2006 vitáját nem most fogjuk lezárni

2020. augusztus 24. 10:42

Gyurcsány Ferenc
Facebook
Azt állítani, hogy a mostani Minszk egyenlő Budapesttel, hazug propaganda.

„Van valami, amit talán meg lehet beszélni. 2006 Budapestjének utcáján egyszerre voltak békés, sok tekintetben jogosan felháborodott tüntetők, és irányított, erőszakos rendbontók. Olyanok, akik az alkotmányos rend erőszakos megdöntésére törekedtek. Abban sincs vita, hogy a rendőrség sem állt a helyzet magaslatán, és ez akkor is igaz, ha több rendőr sérült meg, mint tüntető. Minden sérülés és mindenki sérülése fájdalmas.

De azt állítani, hogy a mostani Minszk egyenlő Budapesttel, hazug propaganda. Egyrészt ha Minszk Budapest, akkor mit keres Orbán Lukasenka oldalán? Magyarázza már nekem el ezt valaki! Másrészt Minszkben végtelenül békés tüntetők, köztük virágot kezükben felemelő asszonyok tiltakoznak a választás nyilvánvaló elcsalása ellen.

2006-ban szabad és tisztességes választások voltak Magyarországon. Ezt a Fidesz belügyminisztere jelentette a Parlamentnek.
Akkori beszédem sokakat felháborított. Értem az okát, még ha az erre adott reakciót ma is puccskísérletnek tartom. Minszk nem Budapest. A mostani kormány meg lassan döntse el, ha Minszk szerinte mégis egyenlő Budapesttel, akkor miért nem ítéli el teljes erejéből az ott történteket, miért nem támogatja Lukasenka lemondását, új választások kiírását.

És még ha így is tenne, az se bizonyítaná, hogy igaza van 2006 megítélésében, csak nem látszana ennyire nyilvánvalóan az orbáni külpolitika teljes tévelygése, kudarca, tarthatatlansága.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 126 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.


Ha hallgattál volna.... de bölcs sosem voltál, Pojáca!

Elképesztő, hogy Gyurcsány egyáltalán nyilatkozhat 2006 "megítéléséről". Majd Lukasenka is igy tehet 2034-ben, 14 évvel a tettei után?

Jah, és hol is van a 2006-ért felelős limuzinszocialista luxus baloldali gyurcsányi elszámoltatása, kedves NER-hívők?

Soha többé a Szemkilövetőt - a vita rég lezárult.

Kissé zagyva, amit ír a Fletó. Iszik ez eleget?

Ez a szerencsétlen lövetett......

Hadd gratuláljak ismét a Momentumnak, az LMP-nek, és főleg az ún. Jobbiknak, és mindezen pártok szavazóinak, hogy pajzsra emelték Gyurcsány Ferencet...

Namost, a harci helyzet a következő:
1. A magyar kormány világossá tette, hogy az ügyben leginkább érintett EU állam, Lengyelország mögött áll.
2. A lengyelek azt mondták, új választásokat szeretnének.
Tehát a magyarok új választásokat szeretnének.

Lehetséges volna? Lehetséges volna, hogy Fletó hazudik, amikor azt mondja, hogy Orbán Lukasenka oldalán áll és nem akar új választásokat?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés