketten a program hét éve alatt, annak beindításának és bővítésének csak az egyedüli első félévében – párom esetében négy hónapjában – kaptak juttatást munkájukért. Már ezt megelőzően is két éven át saját munkájukat felfüggesztve, szakértelmüket, szabad- és munkaidejüket egészében, önkéntesen, juttatás nélkül ennek szentelték, emellett komoly anyagi támogatással is segítették a programot. Ezt követően, és azóta is, négy éve folytatják munkájukat önkéntesként. Édesapám mellett ők a program motorjai, saját életútjukkal is példát mutatva és a programban végzett kézzelfogható munkásságukkal, mentor tevékenységükkel – lévén sportolói múlttal és edzői tapasztalattal, az igazgatónk esetében megfelelő szakmai, főiskolai végzettséggel rendelkező személyekről van szó. Róluk mintáztuk a program legfőbb elemeit, ők dolgozták ki és indították be. Ma is önkéntesként az új tiszavasvári tanévnyitáson fáradoznak, mivel a program továbbgondolásaként elindítani kívánjuk az első inasprogramunkat is Sopronban, mely égető költségeihez találkozásunkkor Képviselő úr is segítséget ígért az iskola igazgatójának.

Kérem, tegye nyilvánvalóvá, hogy állításaival ellenkezőleg a JALTE Farkas János Programjától soha semmilyen pénz nem folyt be a JLR Consulting Kft. céghez és hogy a Fidesz semmilyen formában nem próbált – ahogy Ön fogalmazott – engem ezen támogatással »kifizetni«.

Továbbá tegye egyértelművé azt is, hogy egyesületünknek semmi köze – és nem is volt – a Farkas János Alapítványhoz, melyet Mezei István vezet. Ön, az én munkatársaim és családom pusztán politikai indíttatásúnak tűnő hírbehozásával, személyem sértegetésével megbántotta, nem csak az Európai Parlamentet, de a hazai roma közösségeket is, ami hosszútávon ez ügyben talán a legtragikusabb.

Ahogy a Program megismertetése után Öntől személyesen is kértem a következő két napban érje el minden nyomtatott és online médiumnál, mely személyemmel, munkatársaimmal, családommal, a JALTE Alapítvánnyal kapcsolatban valótlanságot állított, hogy közöljék az Ön bocsánatkérését és a korrektség jegyében a valóságot is a közvéleménnyel. Mindezt harminc napon keresztül, nyitóoldalon szerepeltetve.

Továbbá bízom mindabban, hogy helyreigazítási kérelmemet a megadott határidőn belül teljesítve, azt követően – megbeszélésünkhöz híven – mindketten a JALTE Farkas János Program elterjesztése és financiális biztonságának megteremtése mellett, az általam tíz éve iniciált európai roma keretstratégia következő tíz éves időszakának átláthatósági kritériumainak megerősítésére tudunk koncentrálni.

Remélem, hogy ebben Ön végre valóban is partnerem lesz és nemcsak politikai megfontolásból vagy megrendelésre tetteti, hogy érdeklik a romákat és szegényeket érintő ügyek. Személyes látogatását követve ugyanis egyértelművé váltak vizsgálódásának hiányosságai és annak sekélyessége.

Kérem mindezeket a nyilvánosság és a sajtó előtt, valamint a saját közösségi oldalain közölve szíveskedjék megtenni.

Bízva szavahihetőségében, maradok tisztelettel:

Járóka Lívia
az Európai Parlament alelnöke”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 35 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kérjen tőled Lívia bocsánatod, az itt commentelő pletykafészek és rágalmazó zsoltcom is, aki számtalanszor vette át Hadházy rágalmazásait és sározta be a neved, hangoztatva, hogy az ég világon nem csinálsz semmit.

Nem ez az első ilyen vádaskodása.
Egy elvtelen, buta lyukas zoknis.

Járóka Lívia talán az egyik leghitelesebb magyar politikus.
Kezdeményezései, hatalmas munkabírása, példás magánélete minden
tiszteletet megérdemel. Önmagában az, hogy ki kell ejtenie Hadházy
nevét, vagy azt le kell írnia valamiért, rendkivül méltatlan dolog számára.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés